armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

Cu ce temeri se confrunta femeile business in acest sezon?

De în Sanatate 8 sep 2009
In timp ce pentru tine imposibilitatea de a-ti achizitiona geanta de la Gucci este o tragedie pentru care esti in stare sa versi lacrimi cu gust de caviar si sampanie, pe care din pacate nici pe acestea nu prea ti le mai permiti, iar pentru altcineva cresterea copilului si asigurarea unei educatii este un obiectiv care nu mai pare atat de firesc in vremurile noastre, ba chiar ingrijorator, pentru mine locul de munca si accederea la un nivel mai performant si satisfacator imi da fiori pe spate, retezandu-mi din plin alte ganduri si emotii. Grija zilei de maine si cea a supravietuirii in salbatica lume in care traim, ne pun fericirea pe butuci si ne contamineaza viata de tristete provocata de...Afla cele mai crunte temeri ale femeilor business astazi. Tu cu ce te confrunti?
Criza este mai rea ca o gripa care ne-a invadat agresiv organismul si ne-a macinat, temporar, puterile. In timp ce virusii isi mai fac de drum si mai stiu cand sa plece, dandu-ne pacea, recesiunea ne ataca silentios si sigur organismul fara gand de armistitiu. A trecut un an de cand s-a dat startul cele mai crude perioade pe care am prins-o, cel putin eu, pana acum in viata mea, iar in acest sezon de toamna, totul pare sa fie cel mai dezastruos. Venim dupa o vara in care totul parca s-a scufundat in ce-i mai rau, iar linia de plutire pare undeva departe, ca sa nu mai zic ca pana vom reajunge sa plutim linistiti pe ape linistite, va mai dura ceva. Toate aceste lucruri macina, si inca durerors de tare: stres, tristete, depresie, oboseala, apatie, lipsa de comunicare si socializare, consecinte care ne transforma in legume cu doua maini si doua picioare si cu o inima care mai bate .pentru micile placeri care mai merita sa fie rasplatite de aceste batai care se sforteaza sa reziste in fata "decesului prematur" cauzat de criza. Eu stiu ce ma apasa toamna aceasta, iar ingrijorarile nu sunt deloc putine la numar,  din pacate, dar am vrut sa aflu ce le preocupa pe cateva femei de afaceri care au in mana propriile afaceri sau functii cheie intr-o companie si o viata pe care incearca sa o resusciteze cat mai bine si pe termen lung. Mai reusesc ele? Sunt pe linia de plutire? Le-a afectat presiunea la care sunt supuse viata sau au trecut pe langa ele? Ce temeri au generat?

Mihaela Constantinescu
este o prietena a site-ului nostru, dar cu multe responsabilitati pe cap. Se afla pe un post de conducere la Romagra Distribution, iar in viata de zi cu zi este femeie, iar asta spune tot. M-am gandit la ea si la testimonialul ei ca la modul in care se descurca o femeie completa: o sotie, o mama, o prietena, o fiica, o sora, o gospodina si o business woman. Responsabilitatea pe care o are in maini la locul de munca este suficienta cat sa o darame psihic: angajatii din firma, firul ascendent al afacerii pe care o conduce si pana la urma, riscul propriului loc de munca, deci viitorul copilului ei, deci propria ei viata depinde in primul rand de acest loc de munca, dupa cum spune chiar ea: "Pai cu ce sa incep: in primul rand suntem constienti cu totii ca dupa alegeri, va fi punctual culminant al crizei in Romania. Vom intra dupa noiembrie intr-un adevarat colaps, care nu stim pana cand dureaza sau daca pana la jumatatea anului 2010 se va reglementa ceva . Vor veni luni si mai grele, singurul target al firmei mele este sa reziste colapsului care va veni dupa minunatele alegeri."

Iata un top griji ale ei, daca putem spune asa:

1. Este legata de jobul meu, de firma pe care o conduc, pentru ca vreau sa reusesc sa o tin pe linia de plutire si este din ce in ce mai greu, deoarece puerea de cumparare a scazut si va fi in scadere. Implica mult timp sa gasesti mereu solutii ajutatoare sa iesi din situatia de criza  cu care te confrunti in fiecare zi. Dar fara job, esti pe dinafara complet in momentele actuale deoarece posibilitatile de angajare la alte firme a scazut mult de tot.  Deci pe 1 plan este jobul= finante = cariera.

2. Vine toamna si  s-au anuntat o serie de boli de gripe de tot felul si incerc sa o mentin sanatoasa pe alessia (fetita ei de 2 ani si 5 luni) ca daca ea e sanatoasa ma simt si eu mai bine si ma pot ocupa mai bine de job .nu stau cu mana pe tel acasa la doctori si etc.

3. Restul viata de familie. Este greu sa o tii atunci cand ambii parteneri au functii de conducere si responsabilitati de care nu scapi nici cand vii acasa dar incercam sa comunicam pe cat se poate si déjà alte probleme curente te acapareaza si alessia numai zic.

4. Silueta: m-am ingrasat datorita stresului cu 3 kg, dar sincer nu mai am putere nici fizica si nici psihica sa tin regim deoarece este imposibil: a tine regim inseamna a avea realmente timp sa o faci, sa faci sport si altele, asa ca incerc doar sa nu ma mai ingras. Restul e istorie.

Mariana Sebe
nu are neaparat o afacere de condus si am putea spune, in mod aparent, ca in cazul ei, nivelul de stres este mai atenuat decat la Mihaela. Putem scadea copiii din viata ei, pe care inca nu ii are, si putem spune ca este genul de femeie fericita ca a scapat de doua lucruri care te determina sa intri in colaps psihic. Sa fie ea oare scutita de probleme si griji. Ea este Pr Coordinator la More Than Pub si are o mica echipa de Pr de condus, dar mai presus de toate, trebuie ca munca ei sa oglindeasca propria firma. Tot ce iese din mana ei reflecta imaginea intregii firme. Eu cred ca este ceva responsabilitate in munca ei, de care depinde bunul renume al firmei. Asadar, sa vedem topul ei de griji:

1. Pastrarea nivelului profesional - sa nu existe vreo retrogradare

2. Mentinerea pachetului salarial si a job-ului

3. Absenta noilor perspective de evolutie cauzata de criza, poate afecta bineinteles si sanatatea emotionala: amplificarea stresului si afectarea planurilor personale

4. Viata personala poate fi si ea afectata de stresul locului de munca/ de absenta lui sau de o remuneratie diminuata

5.  Toamna aceasta prioritatile sunt in mod evident altele decat toamna trecuta: de exemplu- innoirea garderobei-cred ca poate toate o sa ne cumparam un accesoriu strict necesar.

6. Toamna aceasta nu se mai poarta fitele - nici la serviciu, nici cheltuit bani in oras in exces…. Doamnelor nu ne  mai permitem sa strambam din nas

Am lasat-o pe Alina Rizea, director Agora Art Studio Grup si Agora Art Gallery, la urma, testimonialul ei scurt, dar elocvent, devenind si o concluzie a articolului si luand locul rolului unui psiholog. Mi-a placut ce a scris si parca m-a scos din atmosfera sumbra a temerilor care ne amarasc viata si pe care inevitabil le parcurgem in aceasta perioada. Doar cititi si reveniti-va! Este injectia de revenire din letargie! Pe mine a reusit sa ma binedispuna:

- Eu nu cultiv temerile. Incerc sa ma lupt cu ele, daca apar. Cred mult in exacerbarea partilor pozitive in viata de zi cu zi si in business. Poate parea un cliseu ceea ce zic, insa din observatiile mele, in momentul in care iti propui sa fii mai bun, mai zambitor, mai tolerant, exista o mare sansa ca ceilalti sa te rasplateasca tot cu un zambet, o mana intinsa…sau macar sa nu indrazneasca sa te jigneasca.

- Eu nu cred in CRIZA, asa cum este prezentata ea in societatea romaneasca. Ideea de criza a ajuns in mod hilar sa tina loc de justificari pentru aproape orice: “aaaa, e criza, nu-ti pot plati la timp nu stiu ce factura” sau “pe criza asta nu mai dau buna ziua” si alte exemple triste. Am observat ca in lumea occidentala, mult mai asezata, oamenii isi vad cu calm de treaba lor cotidiana, fara sa se lege de clisee de tip “criza mondiala”. Asta ar fi bine daca s-ar putea aplica si aici ca mentalitate si atunci nu am mai fi supusi unui stres ce nu ne apartine.

- Un gand bun te poate anima, un semnal corect si cinstit te poate pozitiona foarte bine intr-o relatie de afaceri. Eu cred ca moralitatea si simplitatea, sunt inca valori pe care se pot construi relatii inter-umane si pot servi drept scut impotriva temerilor de natura sociala si personala.”

Tu cu ce temeri te confrunti in toamna aceasta?

Nu rata articolul saptamanii!

Te provoc la cateva exercitii yoga, taoiste si kegel sau practici thai ci, pentru o noapte incitanta de sex! Fii mereu cu un pas inaintea lui! Arata-i ca esti o maestra si ca nimic nu te poate dobori cu 10 exercitii "zen"  care te pregatesc pentru o noapte fierbinte.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 apr