Cum să desparți doi câini agresivi

De în Casa & Gradina 11 iul 2017

Este foarte relaxant să mergi la plimbare cu prietena cea mai bună și să vă luați animalele de companie, deoarece spațiile special amenajate pot fi un rai pentru câini, dar întâlnirea cu noi animale duce uneori la încăierări care se soldează cu răni serioase pentru prietenul tău necuvântător.

O luptă între câini se poate întâmpla în timpul unei plimări la pas, chiar la voi acasă sau oriunde puiul tău se întâlnește cu cineva necunoscut. Aceste momente sunt cu adevărat înspăimântătoare și pentru a nu intra în panică trebuie să fii pregătită.

Semne de potențiale lupte

Cel mai sigur scenariu este ca o luptă nici să nu înceapă, dar odată pornită ea va lua amploare. Câinii nu intră direct în luptă ci dau semne dinainte și mârâie agresiv. Ei comunică prin intermediul limbajului corporal așa cum recunosc și limbajul oamenilor. Mulți vor spune că o luptă canină se întâmplă din senin, dar câinii vor apela la diverse semnale, unele olfactive altele comportamentale.

Limbaj canin înainte de o luptă:

- încordare în corp și labe;

- coada va fi ținută dreaptă, mai jos;

- urechile lipite de cap și capul coborât;

- blana dată pe spate și ridicată în jurul umerilor;

- holbare insistentă;

- buzele se vor curba.

Limbajul corporal al unui câine temător:

- coada între picioare;

- spatele arcuit;

- picioarele ușor îndoite;

- își întoarce capul și se uită cu colțul ochilor, ceea ce îi evidențiază albul ochilor.

Dacă în timpul unei plimbări, câinele tău mârâie de la distanță un altul, acest lucru poate degenera într-o luptă, iar dacă se continuă cu adulmecarea mai mult sau mai puțin subtilă ar trebui să oprești interacțiunea lor. Este important de observat cum de fiecare dată când un câine se joacă, acest lucru poate degenera cu repeziciune într-o încăierare, cu atât mai mult cu cât unul dintre partenerii de joacă își arată sugestiv dinții. S-ar putea să latre, să mârâie sau s-ar putea hârjoni, dar dacă simți cumva că situația este pe care să degenereze ar fi bine să le tai interacțiunea din fașă. Încearcă să-i distragi atenția cu o minge, cu jucăria preferată sau doar stigându-l puternic. Dacă al tău câine nu răspunde la semnalele tale verbale, este necesar să intervii fizic, pentru că altfel cineva se va răni grav și de aceea situația trebuie abordată cu calm.

Cum să oprești o luptă de câini

Prima ta reacție este posibil să fie aceea de a sări în mijlocul lor, dar cel mai bine, ca să nu te muște din greșeală pe tine, este să îi abordezi din spate. De asemenea, să apuci de ceafă unul dintre câini, pare o ideea bună, dar dacă ești atât de aproape de capul lui se poate întoarce brusc către tine.

Metoda roaba

Aceasta este cea mai sigură metodă pe care o poți folosi, însă este ideal ca doi oameni să intervină, fiecare dintre ei să apuce picioarele din spate ale câte unui câine și să facă pași în spate. Astfel, câinii se vor opri și se vor calma, pentru că va exista distanță între ei.

Aruncă cu apă

Un alt mod de a opri o luptă este să arunci cu apă, pentru ca acei câini să fie distrași de altceva, respectiv de spray-ul cu apă sau găleata de apă aruncată în capul lor. De asemenea, mai funcționează agitarea cutiilor cu monezi în ele sau folosirea jeturilor de aer.

Dacă ții câinele în lesă, în momentul în care începe să se dea la un altul, dă drumul lesei din mână înainte ca acesta să se încurce în ea. Dacă doi câini în lesă se bat, dați drumul leselor și folosiți metoda roabei.

Dacă este implicat un câine de talie mică nu-l ridica pe acesta, pentru că asta declanșează instinctul de a trage și a strânge și mai mult, iar câinele mai mare va vrea să sară pe tine, pentru a-și recupera prada.

Dacă îi faci câinelui tău cunoștință cu un altul, fii atentă la cum se comportă. Interacțiunea se poate transforma rapid dintr-una pozitivă în ceva negativ. Nu fii însă paranoică și nu evita interacțiunea cu alte animale din acest motiv, pentru că și animalele au nevoie de socializare, doar fii responsabilă şi ai grijă de câinele tău.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 noi