Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Ce trebuie sa faci ca sa obtii o a doua intalnire?

De în Dragoste & Sex 9 iun 2009
Stim cu totii ca in materie de dragoste si de chimie nu exista raspunsuri si ca 1+1 pot face 2, dar pot, la fel de bine, sa dea tot 1. Formule "magice" nu exista, la fel cum nu pot fi cuantificate in niciun fel intalnirile dintre doua persoane de catre terti. Dar exista un anumit fel de comportament prin care iti poti asigura sanse maxime pentru o a doua intalnire. Restul...tine doar de voi doi!
Am incercat sa obtin raspunsuri de la unii dintre barbatii care ma inconjoara. I-am intrebat lucruri normale, de tipul: "Ce te face pe tine sa te hotarasti ca vrei sa o mai vezi pe fata cu care ai iesit?" dar si ce i-a facut sa nu o mai sune niciodata pe o femeie cu care au iesit. Spre dezamagirea mea si in ciuda faptului ca am lucrat o scurta perioada in studentie ca operator de sondaje, nu a functionat.

Raspunsurile lor au variat de la cele mai obraznice, referitoare la deschiderea sexuala a domnisoarelor cu care se intalnesc pentru prima oara la cele care spuneau lucruri absolut banale, de genul "N-am simtit nimic special". A fost totul clar pentru mine: nu aveam sa obtin un raspuns serios, decent, un raspuns care sa elucideze misterul si care sa poata aparea scris pe foaia alba a programului de scris fara ca aceasta sa se imbujoreze. Fie ca e rea-vointa, fie ca e vorba de o prea mare dorinta de a-si pastra "secretele", cert e ca nici unul dintre cei pe care am incercat sa ii chestionez nu mi-a dat un raspuns clar.

In lipsa totala a seriozitatii celor care ma inconjoara, am pornit sa aflu altfel raspunsul. De la cineva care a intervievat 1000 de barbati pe aceasta tema!

Prima intalnire e si primul hop?

In principiu, in era internetului si a telefoanelor schimbate cu mult prea multe persoane, este destul de usor sa obtii o intalnire cu o persoana pe care o gasesti interesanta. Comunicarea dintre doua persoane inainte si dupa acea prima intalnire poate juca un rol important in "cimentarea" relatiei si in obtinerea unei a doua intalniri.

Mult mai greu este sa reusesti sa treci cu bine peste acea prima intalnire. Oricat de bine te-ai fi simtit si oricat de mult ti-ar placea sa ai o relatie sentimentala cu persoana cu care te-ai intalnit, o intalnire reusita este aceea care are si o continuare. Rachel Greenwald, autoarea a unei carti numite "De ce nu te-a sunat: 1000 de barbati dezvaluie ce au crezut dupa prima intalnire" spune intr-un interviu care este parerea sa despre intalniri: "Pentru mine o intalnire de succes, fie ca e vorba de prima intalnire sau de a doua se traduce printr-o invitatie de a iesi impreuna din nou. Nu poti ajunge sa cunosti o persoana pana cand nu petreci mai mult timp impreuna cu ea, asa ca lipsa unei invitatii ulterioare de a iesi inseamna ca acel cineva te-a categorisit, rapid."

Si cu cat miza este mai mare -cu cat mai decis este sa aiba o relatie serioasa-, cu atat mai mici sunt motivele pentru care un barbat poate respinge o potentiala partenera . de exemplu, un barbat a carui experienta este descrisa in cartea lui Greenwald spune ca a fost deranjat de o intrebare referitoare la firma pe care o conducea, intrebare care putea denota un interes firesc sau un posibil interes material al femeii cu care se intalnea.

Rachel Greenwald a facut pentru cartea sa exact ce ne-am dori si noi cateodata sa facem, dar ne lipseste curajul (cred ca in viata reala sa ii urmarim pe cei care nu ne mai suna si nu ne mai invita si sa ii rugam sa raspunda la cateva intrebari ar putea fi considerat drept hartuire): i-a intrebat pe acesti 1000 de barbati de ce au ales sa nu le sune pe cele cu care au iesit la o prima intalnire. Mergand pe ideea ca "femeile ar trebui sa aleaga, nu barbatii" ea isi propune sa le explice femeilor unde gresesc, pornind de la raspunsurile date de cei 1000 de barbati.
Cel mai surprinzator lucru legat de barbati a fost faptul ca acestia -cei 1000 intervievati de Greenwald- nu si-au respins partenerele din pricina unor motive serioase, dramatice de tipul "era urata" sau "ma plictisea" ci pentru ca i-a deranjat o intrebare, un comentariu facut de aceasta sau un gest -in carte este prezentat cazul unui barbat care a refuzat-o pe o femeie pentru ca aceasta s-a ajutat de doua degete pentru a pune cateva boabe de porumb pe furculita. Toate tin de felul in care ei ne percep si ar putea fi clarificate extrem de usor. Dar se pare ca pe unii barbati ii caracterizeaza lipsa rabdarii.

In plus, pe primul loc in topul lucrurilor care ii enerveaza pe barbati sunt femeile cu veleitati profesionale la care nu renunta nici macar la intalnire, supranumite "Boss Lady" in cartea autoarei. "Barbatul asta crede ca o astfel de femeie e minunata: e atragatoare, e desteapta si e o femeie de succes. Doar ca ar prefera sa o angajeze si nu sa se intalneasca cu ea." In plus, o astfel de femeie isi inchipuie ca il intimideaza pe barbatul din fata sa cu reusitele sale financiare si profesionale, dar acestia o gasesc, de fapt, rece.

Si, un ultim fapt descoperit de autoare - fapt care este putin uluitor pentru anul 2009: barbatii isi doresc femei cat mai feminine. Ar putea parea o idee de moda veche, pentru ca e o idee vehiculata de generatii intregi, dar asta e ceea ce barbatii intervievati spun ca isi doresc.

Stii si tu care sunt lucrurile pe care ar fi bine sa le faci, dar nu strica niciodata sa iti reamintesti:

- sa fii deschisa, dar stii cum, cu moderatie! Nu excesiv de deschisa in legatura cu motivele pentru care te-ai despartit de fostul tau iubit sau in legatura cu plangerile pe care le ai in legatura cu locul tau de munca.

- sa nu fii prea disperata -aici ai putea include dorinta de a placea cu orice pret "Si tu esti pasionat de formule matematice? Si eu!" sau rasul isteric la orice mica incercare de gluma a respectivului barbat. Imi dau seama ca incerci sa ii placi -toti ne aflam la o intalnire cu exact acest scop-, dar aceste lucruri vor functiona nu ca un semnal care spune "Te plac si as vrea sa te cunosc mai bine", ci ca un semnal de avertizare luminoasa pe care sta scris "Disperata. Tine-te departe de ea!"

- sa vorbesti, dar sa si asculti. Multi dintre barbati -cel putin cei pe care i-am cunoscut eu- sunt bucurosi sa vorbeasca despre ei si in felul acesta ii poti cunoste. Nu te feri, insa, sa vorbesti si despre tine. Daca nu pare sau nu este interesat, nu ai nimic de pierdut!

- sa nu-l suni dupa prima zi si niciodata, cu niciun pretext -nici daca si-a uitat ceva la tine- nu trebuie sa ii dai un mail sau un sms de multumire dupa prima intalnire. Spune Greenwald: "barbatii vor crede ca ii "vanezi" si nu le va placea asta, pentru ca ei sunt "vanatorii"".

- sfatul autoarei, Rachel Greenwald, este sa iti saruti (macar pe obraz) partenerul la sfarsitul primei intalniri. In acest fel poti verifica barometrul "atractiei" dintre voi.

Haideti sa intoarcem putin foaia si sa ne reamintim de intalnirile la care partenerii nu v-au impresionat, din diverse motive! Cel mai neinspirat "candidat" a fost...cum?
 
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr