humus

Cum faci cel mai bun hummus. Rețeta originală de la libanezi

Citeste mai mult»
Sean Penn

Sean Penn renunţă la filmările unui serial atât timp cât...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 23 iulie. Balanțele au probleme, Taurii sunt cei...

Citeste mai mult»
inna

Inna, noi declarații despre relația pe care o are cu...

Citeste mai mult»
george

Prințul George a împlinit opt ani. Fotografia postată de...

Citeste mai mult»
coronavirus

Anticorpii COVID-19 persistă cel puţin 9 luni după infectare

Citeste mai mult»
par deteriorat

Cum să scapi de vârfurile despicate. Măști pentru păr ars...

Citeste mai mult»
raluca badulescu

Cum se menține în formă Raluca Bădulescu. Jurata de la...

Citeste mai mult»
somon cu sparanghel

Somon la grătar cu sparanghel fiert, un preparat ideal...

Citeste mai mult»
printul harry

Prinţul Harry va publica un volum de memorii „întru totul...

Citeste mai mult»
Mick Jagger

Imagine rară cu Mick Jagger. Cum a fost surprins celebrul...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 20 iulie 2021: Taurii au probleme de sănătate,...

Citeste mai mult»
vaccin

Vaccinul Pfizer nu sporeşte riscul unor probleme...

Citeste mai mult»
paste cu avocado

Paste cu avocado, o idee excelentă pentru un prânz savuros

Citeste mai mult»
Mark Hoppus

Artist celebru, dezvăluiri despre lupta cu cancerul în...

Citeste mai mult»
Britney Spears

Britney Spears a confirmat că nu va mai cânta atâta vreme...

Citeste mai mult»
salata de vinete

Cum faci cea mai bună salată de vinete - rețeta lui chef...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 17 iulie 2021: Taurii cheltuie bani inutil,...

Citeste mai mult»
Alexia

Mario Fresh, prima reacție după ce s-a zvonit că s-a...

Citeste mai mult»
Delia

Delia, reacție acidă pe Instagram: ”Unde scrie că dacă...

Citeste mai mult»
rochii de vara

Ce modele de rochii de vara se poarta in acest an

Citeste mai mult»
ioana ginghina si iubitul ei, cristi pitulice

Ioana Ginghină, primele declarații despre nunta cu...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 16 iulie 2021: Berbecii primesc o nouă ofertă de...

Citeste mai mult»
Sharon Stone

Sharon Stone, apariție electrică într-o rochie de...

Citeste mai mult»
Britney Spears

Britney Spears a obţinut permisiunea de a-şi angaja...

Citeste mai mult»
frittata

Cum faci cea mai bună frittata cu cartofi și bacon

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 15 iulie 2021: Leii primesc vești bune, nativii...

Citeste mai mult»
coronavirus

Peste un sfert dintre bolnavii care au suferit de...

Citeste mai mult»
Antonia și Alex Velea

Alex Velea, dezvăluiri despre relația cu Antonia: ”Venim...

Citeste mai mult»
caldura

De ce nopțile de vară tot mai calde sunt periculoase...

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise ar avea o relație cu partenera sa de scenă....

Citeste mai mult»
fructe citrice

Cum poți să cureți fructele și legumele de pesticide....

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 14 iulie 2021: Taurii primesc vești proaste,...

Citeste mai mult»
femei

Top cinci întrebări pe care nu ți le va pune niciodată o...

Citeste mai mult»
Anca Turcasiu

Anca Țurcașiu, mărturisiri despre operațiile estetice:...

Citeste mai mult»
iulia vantur

Trucul la care apelează Iulia Vântur pentru o siluetă...

Citeste mai mult»
Adela Popescu

Adela Popescu, primele declarații după ce a născut al...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 13 iulie 2021: Racii fac schimbări în plan...

Citeste mai mult»
Jodie Turner-Smith

Jodie Turner-Smith, jefuită la Cannes. Actrița a rămas...

Citeste mai mult»
covid-19

Cât timp durează anticorpii împotriva virusului SARS-CoV-2

Citeste mai mult»

Câştigătoarea MasterChef se dezbracă de secrete: "În fiecare dimineaţă, de 5 ori pe săptămână, fac..."

De în Familie 8 feb 2016

Aida Parascan, câştigătoarea celei de-a doua ediţii a show-ului culinar MasterChef de la Pro TV, a dezvăluit în exclusivitate pentru Feminis.ro ce reguli alimentare respectă, cum are grijă de silueta ei, dar şi care sunt celelalte secrete care îi asigură un corp de invidiat.

Aida Parascan MasterChef

Aida Parascan şi-a văzut visul devenit realitate în 2013, când a câştigat trofeul emisiunii MasterChef, după ce a impresionat juriul în marea finală cu preparatele sale culinare.

Pe atunci în vârstă de 31 de ani, câştigătoarea show-ului MasterChef de la Pro TV a luptat pentru trofeu şi pentru marele premiu (50.000 de euro), alături de alţi 5 concurenţi: Ana Rotaru, Mihai Toader, Nicuşor Coroama, Maria Pop şi Alexandru Hora.

Acum, la aproape 3 ani de la fericitul eveniment din viaţa ei, Aida Parascan ne-a acordat un interviu în exclusivitate şi ne-a povestit cum arată viaţa ei, ca mamă, dar şi cum reuşeşte să împace viaţa personală cu cea profesională.

Chiar dacă este un chef extrem de ocupat (petrece chiar şi 16 sau 18 ore în bucătărie), Aida Parascan spune că în fiecare dimineaţă, de cel puţin 5 ori pe săptămână, face o oră de yoga şi o oră de Pilates.

Citeşte mai jos interviul complet cu Aida Parascan, câştigătoarea MasterChef, acordat în exclusivitate pentru Feminis.ro.

aida parascan

Cum te-ai descrie tu, ca mamă a trei copii?

Aida Parascan: Ca mamă sunt foarte exigentă, probabil câteodată exagerez. Încerc să îmi planific timpul în aşa fel încât să pot să dedic fiecărui copil în parte atenţia de care are nevoie. Sunt o mamă atipică, cred. Am învăţat să am încredere în copiii mei şi să le dau spaţiu pentru a se ocupa de ei înşişi.

Câteodată devin şi eu copil în preajma lor şi facem tot felul de activităţi, de exemplu, cu băiatul joc fotbal chiar dacă eu nu ştiu nimic despre fotbal.... Cea mică mă transformă într-o prinţesă căreia îi face coafura şi machiajul... Ce să spun? Viaţa mea e plină.

Cum reuşeşti să faci faţă cerinţelor de zi cu zi şi să împaci viaţa de familie cu viaţa profesională?

Aida Parascan: În primul rând, am învăţat că nu pot să le fac pe toate singură, iar anumite lucruri, care nu necesită prezenţa mea în mod obligatoriu, le poate face şi o altă persoană. De exemplu, cumpărăturile pentru diferitele evenimente culinare. De-a lungul timpului am învăţat să îmi organizez timpul şi să nu treacă nici o secundă fără a aduce un beneficiu vieţii.

Cum arată dieta ta, într-o zi obişnuită? Ce alimente sau preparate sănătoase nu lipsesc de pe masa familiei tale?

Aida Parascan: În primul rând, trebuie urmărite anumite reguli - de exemplu, să nu amestecăm proteine şi carbohidraţi sau lactate, laptele băut separat de orice aliment, iar acesta în mod obligatoriu să fie natural şi nesupus vreunui procedeu tehnic sau chimic.

Atunci când mănânc dulciuri, mănânc doar dulciuri şi nimic altceva... Adică dacă am poftă de dulce, nu voi mânca felul întâi sau doi şi apoi desert... şi multe altele. În curând va trebui să scriu un articol despre asta, pentru că e foarte important şi felul cum mâncăm, nu doar ingredientul în sine.

Măcar 50% din prânz este alcătuit din legume crude. Iar acasă la mine se mănâncă foarte puţină carne, iar atunci când se mănâncă este de la animale sau păsări crescute de mama în propria gospodărie.

aida parascan

Ce reguli ai atunci când eşti în bucătărie şi găteşti?

Aida Parascan: Merg pe principiul ordine şi disciplină, dar neapărat cu voie bună. Curăţenia e fundamentală, şi organizarea la fel.

Cât timp petreci în bucătărie?

Aida Parascan: Sunt zile când am şi 16-18 ore, iar altele cand nu gătesc deloc... Predomină primele, bineînţeles.

Cât timp dedici sportului? Mergi la sală sau faci exerciţii acasă, pentru a te menţine în formă?

Aida Parascan: În fiecare dimineaţă, de minim 5 ori pe săptămână fac o ora yoga şi una Pilates, iar cateodată când timpul mi-o permite, fac şi o ora de înot. Merg la sală, [eu] cred că alături de ceilalţi ai mult mai multe rezultate.

aida parascan

Oferă-le cititoarelor Feminis.ro câteva sfaturi utile în bucătărie - pot fi trucuri pe care tu le foloseşti zi de zi şi care îţi uşurează munca.

Aida Parascan: În primul rând, să nu gătiţi dacă nu sunteţi într-o dispoziţie bună. Mâncarea e mult mai bună dacă vibraţiile persoanei sunt pozitive. Iar în materie de gastronomie sunt prea multe de spus.

Vă invit însă pe fiecare la workshop-urile culinare care vor începe din 15 februarie la Academia Culinară, unde, alături de alţi prieteni şi prietene chef, vom împărtăşi din cunoştinţele noastre din ramurile cele mai diverse ale bucătariei şi vom avea [preparate diverse, începând] de la bucătăria japoneză, la cea balcanică şi mediteraneeană, de la vegan la cofetărie şi patiserie internaţională.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 iul