7 semne la care trebuie să fii atentă la comportamentul câinelui tău

De în Casa & Gradina 24 oct 2018

Câinii pot citi starea și emoțiile stăpânului, dar oamenilor le scapă anumite lucruri în legătură cu patrupedele lor. Conform studiilor, câinele domestic este o subspecie a lupului gri și chiar dacă nu se trage direct din acesta, comportamentul este asemănător.

Când încerci să-ți dai seama ce simte câinele tău, fii atentă la detalii precum coada, urechile, dinții și ochii, ca să nu-ți scape lucruri importante. Află acum ce simte de fapt sufletul de care ai grijă.

1. Este încolăcit cu coada sub el și urechile aplatizate

Dacă observi această poziție, înseamnă că animalul vrea să se ferească și să iasă dintr-o situație dificilă. Fii atentă mai ales dacă ai copii mici, deoarece aceștia se pot coborî mai ușor la nivelul ochilor câinilor, semn care poate fi interpretat ca un atac.

2. Coada între picioare

Câinii sunt adesea văzuți cu coada între picioare și toată lumea știe că atunci sunt speriați, dar poate fi și un semn de anxietate. În asemenea situații apropie-te încet de câine, cu mâna întinsă și palma în sus, dar fii atentă la reacții, deoarece nu ar trebui să simtă că ești îngrijorată. Acest comportament se manifestă când patrupedul este îngrijorat și nervos și se întâmplă adesea într-un mediu necunoscut lui, cu oameni și alte animale străine.

3. Mârâit

Mârâitul este un semnal de alarmă prin care te avertizează că orice faceți trebuie să înceteze. Câinele este supărat și nervos, dar vrea să-și protezeje teritoriul.

4. Pe spate

În mod normal, când un câine stă pe spate, înseamnă că este foarte relaxat și se simte bine cu tine, dar în anumite cazuri poate fi vorba despre frică, mai ales dacă se rostogolește frecvent, caz în care mai bine nu încerci să-l atingi.

5. Lingerea buzelor

Dacă își linge buzele și nu există mâncare în jur, ar trebui să fii mai atentă de acum încolo, deoarece poate fi vorba despre frică, stres sau nervozitate și acest comportament poate fi însoțit de coada băgată între picioare.

6. Tristețe sau depresie

Câinii pot fi depresivi și există multe semnale care îți indică acest lucru sau faptul că e trist, printre care faptul că scoate un anumit sunet în același loc, își schimbă obiceiurile de somn, nu mai mănâncă la fel, nu-ți mai respectă ordinele sau își linge labele.

7. Fii atentă la direcția în care se mișcă coada

Câteodată, câinele îți transmite foarte multe daor folosindu-și coada. Când aceasta se mișcă mai mult la dreapta, înseamnă că este fericit și îi place compania pe care o are, dar dacă se mișcă mai mult înspre stânga înseamnă exact opusul, că se simte stresat și este îngrijorat.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 oct