7 moduri în care să treci peste prima noapte când îți lași copilul cu altcineva

De în Familie 13 mai 2019

Va veni o zi când vei alege să-ți lași copilul cu altcineva, ca să petreci un weekend doar cu partenerul tău, deoarece trebuie să pleci într-o călătorie de afaceri sau doar pentru a ieși undeva cu prietenele tale, așa că pentru a trece toată lumea cu bine peste această experiență, asigură-te că totul este pus la punct.

Prima oară când îți lași copilul în grija altcuiva este mereu cel mai greu, dar iată câteva lucruri care te vor ajuta să treci peste această provocare.

1. Pune totul la punct dinainte

Întreabă persoana care vrei să aibă grijă de cel mic dacă este sigură că poate sta mai mult timp și pune această întrebare cu câteva zile înainte sau ciar săptămâni înainte să începi orice planuri de călătorie. Dacă știi că are cine să aibă grijă de el, îți poți pregăti copilul mai bine, dar dacă te grăbești cu siguranță îți va scăpa ceva și vei ajunge să fii stresată și supărată.

2. Lasă-l cu persoana în care ai cea mai mare încredere

Poate părea evident, dar nu alege pur și simplu pe cineva care e liber în ziua respectivă. Cel sau cea care rămâne pentru prima oară singur cu copilul e bine să fie un părinte, un bunic sau un prieten foarte bun, deoarece cu cât mai multă încredere ai în omul respectiv, cu atât mai ușor îți va fi să pleci liniștită.

3. Asigură-te că cine are grijă de copil îi știe rutina

Ultimul lucru de care ai nevoie este un telefon la fecare câteva ore în care să auzi doar întrebări despre unde îi este jucărie preferată sau când trebuie să bea lapte și când trebuie să doarmă sau când anume trebuie să fie schimbat. Dacă ai nevoie, poți scrie tot programul pe o foaie, ca să te asiguri că ai transmis mai departe toate informațiile.

4. Pregătește totul pentru copil

Asigură-te că orice ar avea nevoie este la îndemâna „dădacei”, iar acest lucru îți va permite ție să-ți vezi de planurile tale știind că cel mic are totul la dispoziție, iar viața îngrijitorului va fi mai ușoară.

5. Cere updateuri

Cere-i dădacei să-ți trimită din când în când câte o poză sau un filmuleț cu copilul, ca să știi că este în regulă. Aceste mici informații te vor liniști atunci când începi să-ți faci griji.

6. Conferințe video

Dacă ți-e întradevăr extrem de dor de cel mic, atunci există conferințele video, pe care tu și dădaca le puteți chiar programa, singura condiție fiind aceea ca fiecare să aveți telefoane care să permită această tehnologie și să știți amândouă cum se pornește un apel video.

7. Adu-ți aminte că această călătorie este întemeiată

Orice cuplu trebuie să petreacă un timp departe de copil, pentru a putea reaprinde flacăra pasiunii, cât despre călătoriile în interes de serviciu acestea sunt inevitabile. În plus, câteodată ai nevoie doar de o pauză, eventual ceva timp petrecut alături de prietenele tale, ca să iei o nouă zi în piept.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct