chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Afectiunile pe timpul verii - Protejeaza-te!

De în Sanatate 14 iul 2011
Vara este anotimpul mult asteptat de cele mai multe dintre noi. Inseamna vacanta, concediu, mare, distractie si prieteni. Insa dincolo de toate aceste parti bune, vara te poti expune la un numar ridicat de riscuri in ceea ce priveste sanatatea.

Descopera 6 dintre cele mai frecvente afectiuni care iti ameninta sanatatea. Descopera-le din timp pentru a sti cum sa te protejezi!

Iritatii

Vara, unele persoane se confrunta cu mici eruptii de culoare rosie, sub forma unor iritatii, la nivelul pielii. Uneori aceste iritatii pot lua forma si unor basici pline cu apa si iti pot da o senzatie de disconfort deoarece iti creaza mancarimi. Este recomandat sa nu te scarpini deoarece acest lucru nu face decat sa agraveze afectiunea inrosindu-se si unflandu-se. Cauza acestor iritatii este expunerea indelungata la soare la temperaturi ridicate. De asemenea, sunt persoane care pot prezenta astfel de iritatii chiar stand in casa si evitand expunearea la soare, pentru ca sunt alergice la temperaturile ridicate.

Deshidratare

Pe durata verii, una dintre cele mai frecvente afectiuni este deshidratarea. Este cauzata de transpiratia excesiva care duce la pierderea unei cantitati mari de apa din organism, ceea ce duce in final la instalarea deshidratarii. Pentru a te proteja pe durata temperaturilor ridicate trebuie sa iti asiguri o hidratare corespunzatoare pe intreaga zi fie ca esti in casa sau afara si nu este recomandat sa astepti sa iti fie sete pentru a consuma lichide. Incearca sa eviti expunerea la soare si la temperaturile ridicate la amiaza, cand temperaturile sunt ridicate si poarta articole vestimentare deschise la culoare.

Aceasta afectiune se manifesta prin crampe musculare, dureri la nivelul articulatiilor, senzatia de slabire, ameteala chiar si lesin in cazurile avansate si senzatia de gura uscata.

Daca manifesti unul dintre simptomele enumerate anterior aplica o compresa rece pe frunte si incearca sa mananci ceva sarat. Daca versi si starea ta se inrautateste atunci apeleaza la un medic.

Muscaturi de insecte

Sunt frecvente in special in timpul verii si iti dau iritatii dureroase. Sunt de temut pentru ca unele insecte pot fi purtatoare de bacterii si virusuri, cum sunt capusile, care pot duce la infectarea cu boala Lyme. O afectiune care se manifesta prin febra, oboseala si dureri de cap. Cum simptomele sunt frecvent intalnite si in cazul multor alte boli este necesar un consult specializat si daca rezultatele sunt pozitive un tratament cu antibiotice este suficient, atat timp cat afectiunea este descoperita din timp. Este recomandat sa eviti zonele cu capuse precum tufisurile in lunile mai, iunie si iulie si sa folosesti spray-uri anti-insecte.

Alte insecte purtatoare de bacterii sunt tantarii, care dincolo de o posibila infectie, muscaturile lor iti dau o senzatie de durere acuta la nivelul pielii cauzata de muscaturi.

Cancer de piele

Este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, iar odata depistat la timp poate fi tratat usor. Este una dintre afectiunile care iti ameninta sanatatea in fiecare vara, deoarece tindem sa exageram cu expunerea la soare pe durata acestui anotimp, in ciuda avertizarilor medicale. Persoanele predispuse cancerului de piele sunt in special cele care se expun fara a-si asigura protectia necesara, cele care au o piele deschisa sau un un precedent in familie.

Metoda cea mai usoara de a de proteja impotriva cancerului de piele este sa dai crezare sfaturilor medicale si sa nu iesi nicodata din casa fara a folosi crema de protectie. Mai mult, daca mergi in vacanta la mare, unde expunerea este mare, tine cont de orele amiezii cand soarele este prea puternic si evita expunerile indelungate. Nu uita, aplica crema de protectie si cand intri in piscina, mare si dupa.

Transpiratie in exces

Este una dintre cele mai stanjenitoare reactii cu care ne confruntam in timpul verii. Cu cat temperaturile sunt mai ridicate creste si umiditatea din aer ce face sa curga apele de pe tine la propriu. Transpiratia este reactia organismului de a raci corpul atunci cand este prea cald, este un mecanism intern al organismului de a combate caldura si pentru a reduce riscul accidentelor vasculare.

Transpiratia initial nu are miros dar capata un miros neplacut atunci cand intra in contact cu bacteriile de la suprafata pielii. De aceea este recomandat sa se respecte igiena corporala si sa se consume moderat alimentele bogate in proteine, precum carnea, condimentele, alcoolul, branzeturile si cafeaua, care stimuleaza activitatea glandelor sudoripare si accentueaza mirosul.

Partea proasta este ca odata cu transpiratia este eliminat un aport ridicat de sare din organism ceea ce duce la deshidratare. Consumi o cantitate ridicata de lichide in perioada calda si ma refer la apa, nu la bauturile carbogazoase.

Indigestie

Din cauza temperaturilor ridicate alimentatia noastra are de suferit si in cazul multora survine indigestia. Tocmai de aceea pe aceasta perioada trebuie sa aduci unele modificari in ceea ce priveste regimul tau alimentar si sa optezi pentru alimente usoare, precum fructele si legumele, care iti asigura totodata aportul necesar de vitamine, minerale , fibre si proteine. Unele persoane se confrunta vara si cu o aciditate digestiva ridicata ceea ce duce la gaze intestinale.

Accidente vasculare

Cele mai multe accidente vasculare au loc vara tocmai din cauza temperaturilor mari si este o afectiune care iti poate pune viata in pericol. Temperatura corpului creste si duce la marirea tensiunii arteriale cea ce provoaca spargerea unui vas de sange. In ceea ce priveste simptomele, accidentele vasculare se manifesta prin stari de amorteala la nivelul fetei sau a membrelor, tulburari de vedere, de vorbire si dureri de cap severe. In cazul prezentarii unor asttfel de simptome este neaparat nevoie sa mergeti la un consult de urgenta.

Intoxicatiile alimentare

Pentru ca afara este cald si placut suntem tentati sa iesim in parcuri si alte spatii verzi pentru a ne bucura de un picnic alaturi de cei dragi. Dar, daca nu iti asiguri conditii pentru pastrarea alimentelor, in doar cateva ore se pot strica si te poti alege cu o intoxicatie alimentara. Evita expunerea preparatelor pe o perioada indelungata in caldura si asigura-ti conditiile necesare. Intoxicatia alimentara se manifesta prin senzatia de greata, diaree, varsaturi si dureri abdominale. In cazul simptomelor usoare, potrivit medicilor, nu este obligatoriu un consult de specialitate, afectiunea poate trece de la sine in urmatoarele 2 zile. In cazurile severe trebuie sa te prezinti la medic.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar