Cum să faci apă de bame pentru a ţine diabetul sub control

De în Sanatate 25 aug 2015

Bama este o plantă cu fructe comestibile din familia Malvaceelor. Numele ştiinţific este Abelmoschus esculentus, însă la noi este uzitat mai des sinonimul său, Hibiscus esculentus.

apa de bame

Bamele îşi au originea undeva în apropiere de Etiopia şi prin estul Mării Mediterane şi India, dar şi-au croit drum până în America, acolo unde oamenii folosesc aceste legume în atât de multe feluri.

Babele sunt folosite pentru a trata numeroase boli şi afecţiuni, inclusiv diabetul, iar oamenii le folosesc cu regularitate în prevenţia cancerului.

Bamele sunt gătite în atât de multe feluri. De exemplu, oamenii prăjesc de obicei păstăile, le adaugă în supe sau pot fi consumate ca atare crude, preparate la aburi, fierte sau incluse în tocăniţe şi servite cu alte feluri de mâncare.

Păstăile de bame sunt sărace în calorii şi sunt încărcate cu substanţe nutritive care nu conţin grăsimi saturate sau colesterol, şi prin urmare nu au efecte secundare.

Studii despre bame şi efectele acestora asupra diabetului

Studiile au arătat că bamele pot reduce glicemia - nivelul concentraţiei de glucoză din sânge - imediat (instant) în cazul şoarecilor şi, de asemenea, poate reduce treptat glicemia, în timp, în alte grupuri de şoareci de laborator.

În plus, multe persoane care suferă de diabet au raportat o scădere semnificativă a glicemiei după ce au consumat apă de bame. Acest lichid este foarte uşor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să laşi bamele într-un pahar cu apă, peste noapte, şi să consumi apa de bame a doua zi, de dimineaţă.

Poţi folosi, de asemenea, bamele prin stoarcerea frunzelor legumei şi consumând sucul astfel obţinut dimineaţa. Totuşi, apa de bame este considerată ca fiind cel mai eficient tratament.

Proprietăţile bamelor în ceea ce priveşte scăderea concentraţiei de glocoză din sânge se datorează conţinutului ridicat de fibre alimentare, deoarece fibrele au capacitatea de a încetini absorbţia de zahăr din intestine.

Alte beneficii pentru sănătate ale consumului de bame

Potrivit multor experţi în domeniul sănătăţii, bamele pot ajuta în prevenţia cancerului şi în lupta cu alte boli şi afecţiuni. Bamele sunt bogate în fibre şi vitamine esenţiale, minerale şi antioxidanţi.

Oamenii au recunoscut şi alte beneficii pentru sănătate pe care le-au observat în urma consumului de apă de bame, cum ar fi prevenirea constipaţiei şi stimularea tranzitului intestinal.

Apa de bame are capacitatea de a reduce riscul de cancer, în special cancerul de colon. Dacă bei apa de bame dimineaţa, la prima oră, această băutură te va ajuta să ameliorezi depresia şi creşte energia pentru ziua care ţi se aşterne în faţă. De asemenea, te poate ajuta să tratezi durerile în gât, ulcerele şi te ajută chiar şi în cazul infecţiilor la plămâni, deoarece are capacitatea de a reduce inflamaţia. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi