Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Barbati cu probleme

De în Tu si El. 25 mar 2010
Ce? Aveti senzatia ca numai noi, femeile, avem probleme? Ei na! Daca ii iei la puricat, au si ei destule bube, peste tot. De unele sunt constienti, de altele nu. Pentru unele isi fac probleme si incearca sa le rezolve, pe altele le ignora, fug de ele, le iau in deradere.

Unii sunt tipicari, nu isi ies din tipare, din tabieturi, din ritmul zilnic. Fereasca Dumnezeu sa ii dai programul peste cap unuia ca asta! Ii dai peste cap toata ziua si iti pui in pericol seara. Mai toti ne agatam de propriile tabieturi, chiar si cei mai libertini dintre noi. Exista si imprastiati fara seaman, care au totusi regulile lor, tipicariile lor, din care nu ii poti scoate foarte usor.

Ai zice ca problemele cele mai neplacute provin de la… soacra. Adica, de la mama lui. Stim cum sunt mamele de baieti. Ma rog, cele mai multe dintre ele. Nicio fata nu e suficient de buna, de frumoasa, de desteapta, de gospodina pentru baiatul ei. Si, cum asta nu ar fi indeajuns, il mai si tin legat de fusta lor. Barbati pe post de yo-yo. Vine putin pana la tine dar, vezi tu, nu are incotro, ca il trage ata inapoi la maica-sa. Fie si macar o data pe saptamana sau, si mai rau, pe zi, trebuie sa treaca pe la ea. Nu, nu sta mult, dar “moare” daca nu semneaza condica.

Nimeni nu isi doreste un astfel de barbat si, cu toate astea, cele mai multe dintre femei se confrunta cu “complexul soacrei”. Boala lunga, moarte sigura.

Barbati cu probleme? Hmmm! Mai sunt si din astia care se fac mici in preajma unei femei…puternice. Nu e neaparata nevoie ca ea sa fie director sau manager, doctor sau sa ocupe cine stie ce alta functie de conducere. Uneori este suficient sa aiba o profesie, o cariera, sa fie cu picioarele pe pamant si descurcareata. Ah, da, asta e mult prea mult pentru oricare barbat. De ce? Pentru ca atunci, el ce rol mai poate avea? Cum sa “salveze” si sa “intretina” o femeie atot-suficienta? II taiem si pe astia de pe lista!

Ce ar mai fi? Ah, din aia care se plang tot timpul de ceva. Ori ii doare acolo, ori se termina pamantul daca au o gripa amarata, ori lesina cum vad un ac de siringa…In orice caz, trebuie sa le cauti mereu in coarne, sa ii cocolesti si sa te invarti in jurul lor pana ametesti chiar si tu. Si asta tot nu e suficient. Tot mai au de comentat, de obiectat, de cerut, de ordonat. Ipohondrii ne trebuie noua? Ca la ipohondrie parca noi ocupam totusi primul loc!

Barbatii timizi…Da, nici astia nu sunt foarte buni! Daca sunt prea timizi, trebuie sa faci tu mereu primul pas, sa iei mereu initiativa, sa fii pe post de lider. Si atunci de ce mai ai nevoie de un barbat? Copii poti sa iti faci, daca vrei cu adevarat. Unii timizi au si momentele lor bune, decisive, in care isi ies din matca, se intrec pe sine si spun lucrurilor pe nume, le vine curajul chiar sa te ceara de nevasta. Dar nu te lasa pacalita prea tare de iesiri din astea. Sunt rare, in numar mic si nu neaparat cand ai tu nevoie.

Barbati de barbati! Da, asta e! Din aia care stiu totul, sunt super potenti in toate privintele, se descurca in orice imprejurare, au initiativa, le place sa se dea mari si tari. Si, de multe ori chiar si sunt. Dar cand il vezi asa, laudaros din cale-afara…Sa incerci sa temperezi un astfel de barbat seamana a sinucidere curata. Atat iti trebuie, sa incerci!

Sa ii mai “desfintam” mult? Nu asta era ideea. Ci faptul ca, oricate complexe si probleme ne-am face noi, femeile, si ei sunt tot oameni ca si noi. Si ei au probleme, nemultumiri personale, neajunsuri. Mai bine sa ii luam ca atare, sa ne bucuram de ce au bun si frumos, sa cautam si sa scoatem toate astea la iveala. Merita macar incercat.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 8

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Lucia Petrescu (22.01.2011, 18:26)
Eu cred ca cea mai mare problema a lor este orgoliul si apoi, a unora dintre ei, problema de genul "locul femeii este la cratita", ceea ce mi se pare demn de Neanderthal. Ai punctat bine finalul, Cristina referitor la continuarea muncii acasa, in timpe ce majoritatea barbatilor se odihnesc in fata televizorului.
Răspunde-i
Cristina Marioglou (30.03.2010, 13:28)
Foarte intelept, Lilla. Uite ca tu ai gasit solutia, macar in ceea ce te priveste.
Dar ca sa ajunga la intelepciunea ta, multe femei au de furca. In primul rand cu ce au vazut in casa (modelele din care s-au inspirat), cu ce le "indruma" societatea.
Chiar ieri ma intrebam de ce un barbat cand ajunge acasa de la job e obosit si are nevoie sa manance si sa se odihneasca, iar o femeie de cum intra pe usa, dupa cele 9-10 ore de lucru, incepe treaba acasa. Oare chestia asta cu sexul tare se rezuma doar la sex? Pentru ca, oricum le-am intoarce, tot femeia e mai activa si mai descurcareata.
Răspunde-i
Lilla (30.03.2010, 11:48)
Fetelor, cred ca uitati un lucru: barbatii se ocupa cu munca lor, femeile se ocupa cu barbatii. Stiu cum suna, nici mie nu mi-a placut la inceput. Desi lucram si noi, totusi, daca e sa alegem, cele mai multe dintre noi alegem familia. Si e normal, din moment ce suntem "definite"genetic pentru asta. Doar ei nu pot naste copii. Asa ca cineva trebuie sa fie axat pe munca, ceea ce se transpune in sustinerea financiara a familiei. Cred ca asa e bine. Am si eu o profesie si lucrez, si el spala vasele si face curat cind are timp, dar eu nu ma voi transforma niciodata in carierista care sta toata ziua la munca , iar el nu va fi gospodina.
Nu face ce spun eu, ci ceea ce eu nu pot face sau ma oboseste: montarea instalatiei termice, varuirea camerei, sapatul gradinii, repararea masinii. Iar eu sunt cea care pune mincarea pe masa si scap toata familia de tensiune. Nu pentru ca trebuie, ci pentru ca eu stiu sa fac asta mai bine. Iar el ma linisteste pe mine cu prezenta lui calma si echilibrata, ca ma asculta si ma ajuta oricand am nevoie.
Atunci de ce sa vreau sa faca ce zic eu tot timpul? Daca il rog, face. Nu atunci cind spun si nu asa cum zic eu, ci cum crede el de cuviinta. Dar nici mie nu nu imi spune, ce sa fac de mincare, cum ma imbrac, si de ce stau de vorba cu copiii in loc sa fac curat.
Eu cred ca daca lasi omul sa se "desfasoare" linga tine, cei mai multi se comporta bine. Fiecare are defectul lui, ca si noi, dar incearca si ei sa fie la inaltimea asteptarilor, sa fie soti, tati si amanti buni. Numai trebuie lasati, si nu dirijati, pentru ca atunci relatia se transforma intr-o lupta continua pentru putere.
Oricum, stam cu ei ca ne fac sa ne simtim iubite si pretuite, si cred ca merita si barbatii acelasi lucru. Cum ar putea proteja familia, daca sunt slabi? Iar ei vor fi bravi numai daca ne comportam ca atare cu ei.
Viata de cuplu e frumoasa, sa ne bucuram de ea fara sa lasam micile nepajunsuri sa distruga relatia. :)
Răspunde-i
(30.03.2010, 11:24)
cum sa nu? Au probleme, o gramada. Si se tem de multe: si de viitor, si de ce e in jur, in realitate, mai abitir decat femeile... Categoric.

Chiar si celor f. .... curajosi li se intampla. Daca nu mereu, macar de cateva ori.

excelente subiecte, Cristina! Te felicit!
Răspunde-i
Cristina Marioglou (29.03.2010, 15:53)
Laly, vad ca esti suparata rau si te inteleg. Esti una din multele femei care se confrunta cu aceleasi probleme.
Ce e bine sa incerci sa intelegi tu si, poate toate celelalte, este ca barbatii sunt diferiti. Mult diferiti. Deep down, ei considera ca toate aceste indeletniciri legate de casa, copii, sunt exclusiv pentru femei. Si, daca fac macar una din ele, se simt lezati si loviti in orgoliul lor de barbati. Cu alte cuvinte, le cade rangul.
Cred ca exista totusi niste solutii:
- incearca sa intelegi barbatii si sa ii iei asa cum sunt
- nu iti place cum e el, nu incerca sa ii schimbi comportamentul si, daca nu poti trai in stilul lui, treci la urmatorul. desi, s-ar putea ca dupa o vreme sa obosesti constatand ca, cam toti sunt la fel.
- o metoda "dureroasa" de a pedepsi sau, a-l face pe celalalt sa inteleaga ca a gresit, ca ai nevoie de ajutorul si sprijinul lui este sa iti retragi sentimentele. nimic nu doare mai tare, nici macar cuvintele sau faptele urate, decat lipsa afectivitatii si atentiei. indiferent ce s-ar zice, barbatii functioneaza dupa principiul: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. asta daca sunt cat de cat maturi si nu incearca sa se razbune.
Răspunde-i
Laly (29.03.2010, 14:19)
Mda .... ii luam ca atare si le descoperim mereu doar partile pozitive, dar ce facem atunci cand ii rugam ceva si ei dau ca replica : " o sa ... " , fata de noi femeile care sarim in picioare ori de cate ori au nevoie sau ne roaga ceva. Si de ce? Pt ca ei nu se "simt" sau "nu le pot face pe toate" (care or fi alea "toate" nu stiu ,dar in fine ..) Si asta pleaca de la mama lor ... care fie a facut greseala de a-si diviniza baiatul si de a nu-l lasa sa faca nimic in casa parinteasca, fie din diverse motive ... ;)
De ce lor le trebuie 5 luni pana sa faca ceva din ce ii rugam ? (hai sa luam un ex banal: spalatul cazii sau dusul gunoiului)
Daca eu am principiul ca "unui om daca ii spui un lucru de 2 ori,te rogi de el" si il aplic si in cadrul unei relatii dupa mii de rugaminti pt a face / tine cont de ce il rog si stie ca ma deranjeaza, primesc replica de la prietenii lui : "dar te-ai gandit ca poate nu ai pus cum trebuie problema?"
Dar oare ei de ce mereu dau ca replica ca "daca vreau sa fac ceva, fac; nu trebuie sa te intreb pe tine" si noi nu?
Oare ei cand fac ce vor se gandesc cu adevarat daca e ok cum pun problema fata de cea cu care sunt / traiesc s.a.m.d ?
In fine .... sa luam oamenii ca atare, dar in momentul in care se repeta lucrurile care ne deranjeaza propun sa ne punem un semn de intrebare; totusi e vb de un respect fata de ce te roaga cel de langa tine ;)
Răspunde-i
Cristina Marioglou (26.03.2010, 22:03)
Buna, Barbie! Iti multumesc pt aprecieri si pt ca citesc ce scriu.
Asa propun si eu, sa vedem partea plina a paharului, ce au bun si frumos barbatii, ce ne-a atras si am apreciat la ei, la bun inceput. Dar, sa tinem si ochiul deschis tot atunci, in caz ca e ceva ce nu putem accepta, sa luam hotarari cu ochii si inima deschise.
Defectele nu sunt niciodata minore. Ideea e sa vedem pe care din ele le putem accepta.
Si tie o seara frumoasa si un w/e cat mai primavaratic.
Răspunde-i
Barbie29 (26.03.2010, 18:46)
Buna Cristina! Am revenit dupa o lunga absenta si bineainteles ca m-am oprit aici pentru ca articolele scrise de tine sunt cele mai interesante ,pe langa asta esti printre putinele persoane care mai si raspund si pentru asta te apreciez.Referitor la barbatii cu probleme,cred ca trebuie sa ne gandim la partea frumoasa si la ceea ce ne fac sa simtim atunci cand sunt langa noi,daca vedem calitatile inaintea defectelor atunci defectele vor parea minore si mai usor de acceptat sau de schimbat( impreuna).Si noi femeile avem multe probleme dar ce bine ne simtim cand ei ne vad calitatile si partile frumoase,nu? O seara plina de zambete iti doresc!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Tu si El.
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr