7 motive din cauza cărora suntem obsedați de minimalism

De în Casa & Gradina 25 oct 2019

În ultima vreme, minimalismul a căpătat multă atenție, dar unii oameni nu înțeleg de unde vine această fascinație.

Există mai mulți factori care fac acest curent să fie atât de atrăgător și iată astăzi doar 7 dintre ei:

1. Oamenii sunt curioși

În general, oamenilor le place să se uite bine prin casele altora, fie ca să aibă ce bârfi fie doar pentru a se inspira. De aceea sunt și atât de vizualizate filmulețele de pe YouTube, în care se prezintă diverse case ale unor oameni mai mult sau mai puțin celebri. Așadar, dacă ai puține lucruri de arătat, cei din jur au mai puține lucruri de spus despre tine.

2. Înainte și după

Este un sentiment inexplicabil pe care-l simți când vezi un lucru înainte de a fi renovat sau înainte de curățenia generală și după. Cu această senzație de uimire se confruntă și cei care trec brusc de la o casă plină de lucruri la un stil de viață minimalist.

3. În ziua de astăzi poți adopta cu ușurință un stil de viață minimalist

Datorită tehnologiei moderne, oricine poate fi minimalist. De exemplu, dacă nu vrei să ai cărți, CD-uri, DVD-uri, le poți transforma pe toate în varianta lor digitală, ocupându-ți astfel mult mai puțin loc și nici nu mai acumulează praf. Când oamenii văd câte posibilități simple și realiste au la dispoziție, încep să-și dorească să facă ordine în casă și să scape de toate lucrurile inutile.

4. Viața este și așa destul de haotică

Chiar dacă unora nu le place să recunoască, este nevoie de minimalism mai mult decât oricând. Avem nevoie ca spațiul nostru privat să fie liber, pentru a putea gândi, deoarece oricum lumea din exterior este plină de zgomot, informații, oameni, cereri, responsabilități și termene limită. Astfel încât atunci când trecem pragul casei avem nevoie să fim întâmpinați de liniște și pace.

5. Generația mobilă

Acum oamenii călătoresc mai mult decât în trecut și după ce termină studiile mulți nu se mai angajează imediat pe un program full-time care să-i țină legați într-un loc ci își asumă diverse proiecte care le permit să lucreze de oriunde. În plus, deoarece au explodat prețurile la imobiliare, multe persoane se mută o dată la câțiva ani din chirie în chirie și de aici dorința de a avea cât mai puține lucruri, dar utile, de mutat dintr-o parte în alta.

6. Ordinea creează dependență

Precursorul minimalismului este curățenia generală și dacă ai făcut-o cel puțin o dată în viață singură, atunci știi ce satisfacție ai când vezi rezultatul muncii tale și când observi cât de bine arată casa fără tot felul de lucruri împrăștiate peste tot.

7. Oamenii au început din nou să pună preț pe experiențe

La un moment dat, oamenii prețuiau mai mult experiențele, pentru că banii erau foarte puțini și trecători, apoi odată cu înflorirea industriei, lucrurile au căpătat mai multă valoare, ca în ziua de astăzi oamenii să înțeleagă că amintirile se realizează pe caza experiențelor și lucrurile materiale sunt trecătoare.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 noi