9 greșeli pe care le execuți când îți faci manichiura

De în Frumusete 29 oct 2018

Conform statisticilor recente, o femeie obișnuită cheltuie aproximativ 500 de dolari pe an ca să-și facă manichiura la salon și blogurile specializate au prins din ce în ce mai mare avânt, dar să-ți faci singură unghiile după tutoriale de pe internet este destul de riscant, deoarece, de cele mai multe ori, nu ai ustensilele potrivite acasă și nu cunoști tehnicile corecte.

Evită următorile greșeli, ca să nu regreți mai încolo.

1. Nu-ți speli ustensilele

Dezinfectarea ustensilelor ar trebui să fie primul pas cu care începi manichiura, pentru că potrivit cercetărilor, zona din jurul unghiilor acumulează multe bacteri care se transferă apoi pe ustensile și de aceeea trebuie dezinfectate constant, deși doar tu ești cea care le folosește. În plus, nu le mai ține într-o pungă sigilată ci într-un container unde sunt expuse la aer.

2. Îți tai cuticulele

Tăierea cuticulelor reprezintă un risc mare pentru sănătate, deoarece rămâi cu zone neprotejate și răni deschise ce se pot infecta. În plus, când cuticulele încep să crească la loc, ele arată dezordonat și îți strică aspectul noii manichiuri. Dacă vrei neapărat să nu se vadă, încearcă să folosești un bețișor special cu care să le împingi, ca să nu le mai tai de tot.

3. Nu folosești o bază specială

Multă lume crede că o bază este ceva de care se poate lipsi oricine și reprezintă doar un pas care-ți consumă și mai mult timp. Cu toate acestea, baza creează un strat protector și atașează mai bine oja de unghiile tale. Acest lucru se întâmplă deoarece unghiile secretă un ulei special care împiedică oja simplă să reziste prea mult timp, iar baza îndepărtează acest ulei și împiedică oja să se crape.

4. Aplici straturi groase de ojă

Toată lumea iubește unghiile cu un pigment foarte puternic, deoarece completează look-ul dorit inițial, dar chiar dacă un strat mai gros de ojă arată mai bine, aceasta este o greșeală clasică, deoarece straturile groase se usucă mai greu. Dacă îți dorești o culoare mai accentuată, mai bine dai 2-3 straturi subțiri decât unul gros, care se va strica mult mai repede.

5. Folosești bețișoare de ureche

Bețișoarele de ureche și-au depășit de mult utilizarea inițială și s-au dovedit foarte utile în machiaj, dar în ceea ce privește manichiura, este nevoie de o singură mică deviere de pe pielea degetelor pe unghie ca să trebuiască s-o iei de la început cu totul. Acest dezastru se întâmplă deoarece vata de la capetele bețișoarelor are tendința să se lipească de orice, așa că mai bine folosești periuțe foarte suțiri ca să-ți cureți oja dată pe lângă unghie.

6. Pileși din scurt

Atât profesionoștii cât și amatorii fac această greșeală, de a pili doar cu mișcări de înainte-înapoi, însă astfel îți strici unghiile și manichiura va rezista mai puțin timp, din cauza acelor crăpături minuscule ce apar prin folosirea acestui procedeu. Dacă vrei neapărat să dai cu o pilă pentru a-ți corecta forma unghiilor, încearcă să folosești una care nu este din metal și să faci doar mișcări circulare, dintr-un colț în celălalt, ca să împiedici slăbirea unghiilor și apoi banii dați pe tratamente costisitoare pentru repararea acestora.

7. Nu aplici ojă sub unghii

Dacă aplici ojă în jurul unghiilor și sub acestea, manichiura va rezista mai mult și nu va mai fi vulnerabilă în fața apei care intră pe dedesubt când speli vasele sau te speli pe cap. Aplicarea ojei sub unghie împiedică apa să ridice marginile acesteia și face manichiura să reziste cu până la 5 zile mai mult.

8. Îți usuci unghiile în apă rece

Unele femei își usucă unghiile mai repede când le bagă în apă rece, fără să știe că acesta este doar un mit și că apa doar întărește unghiile nu le și usucă cum trebuie. Formula ojelor obișnuite necesită oxigen ca să se usuce nu lichid, așa că în loc de a-ți băga mâinile în apă, mai bine le lași să se usuce natural sau dacă te grăbești, poți folosi un uscător de păr.

9. Agiți sticla de ojă

Aproape toate femeile fac acest lucru în ideea de a amesteca uniform culoarea, dar prin agitarea ojei amesteci de fapt aerul din sticlă cu oja în sine și astfel apar acele mici bule ce fac ca unghia să pară denivelată. În loc de a agita oja în toate direcțiile, mai bine o rotești un pic între palme, ținând-o verticală.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Frumusete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 oct