Relațiile se încheie dacă un cuplu dă de greutăți doar pentru că fiecare este în relația respectivă pentru sine și nu vrea să facă vreun efort pentru ca celălalt să fie în continuare fericit în relație și câteodată oamenii pur și simplu nu sunt motivați să lucreze pentru o relație, crezând că ea merge de la sine. Din această cauză, unii parteneri se simt în continuare singuri chiar și după ani de zile de căsnicie, deoarece munca, treburile casnice și eforturile de a fi părinte schimbă oamenii fără ca aceștia să realizeze și când ajungi să nu-ți mai cunoști partenerul, să nu știi ce dorințe sau interese are, atunci relația intră în implozie.
Dacă trăiți într-o continuă tensiune, orice mică remarcă va stârni un tumult de emoții, dar dragostea și compasiunea vă vor uni pe termen nedeterminat. Pentru a putea să evaluați corect orice situație, trebuie ca amândoi să dați dovadă de empatie, să nu fiți încăpățânați ci să conlucrați pentru a rezolva orice problemă. De asemenea, relațiile instabile generează nesiguranță și sunt alimentate de faptul că cel puțin unul dintre parteneri nu se simte apreciat. Ceea ce este cel mai grav e punctul în care partenerii nu se mai suportă. Pe de altă parte, nimeni nu este perfect, dar dacă intențiile sunt pure și cei implicați încearcă să îmbunătățească situația, relația merită salvată.
1. Comunicarea
Când înțelegi ce spune și ce vrea partenerul tău arăți că-ți pasă de el și că încerci să fii cât mai obiectivă posibil. Comunicarea este salvatoare atunci când lucrurile se înrăutățesc, iar țipatul nu face parte din această categorie. Comunicarea eficientă vă ajută să ieșiți din impas, iar ea presupune să-ți exprimi sentimentele, dar și să asculți ce are celălalt de zis. Ea presupune implicarea ambilor parteneri.
2. Consecvența
Să ții minte o dată importantă sau să-i pregătești o surpriză poate părea ceva nesemnificativ pentru tine, dar contează pentru el. Trebuie să-ți faci timp pentru lucruri mărunte, altfel relația voastră nu va mai avea farmec. Aveți grijă unul de celălalt și fiți alături unul de celălalt în momentele grele sau importante, bucurați-vă de compania alesului inimii, pentru că de astfel de momente vă veți aminti peste ani. Amândoi trebuie să încercați în continuare, chiar dacă la un moment dat aveți impresia că nimic nu merge.
3. Încrederea
Încrederea este o parte foarte importantă în orice relație, deoarece când lucrurile merg greu, ea este cea care vă ajută să faceți față dificultăților. Ideea este că e ușor să pierzi încrederea cuiva, dar dificil să o menții sau să o recapeți odată pierdută, tocmai de aceea trebuie să fii mereu sinceră în privința intențiilor tale.
4. Găsește rezolvarea problemei
Adesea, când cuplurile se ceartă, unul dintre parteneri se agață de vorbele celuilalt și lucrurile degenerează, însă nici o relație nu e ferită de certuri. Ceea ce trebuie să faci în astfel de cazuri este să fii tu soluția, nu motivul conflictului, ca să nu-ți îndepărtezi și mai mult partenerul. Este foarte important să te pui în locul celuilalt și să înțelegi că în monotonia zilnică e foarte ușor ca cineva să-și piardă calmul. Micile gesturi, precum ajutatul prin casă, spălatul rufelor sau vorbitul despre ce s-a întâmplat pe parcursul zilei, fac fiecare zi să fie mai specială și partenerul să se simtă apreciat.
5. Vezi partea pozitivă a partenerului tău
Nimeni nu este perfect, deci nu mai căuta doar defectele partenerului tău. Acceptă-ți pereche așa cum este, dar dacă ceva chiar te deranjează atunci vorbște deschis cu iubitul tău, însă încearcă să pui accentul pe cum te simți tu nu pe ce face sau zice el greșit, ca să nu se simtă atacat. În plus, nici tu nu ești perfectă și dacă el îți sugerează că ar trebui să remediezi ceva, nu o lua ca pe un atac personal ci ca pe o ocazie de a te dezvolta.
6. Găsiți interese comune
Nimeni nu este la fel, deci s-ar putea să aveți interese și hobby-uri diferite, dar chiar și așa puteți avea o relație bună. De exemplu, poate că nu ești pasionată de fotbal, dar de dragul lui poți să te duci și tu cu el la un meci. Încearcă măcar o dată să participi la ceva ce-i place lui și poate astfel descoperiți că aveți mai multe în comun decât credeai.
Aceste 6 obiceiuri unesc orice cuplu
Imaginea unei bătrâneți fericite alături de persoana iubită îți umple sufletul de bucurie, dar întemeierea unei familii durează și îți trebuie dragoste, respect și compasiune pentru a face așa ceva.