7 moduri în care vă puteți proteja relația după ce deveniți părinți

De în Familie 21 mai 2019

Acum sunteți părinți, dar nu uitați că mai întâi ați fost un cuplu.

După ce deveniți părinți este foarte ușor să scăpați din vedere aspectele unui cuplu, deoarece lipsa somnului, oboseala și chiar absența unei rutine vă fac să puneți pe locul doi lucruri ce altă dată erau importante pentru voi. Dacă simți că ți-ai pierdut partenerul pentru că amândoi v-ați transformat în părinți, iată cum poți menține vie relația voastră.

1. Spuneți „te iubesc”

Este foarte important să-ți asiguri partenerul că încă îl iubești, chiar dacă nu mai puteți face aceleași lucruri. Acum nu mai aveți atât de mult timp de petrecut împreună, dar nu înseamnă că dragostea voastră s-a diminuat și trebuie să vă aduceți aminte acest lucru.

2. Încercați să faceți regulat ceva împreună

Chiar dacă nu vă permiteți să faceți ceva zilnic, fixați-vă un program în care să puteți să urmăriți împreună serialul preferat după ce adoarme copilul sau o seară a săptămânii în care să stingeți orice aparatură electronică și să purtați o conversație ca între adulți, fără să vă deranjeze nimeni. Câte 10 minute sau o jumătate de oră este tot ce aveți nevoie pentru a vă consolida relația.

3. Vorbiți despre sentimentele voastre

Cu siguranță sentimentele voastre sunt accentuate după ce ați trecut prin nașterea unui copil și ați ajuns la nopți nedormite și o nouă viață, de aceea este extrem de important să discutați ceea ce simțiți și gândiți. În plus, probabil că amândoi vă faceți cam aceleași griji și este perfect normal să vă fie dor de fosta viață și frică de noua. Dacă comunicarea a fost unul dintre punctele voastre forte înainte, asigurați-vă că așa este și acum, dacă nu, este momentul perfect să începeți să fiți sinceri unul cu celălalt.

4. Ieșiți frecvent la „întâlnire

Va trebui să o plănuiți din timp, pentru a avea cine să aibă grijă de copil, dar merită efortul ca să puteți ieși doar voi doi la un film, la o cină romantică sau doar la o plimbare liniștită prin parc. Vă va face foarte bine să ieșiți din nou ca un cuplu.

5. Arătați-vă aprecierea

Amândoi ați făcut sacrificii pentru a trece prin această tranziție, deci aigurați-vă că spuneți „mulțumesc” celui cu care împărțiți viața. Mamele trec prin schimbări corporale masive și adesea au cea mai mare grijă de copil după naștere, dar tații au povara de a susține întreaga familie. Presiune există pe umerii amândurora, de aceea trebuie să lucrați împreună și să nu transformați totul într-un concurs.

6. Fiți romantici

Romantismul este diferit în fiecare cuplu și poate fi vorba despre un mic cadou fără nici un fel de ocazie, un mesaj siropos sau un sărut pe obraz în semn de mulțumire. Orice făceați unul pentru celălalt înainte puteți face și acum, deoarece aceste gesturi contează acum mai mult decât oricând.

7. Lăudați-vă reciproc

Încurajați-vă, mulțumiți-vă și lăudați-vă reciproc pentru orice lucru mărunt. De exemplu, spune-i partenerului tău cât de bine arată după ce se rade, ce bine în stă o anumită cămașă sau ce tată și soț bun este, deoarece părerea ta contează pentru el.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
13 oct