7 alimente pe care n-ar trebui să i le servești niciodată unui copil mic

De în Familie 18 aug 2020

Este foarte important ca un copil mic să mănânce o mare varietate de alimente, mai ales legume și fructe colorate, deoarece pe măsură ce încearcă mai multe produse când sunt încă în scutece, după ce cresc vor accepta mai multe lucruri.

Cu toate acestea, există unele alimente care e mai bine să fie evitate, cel puțin la copiii sub 2 ani, care abia își formează sistemul imunitar și pe cel metabolic.

1. Sare

Cum rinichii abia se dezvoltă, bebelușii sub 12 luni nu trebuie să consume mai mult de 1 gram de sare pe zi. A se evita deci toate alimentele cu sare adăugată, precum sosurile din comerț, snacksurile și mâncarea semipreparată.

2. Zahărul

Este în regulă să le dai celor mici fructe, dar e mai bine să eviți produsele cu zahăr rafinat, precum bomboanele, torturile și budincile, deoarece zahărul macină dinții în formare, așa că e mai bine să-i oferi o dietă bogată în legume, fructe și iaurturi naturale.

3. Miere

Miere este în regulă doar în cantități mici și numai la copiii care deja au împlinit 1 an, cei care sunt mai mici trebuie s-o evite complet, deoarece uneori poate conține bacterii ce îi strică la stomac.

4. Unele ouă și brânză

Brânza Brie, Roquefort și cea făcută cu lapte nepasteurizat provoacă toxiinfecții alimentare. Același lucru este valabil pentru ouăle crude sau fierte moale.

5. Lapte de orez

Deși este în regulă să-i dai micuțului orez gătit, e mai bine să eviți laptele de orez, deoarece poate conține arsenic, iar tot ceea ce trebuie să bea copiii de la 6 luni în sus este laptele matern, apă sau formulă.

6. Alimente tari sau rotunde

Alimentele mici și tari, precum nucile întregi, prezintă un mare pericol de înecare, deci e mai bine să le fie servite celor mici doar sub formă de pudră sau unt. Acest lucru este valabil și pentru struguri, roșii cherry sau cârnați, care e mai bine să fie feliați. Cât despre alimentele mici, acestea trebuie date copiilor abia în jurul vârstei de 10 luni și atunci numai sub stricta supraveghere a unui adult.

7. Alimente care se fărâmițează sau exfoliază

Mâncarea care se face bucăți reprezintă un risc de înec pentru copiii foarte mici, deci ai mare grijă la biscuiți, chipsuri și produse de patiserie, chiar și gamele destinate bebelușilor. Optează mai degrabă pentru alimente moi sau care se topesc în gură, precum sticksuri din legume de mărimea degetului tău arătător, pe care bebelușii le pot apuca ușor.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec