8 motive pentru care pisicile sunt atrase de cutii și spații mici

De în Casa & Gradina 31 aug 2020

Dacă i-ai cumpărat vreodată pisicii tale un pat scump și te-ai trezit că se repede de fapt în cutia în care acesta a venit ambalat, află că există mai multe motive pentru acest comportament.

Află în continuare de ce se simt pisicile atât de atrase de spațiile înguste și ce se ascunde de fapt în spatele acestei atracții.

1. Evită podeaua rece

Cea mai confortabilă temperatură pentru pisicile domestice este între 30  - 37 grade Celsius, adică cu aproximativ 20 de grade mai ridicată decât cea pentru oameni, deoarece astfel nu trebuie să genereze extra căldură pentru a rămâne calde. Dacă sunt într-un spațiu mic, acest lucru le ajută să-și păstreze căldura corporală, mai ales în spații precum cutiile de carton.

2. Cutia este considerat un spațiu sigur

Într-un spațiu mic, pisicile se simt în siguranță, deoarece e mai liniște decât într-un spațiu deschis. Așadar, alegerea de a sta într-o cutie e modul lor de a controla mediul înconjurător, același lucru întâmplându-se și dacă li se delimitează cu bandă adezivă un spațiu.

3. Spațiile mici, dar la înălțime, le oferă un avantaj

Când stau undeva sus, pe un șifonier sau pe o ușă, pare o poziție inconfortabilă, dar de acolo, pisicile pot observa tot ce se întâmplă în jur, fără a fi văzute. Dacă au o țintă în vizor, ele pot să o atace astfel când aceasta se așteaptă cel mai puțin și pot fi mai atente când sunt prădători prin jur.

4. Spațiile mici le calmează

Un studiu a scos la iveală faptul că o cutie ajută o pisică să fie mai relaxată, iar pisicile care au primit cutii goale de carton in adăposturi s-au simțit rapid mai bine. Cu ajutorul acestora, confortul lor a sporit în numai 3 zile, comparativ cu 3 săptămâni la cele care nu aveau unde să se ascundă sau cu ce să se joace.

5. Este ca și când ar fi îmbrățișate

Spațiile înguste le fac să se simtă precum alături de mama lor și le permit să se cuibărească în ceva. Această senzație le face să elibereze endorfine și să se simtă mai bine.

6. Câteodată vor doar să doarmă nederanjate

Pisicile pot petrece 18 ore pe zi dormind, deci pentru a-și face somnul de frumusețe caută tot felul de locuri în care e mai puțin probabil să fie deranjate. Este modul lor de a evita să fie mângâiate sau deranjate de oameni sau alte animale.

7. Se ascund de probleme

Pisicile se simt copleșite rapid, așa că preferă să evite cu totul problemele, iar ascunzându-se în locuri mici, unde încape cu greu o singură pisică, ele rămân singure și au impresia că scapă astfel de probleme.

8. Sunt curioase de la natură

Uneori, pisicile se comportă ca și un copil, începând să exploreze, iar cutiile sunt lucruri ce li se par misterioase și de aceea vor să intre în ele, pentru a vedea ce este acolo și a-și satisface astfel curiozitatea.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi