Cum îţi dai seama din prima că ţi-a fost spartă casa: 8 metode ingenioase

De în Casa & Gradina 15 oct 2018

Anul acesta, poliția din Japonia a arestat un tânăr care în ultimele 6 luni a locuit ilegal la etajul al doilea din vila unei bătrâne de 90 ani. Deși tânărul nu se ascundea și chiar își lăsa pantofii la intrare, cel care l-a descoperit a fost fiul bătrânei. Desigur că aceste lucruri se întâmplă foarte rar, dar oricine îți poate face o vizită neașteptată când ești plecată în concediu.

Vezi ce poți face pe viitor, dacă ei impresia că ți-a intrat cineva în casă.

1. Un fir de ață în fața ușii

Unul dintre cele mai simple moduri ca să-ți dai seama că cineva a fost în casa ta este să lipești la ușă un fir de ață aproape invizibil, dar trebuie să știi că îți va fi destul de greu să nu strici firul când ieși chiar tu din casă.

2. Un bol cu mazăre

Dacă pui un bol sau un pahar cu boabe de mazăre lângă intrare, pe traiectoria ușii, acesta se va vărsa cu siguranță când cineva deschide ușa. Desigur, trucul funcționează doar dacă ușa se deschide în interior. În cel mai probabil caz, musafirul nepoftit va încerca să strângă în urma lui, deci asigură-te că ai numărat boabele și ține minte exact unde ai pus paharul.

3. Un fursec sub covorul de la intrare

Un alt mod deja clasic de a face semne este să pui un fursec sub covorul de la intrare, deoarece persoana care va intra îl va strivi fără măcar să observe.

4. Poze

Tehnologia modernă simplifică acum toate lucrurile. De exemplu, dacă ai în față poza dinainte, poți verifica dacă ți-a umblat cineva în sertare, șifonier sau vitrine. În momentul în care intri în casă, compară pozele cu realitatea și verifică dacă există orice fel de modificări.

5. Reportofon

În ziua de astăzi, majoritatea familiilor au prin casă un telefon vechi, pe care nu-l mai folosește nimeni și pe care poți instala o aplicație cu care să înregistrezi totul. Asigură-te că-l ascunzi într-un loc ferit până și de ochii curioșilor. Această metodă funcționează doar dacă pleci pentru scurt timp, deoarece bateria telefonul se va consuma la un moment dat.

6. Vopsea incoloră

Deschide ușa de la intrare, curăță clanța și dă-o cu vopsea sau spray incolor. Ieși din casă fără a atinge clanța și orice vizitator își va lăsa cu siguranță amprentele pe ea. Folosește ultraviolete ca să identifici semnele.

7. Un pahar cu apă

Tot ceea ce trebuie să faci este să lași un pahar cu apă chiar la intrare, ca atunci când se deschide ușa să dea peste pahar și apa să fie absorbită de covor. Deși covorul se va usca în câteva ore sau apa de pe gresie se va evapora, tot vor rămâne anumite urme, dar cel mai bine este să folosești această metodă dacă ieși doar puțin din casă, ca eventual, să găsești pardoseala udă.

8. Un monitor pentru copii

Dacă ți se pare prea scump să instalezi camere de filmat, poți folosi un monitor pentru copii. Ascunde-l pe hol și poți verifica live dacă cineva este la tine în casă atunci când te duci în vizită la un vecin.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep