Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Ce spune el, de fapt?

De în Dragoste & Sex 28 aug 2009
Barbatii spun uneori lucruri pe care noi le intelegem diferit: atunci cand un barbat spune ca nu vrea copii sau ca nu se simte pregatit pentru o relatie, ar putea insemna, de fapt, ca nu vor copii cu noi si ca i-am putea vedea implicati intr-o relatie serioasa cu o alta femeie imediat dupa despartirea de noi.
Nu mi-au placut niciodata ideile celor care spun ca barbatii nu au intotdeauna cuvintele la ei sau ca nu stiu foarte bine cum sa isi exprime sentimentele. Cred ca sunt capabili sa si le exprime foarte bine atunci cand ii deranjeaza ceva si atunci cand nu vor sa faca un anumit lucru. Fiecare dintre noi comunica in fiecare zi si, chiar daca exista unele persoane inca deficitare la acest capitol, femeile s-au obisnuit sa puna pe seama acestei probleme de comunicare lucrurile pe care uneori nu vor sa le auda de la cel pe care il iubesc.

Ne dorim sa auzim mereu declaratii de dragoste, dar am putea descoperi adevarate declaratii de dragoste in unele lucruri pe care ei le spun, la fel cum am putea descoperi ca nu isi pot vedea viitorul alaturi de noi.

El spune ca nu vrea copii

Exista cupluri in care ambii ajung la concluzia ca nu isi doresc copii si sunt foarte multumiti cu viata pe care o au. Problemele apar atunci cand barbatii sunt foarte hotarati ca nu isi doresc copii si iti spun acest lucru, fie din primele zile ale relatiei, fie atunci cand esti deja foarte indragostita si acasta informatie vine ca un dus rece peste viitoarele tale sentimente materne.

In multe cazuri barbatii care au deja copii dintr-o relatie sau casatorie anterioara nu isi mai doresc copii, fie pentru ca simt ca dragostea lor paterna e implinita, fie pentru ca simt ca nu ar mai putea face fata responsabilitatillor financiare suplimentare. O categorie aparte o constituie cei care nu au copii si nici nu isi doresc. La prima vedere, ai putea spune ca sunt superficiali, egoisti sau ca le lipseste complet simtul patern. De fapt, daca vei incerca sa descoperi, vei vedea ca exista un motiv foarte clar pentru care nu isi doresc copii: fie pentru ca au o boala transmisibila in familie, fie pentru ca nu simte ca este acesta momentul sau persoana potrivite pentru acest pas, fie pentru ca nu cred ca ar putea face fata responsabilitatilor pe care le presupune venirea pe lume a unui copil.

Sfaturile multor reviste glossy pe tema acestui subiect se invart in sfera "paraseste-l imediat". Acest lucru ar putea fi potrivit pentru cele care nu mai au foarte multi ani la dispozitie inaintea menopauzei. Pentru celelalte, insa, ar fi mai bine sa incerce sa descopere adevaratul motiv pentru care acel barbat nu isi doreste copii, inainte de a se decide sa ramana sau nu alaturi de el. Evident, nu e firesc ca tu sa renunti la ideea de a avea copii daca iti doresti, nici chiar de dragul barbatului iubit.

Cand spune…."Nu vreau sa ma casatoresc"


Nu stiu daca barbatii realizeaza –chiar si acum- cat de mult se schimba dragostea unei femei -in bine- atunci cand aceasta primeste de la cel pe care il iubeste confirmarea sentimentelor si a unui viitor comun prin cererea in casatorie sau casatorie.

Barbatii pe care i-am intrebat daca au spus vreodata cuiva ca nu vor sa se casatoreasca au spus toti ca nu se vedeau casatoriti in acel moment, nici cu fata care le era iubita si nici cu o alta. Doi dintre ei, casatoriti acum, au spus ca tinea de relatia pe care o aveau atunci si de varsta pe care o aveau. Sunt convinsa ca ati observat si voi in cercul vostru de prieteni oameni care au iesit din relatii stabile si indelungate -dar care nu duceau nicaieri- pentru a se casatori si a avea o relatie frumoasa cu o persoana intalnita imediat dupa aceea.

Nu cred ca un barbat sau o femeie pot fi fortati sau convinsi sa accepte casatoria doar de dragul partenerului lor. Iar daca s-ar lasa convinsi sau fortati, ar fi nefericiti.
Cand spune…"Nu vreau sa locuim impreuna"

Sunteti de cativa ani impreuna, va iubiti si petreceti cateva zile pe saptamana acasa la el sau acasa la tine, dar nu aduce niciodata vorba de a va muta impreuna. Inainte de a te gandi ca ai de-a face cu un barbat care are probleme cu angajamentele afective, e bine sa te gandesti la toate variantele posibile: poate este vorba de probleme financiare, de o solutie mai comoda –fiecare cu casa lui- sau pur si simplu de o nehotarare.

Barbatilor nu le place sa vorbeasca despre sentimentele lor si, mai presus de toate, nu le place sa para "oamenii rai", neimplicati in relatie, asa ca s-ar putea ca iubitul tau sa evite aceste discutii despre mutatul impreuna daca nu iti poate oferi o solutie practica pentru mutatul impreuna. Ar trebui sa discuti cu el si sa afli ce il retine. Dar nu fii foarte insistenta in a-l face sa recunoasca care sunt motivele, ci mai degraba arata-i intelegere si cauta sa ii vii in intampinare cu argumente care il vor face sa se simta mai bine in legatura cu deciziile voastre.

Spune…"Nu sunt pregatit pentru o relatie"

Daca iti spune acest lucru, este evident ca nu este hotarat in privinta ta si a relatiei pe care ati putea-o avea. Ar putea fi vorba de un barbat care tine sincer la tine si care are inca sechele de pe urma ultimei relatii sfarsite prost. Ar putea fi vorba de un barbat caruia ii place sa te "tina in sah" si care spera sa obtina tot de la tine fara ca el sa simta vreun moment ca este implicat sau sa se simta prost pentru felul in care "te duce cu vorba" pana in momentul in care o va intalni pe cea cu car isi va dori sa aiba o relatie.

In orice caz, cea mai buna solutie pentru tine este sa incerci sa descoperi daca este un om care vrea sa luati lucrurile mai lent sau unul care, in timp ce "nu are o relatie cu tine" este in cautarea unei noi victime…adica iubite.

Cand spune "Nu stiu ce vreau de la tine"


Aceasta tema si aceasta discutie intervin in viata multor cupluri, de obicei la inceputul relatiei. Spusa in forma de alint, pentru a cauta confirmari de la partener, sau in forma mai serioasa, pentru a descoperi ce lipseste sau nu in relatie sau care sunt motivele pentru care unul dintre parteneri s-a implicat in relatie, aceasta fraza revine in discutiile multor cupluri.

Nu exista prea multe variante: fie este multumit cu ceea ce ii oferi, caz in care discutiile nu isi mai au rostul, fie ca nu este multumit si isi doreste cu totul altceva. Sau, exista posibilitatea ca el sa nu stie care sunt intentiile tale pentru relatia voastra si incearca sa sondeze terenul astfel.

Totul depinde, zic eu, de ceea ce tu iti doresti de la el. Nu e suficient ca el sa stie ce isi doreste de la tine, e important sa stii si tu ce iti doresti de la barbatul din viata ta.

Ce spun barbatii? Spun multe si, de multe ori, nu intelegem corect mesajele pe care acestia le transmit. Dar si noi, femeile, suntem campioane la a spune ceva si de a ascunde mesajul astfel incat nici cel mai istet barbat sa nu poata deslusi.
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 4

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Georgiana Papari (31.08.2009, 11:13)
@ Raigam: Iti impartasesc parerea despre revistele glossy si imi place rationamentul tau despre relatia de cuplu.

Zi frumoasa!
Răspunde-i
ELEONORA MAGIAR (30.08.2009, 00:51)
Sa ma bag si eu in seama ca nu inteleg o chestie : cum ramane cu iubirea aia la bine si la rau pana la adanci batraneti ?? spuneti ca revistele glossy sfatuiesc femeile sa-si paraseasca sotii nedoritori de plozi. In acest caz, sa inteleg ca o femeie cand se indragosteste de un barbat il vede in primul rand ca pe un donator de sperma pentru implinirea viselor sale materne si abia apoi ca partener de cuplu si de viata amoroasa ?? intotdeauna m-au scarbit revistele glossy care cred ca stiu toate dedesubturile unei relatii......Noi femeile suntem oameni in primul rand, fiinte rationale cu o constiinta si un spirirt elevat (sau cel putin , asa ne dorim sa fim....) si abia apoi suntem mamifere reproducatoare !! Cum relatia dintre un barbat si o femeie vine la pachet si conceptul de familie, plozi etc, eu consider ca o femeie ar trebui sa stie de la inceputul acestei relatii ce anume este mai important pentru implinirea sa sufleteasca : barbatul pe care ea singura si l-a ales, barbat pe care il cunoaste si care o iubeste si o respecta, sau ...copilul pe care nu are cum sa-l cunoasca dinainte si nu are de unde sa stie daca ii va aduce sau nu fericire, sau dupa caz, multa suferinta. Daca ar fi sa aleg intre cei doi, categoric as alege sotul, pentru ca il cunosc, pentru ca eu l-am ales pe cand copiii si parintii nu ni putem alege. Cum ziceam totul tine de optiuni si de prioritati...........La mine, ca si femeie, sa zicem ca lucrurile stau exact invers : el este cel care doreste copii iar eu NU. Iar daca domnul partenerul meu de viata va decide ca pentru el este mai important copilul pe care nu-l cunoaste decat mine, aleasa lui, atunci nu pot decat sa ajung la concluzia ca el nu m-a iubit niciodata cu adevarat si la modul absolut. Which is sad in a way......
Răspunde-i
Georgiana Papari (29.08.2009, 17:35)
Iubita 31, sigur ca hartiile nu dau nicio garantie a sentimentelor. Nici nu vorbeam despre asta. Era vorba -daca citesti mai bine- despre linistea pe care ti-o da garantia unui viitor comun. Cat despre schimbare, am avut ocazia sa o vad in relatiile din jurul meu.
Răspunde-i
RALUCA MARIA RADULESCU (29.08.2009, 11:23)
Nu stiu daca barbatii realizeaza –chiar si acum- cat de mult se schimba dragostea unei femei -in bine- atunci cand aceasta primeste de la cel pe care il iubeste confirmarea sentimentelor si a unui viitor comun prin cererea in casatorie sau casatorie.

Asta e cea mai tare aberatie pe care am putut s ao citesc vreodata.
GARANTIA SENTIMENTELOR NU O DA O BLESTEMATA DE HARTIE. MY GHOT
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar