A folosit un TAMPON şi a murit la doar 13 ani

De în Familie 27 oct 2015

Mama adolescentei spune acum, la mai bine de un an, povestea fiicei sale, care a murit la doar 13 ani după ce a folosit un tampon.

tampon

Există atât de multe informaţii pe care trebuie să le acoperim atunci când discutăm cu fiicele noastre despre modul în care corpul lor se schimbă odată ce ajung la pubertate. Iar moartea unei tinere ne reaminteşte cât de important este să includem sindromul de şoc toxic (sau TSS - "toxic shock syndrome") în aceste conversaţii.

Jemma-Louise Roberts era înotătoare. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care adolescenta a ales să folosească tampoane (intravaginale) pentru a ţine sub control ciclul ei menstrual, astfel încât să nu fie nevoită să facă o pauză de la antrenamente, o dată pe lună.

Tampoanele au beneficii clare pentru femeile şi fetele active, iar puţine dintre noi iau în considerare că există un risc - oricât de mic - ce se ascunde în spatele acestor produse.

Acest risc este TSS sau sindromul de şoc toxic, o complicaţie extrem de rară cauzată de o infecţie bacteriană care a fost legată de utilizarea tampoanelor intravaginale, printre alte lucruri. Jemma-Louise a făcut sindromul de şoc toxic şi a început să se simtă rău atunci când era în vacanţă.

Totul a început ca un diagnostic pentru o infecţie la stomac, dar în curând adolescenta a început să se simtă mult mai rău şi a fost nevoie să fie spitalizată. Abia în spital fata a fost diagnosticată cu sindromul de şoc toxic, iar la o săptămână după acel diagnostic, adolescenta activă a murit în urma unei sângerări fatale cauzată de o infecţie cu stafilococ. Acest lucru s-a întâmplat acum mai bine de un an, potrivit sheknows.com.

Acum, pentru a creşte gradul de conştientizare asupra acestui tip de sindrom, mama tinerei a ieşit în public pentru a vorbi şi pentru a îndemna şi alţi părinţi să vorbească, pentru a se educa nu doar pe ei înşişi, cât şi pe fiicele lor, în privinţa sindromului de şoc toxic şi despre modul în care folosirea tampoanelor le poate supune pe fete unor mari riscuri.

"Se vorbea în anii '80 despre sindromul de şoc toxic, dar acum nu mai auzi nimic pe acest subiect. Dacă asta poate salva măcar încă o persoană, înseamnă că a meritat să vorbim public... Soţul meu nu a auzit niciodată de sindromul de şoc toxic. Dacă unul dintre taţi citeşte asta şi fiica lui se îmbolnăveşte, această informaţie i-ar putea salva viaţa", a declarat Diane Roberts, mama adolescentei decedate, pentru Manchester Evening News.

Reţine: Deoarece sindromul de şoc toxic este atât de rar în zilele noastre şi deoarece tampoanele sunt considerate mult mai sigure acum, comparativ cu anii '80, subiectul nu este abordat atât de des pe cât ar fi nevoie. Vorbeşte deschis cu fiica ta despre menstruaţie, tampoane şi alte subiecte de acest gen şi spune-i care sunt riscurile la care se supune în funcţie de produsele pe care le alege.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Diana Munteanu (29.10.2015, 12:12)
Fetelor, este timpul sa testati si cupa menstruala. Este o cupa din silicon medical reutilizabila multi ani. Din experienta va zic ca este cea mai buna metoda de protectie la menstruatie. Plus ca nu va mai expuneti la riscurile astea cauzate de tampoane dar si de absorbante.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi