7 lucruri mici pe care nu le apreciai înainte de a deveni mamă

De în Familie 5 aug 2019

Nu poți da timpul înapoi și nici nu-l poți înmulți, dar desigur, copilul tău este acum tot ce-i mai important pe lume pentru tine și nici nu ai dori ca lucrurile să redevină ce au fost.

Înainte de a avea copii consideri că unele lucruri sunt insignifiante și printre acestea se numără și următoarele activități, care după ce ai născut au căpătat brusc o nouă semnificație.

1. Un duș

Să faci un duș de una singură, în intimitate, devine un lux după ce naști, iar aici sunt incluși atât acei ochi care apar pe după perdea când te aștepți mai puțin, cât și faptul că nu te poți spăla pe cap fără să te întrebi ce fac cei mici. Epilatul cu ceară sau cremă este dat uitării în principiu pentru că e mai rapid cu lama și oricum mai descoperi apoi porțuni peste care ai trecut doar superficial. Toate acestea par minore, dar când reușești să faci tot ceea ce aveai în gând te simți ca și când ai fi fost la spa.

2. Să mănânci cu ambele mâini și fără întrerupere

Pe vremuri puteai să mănânci la aceeași oră în fiecare zi și în weekend să ieși cel puțin o dată în oraș, dar acum, momentele când chiar apuci să îți savurezi mâncarea în loc să o înghiți direct sunt aproape date uitării. Când ești mamă, sunt rare momentele în care apuci să mănânci și tu la masă, în timp ce porți o conversație cu un alt adult.

3. Să ieși rapid din casă

Când nu aveai copii puteai să-ți iei geanta din cuier și să ieși pe ușă în ultimul moment, dar acest lucru este imposibil când trebuie să te gândești și la alte suflete, deoarece trebuie să pregătești totul cu cel puțin jumătate de oră înainte.

4. Să citești o carte în pace

Cândva puteai citi oriunde, oricând, pe WC, în metrou, în pat înainte de culcare, pe canapea când aveai o zi liberă, dar acum timpul este sacru. Dacă ai timp să citești o pagină, ca să nu mai spunem de un capitol întreg, simți că ai realizat ceva măreț.

5. Să te uiți la un film de la cap la coadă

Când se trezesc copiii, nu mai poți face mare lucru, mai ales când sunt mici și trebuie să-i supraveghezi mereu sau când încep să umble și să vorbească, deoarece atunci trag de toate cablurile dacă îi lași și îți pun în continuu întrebări. Acum, dacă mai poți vedea un episod din seraialul preferat ești norocoasă.

6. Somnul

Aceasta este cea mai evidentă activitate care îți este perturbată când ai copii. Nu apreciezi cu adevărat somnul până când micuțul de lângă tine nu are o noapte foarte agitată. Prima noapte de somn neîntrerupt ca proaspeți părinți, este mai bună decât orice ciocolată, fast-food, sărbătoare sau sex.

7. Să ieși din casă doar cu geanta de umăr

De îndată ce în viața ta mai apare un suflet dependent de tine, nu mai poți ieși din casă doar tu cu cea mai mică geantă pe care o ai, deoarece trebuie să te gândești la tot ce ați putea avea nevoie. E ca și când ți-ai face de fiecare dată bagajul pentru sfârșitul lumii.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 oct