8 mutații genetice din care ies oameni extraordinari

De în Sanatate 30 oct 2018

Unele mutații genetice sunt atât de des întâlnite încât nici nu ne mai surprind și unele dintre ele creează oameni excepționali.

Citește până la capăt acest articol pentru a te familiariza cu unele dintre cele mai inofensive și atrăgătoare mutații de care suferă oamenii.

1. Ochii albaștri

Ochii albaștri sunt rezultatul mutației genei HERC2 și cei care îi au sunt considerați foarte atrăgători. Conform unui studiu recent, femeile cu ochii deschiși la culoare fac față mai bine stresului și tolerează durerea mai mult timp, spre deosebire de femeile cu ochii închiși la culoare.

2. Ochii verzi

Ochii verzi sunt cei mai rari și reprezintă o mutație pe care doar 2% din populație o are, iar bărbații cu ochi verzi sunt mai rari decât femeile. Ochii verzi, ca și cei albaștri, conțin mai puțină melanină și de aceea sunt mai sensibili la radiațiile UV.

3. Heterocromia

Heterocromia se întâmplă din cauza unei lipse sau a unui exces de melanină. Ea se poate datora unei mutații genetice sau unui accident, inflamații sau folosirea anumitor picături de ochi. Oamenii cu heterocromie atrag privirile tuturor și este imposibil să nu rămâi hipnotizat de ei, pentru că au ochii de culori diferite.

4. Păr roșcat

În acest caz se modifică gena MC1R și doar 2% dintre oameni au părul roșcat din naștere. Această mutație este adesea însoțită de culoare deschisă a pielii, pistrui și culori deschise ale ochilor, dar există chiar și persoane de origine africană sau asiatică roșcate.

5. Pistrui

Pistruii sunt o altă mutație inofensivă a genei MC1R, dar aceștia apar pe parcursul vieții, întrucât bebelușii se nasc fără ei. Din acest motiv, oamenii credeau că pistruii apar dacă stai prea mult la soare.

6. Păr în două culori

Această mutație poate afecta orice zonă cu păr de pe corp, inclusiv sprâncenele sau genele. Acest lucru poate fi semnul unei boli genetice extrem de grave, dar de cele mai multe ori, este vorba doar despre lipsa de melanină și nu cauzează probleme.

7. Bărbie afundată

Bărbia care are o adâncitură este cauza mușchilor sau a oaselor din falca inferioară, care nu s-au sudat cum trebuie în faza embrionară. Această mutație este genetică.

8. Mușchii

Există o mutație foarte rară ce permite creșterea rapidă a mușchilor, iar aceasta se poate întâmpla atât la oameni cât și la animale. Datorită miostatinei, proteina ce face ca mușchii să se dezvolte imediat, unii bebeluși se nasc cu aspect de culturist.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi