Adevăratul MOTIV pentru care NU ai noroc în dragoste, conform ştiinţei

De în Dragoste & Sex 4 mai 2016

De regulă, replica standard din filme în momentul unei despărţiri sună cam aşa: "Nu e din cauza ta, ci din cauza mea." Ei bine, cercetătorii confirmă că această replică ascunde un sâmbure de adevăr.

Când încearcă să îşi dea seama dacă o nouă relaţie are şanse de reuşită, individul tinde să se concentreze asupra trăsăturilor negative ale partenerului, chiar dacă acesta are şi multe calităţi, potrivit unei cercetări publicate în Personality and Social Psychology Bulletin.

De fapt, una sau două trăsături negative sunt suficiente pentru a te împiedica să mai dai o şansă relaţiei cu persoana respectivă.

"Avem o tendinţă generală de a acorda atenţie mai mare informaţiei negative decât informaţiei pozitive", a explicat Gregory Webster, unul dintre autorii studiului şi profesor de psihologie de la University of Florida.

Studiul, condus de cercetători de la University of Florida, Western Sydney University, Indiana University, Singapore Management University şi Rutgers University, a presupus analizarea unor informaţii cu privire la cei mai puternici factori care duc la destrămarea unei relaţii şi impactul acestora în formarea cuplurilor.

Principalii factori, într-o ordine aleatorie, sunt: un stil de viaţă nesănătos, lipsa de atracţie fizică, trăsături de personalitate indezirabile, convingeri religioase diferite, statut social limitat, strategii de împerechere diferite şi ţeluri diferite într-o relaţie.

Interesant este că femeile, în mod special, dar şi oamenii aflaţi într-o relaţie serioasă sunt mai sensibili la aceşti factori decât alte segmente ale populaţiei. Prieteniile, pe de altă parte, nu sunt atât de afectate de trăsăturile negative. Unii factori, însă, precum lipsa de sinceritate, sunt evitaţi în orice circumstanţă.

"Lucrurile care îţi pot face rău sunt mai importante şi merită mai multă atenţie decât cele care te pot ajuta", a explicat Webster. Însă un factor considerat negativ de către unii indivizi ar putea fi pozitiv în opinia altora. De exemplu, unii ar putea fi atraşi de o persoană impulsivă, pe când alţii ar putea prefera pe cineva puţin mai previzibil.

Deşi oamenii se gândesc la potenţialii parteneri raportându-se la trăsăturile pozitive, Webster spune că în mod subconştient, indivizii elimină din ecuaţie persoanele cu trăsături negative din categoria de parteneri eligibili.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...lipsa de atracţie fizică, trăsături de personalitate indezirabile, convingeri religioase diferite, statut social limitat, conform feminis.ro. jQuery(function($) // poll override var poll_cookie =...
Simona Iulia (12.05.2016, 20:50)
Selectăm persoane serioase, responsabile, perseverente , interesate să lucreze part-time sau full-time, intr-o activitate usoara si de viitor, care nu necesită experientă. Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Răspunde-i
...din cauza ta, ci din cauza mea." Ei bine, cercetătorii confirmă că această replică ascunde un sâmbure de adevăr. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct