6 probleme ale relațiilor la distanță și cum să le rezolvi

De în Dragoste & Sex 26 feb 2020

Poate că ai întâlnit pe cineva online, partenerul tău călătorește foarte mult sau unul dintre voi a trebuit să se mute din cauza unor probleme familiale, școlare sau de muncă, indiferent care este situația, dacă te afli într-o relație la distanță, tehnologia este de partea ta.

Relațiile la distanță au propriul set de avantaje și dezavantaje, de exemplu, să fii într-o relație în care nu-ți poți atinge partenerul poate încuraja dezvoltarea comunicării dintre voi și aveți astfel ocazia să vă cunoașteți mai bine, însă depărtarea poate fi foarte grea. Iată ce poți face pentru a rezolva cele mai mari piedici din calea voastră:

1. Probleme de comunicare

Deși într-o relație la distanță ești forțată să comunici mai mult, adesea apar și lucruri ce pot fi interpretate greșit, mai ales prin mesaje și rețelele de socializare. Evită aceste neînțelegeri prin a fi foarte la obiect și clară în alegerea cuvintelor, recunoscând că în scris nu poți include elemente de comunicare nonverbală sau paraverbală. Ține minte că partenerul este confidentul tău, deci să nu-ți fie frică sau rușine să-i spui ceea ce simți.

2. Lipsa activităților zilnice realizate împreună

Nimic nu se compară cu petrecerea timpului alături de partener, chiar dacă este minunat să vă vedeți online și să vă scrieți tot timpul. Soluția acestei probleme este să vă planificați alternativ vizite sau concedii petrecute împreună. Astfel veți reuși să construiți intimitatea emoțională și fizică de care aveți nevoie.

3. Lipsa intimității fizice

Contactul fizic este important în orice relație, deoarece prin eliberarea oxitocinei reduce stresul. Caută noi moduri de a spori intimitatea dintre voi. De exemplu, apelați la video-chat, cuvinte deocheate, sexting și bineînțeles, faceți tot posibilul să vă vedeți față în față cât mai des.

4. Gelozia

Multe relații se confruntă cu această problemă și apoi apar depresia, furia, frustrările, neîncrederea și lipsa stimei de sine. Insecuritățile și distanța sporesc gelozia în momentele în care știi că partenerul tău iese în oraș cu prietenii, dar dacă nu ți-a dat niciodată motive reale de îngrijorare, nu-l minți nici tu și ține-te de promisiunile făcute. De asemenea, comunicați deschis despre orice vă deranjează, stabiliți anumite limite peste care să nu treceți și deveniți mai întâi de toate foarte buni prieteni.

5. Singurătatea

Nu te implica doar în relații la distanță și fă ca măcar unele dintre ele să devină mai serioase, dar nu uita și de prietenii tăi, pentru că altfel te vei simți foarte singură. Dacă partenerul tău este într-un alt fus orar este inevitabil să nu apară singurătatea, de aceea este foarte important să ieși în oraș cu prietenele care stau pe lângă tine, pentru a încerca să treci peste absența partenerului.

6. Distanța doare

Relațiile la distanță îți întăresc abilitatea de a comunica cu partenerul, dar studiile arată că cei implicați într-o astfel de relație au fost mai fericiți dacă și-au setat o dată limită până la care vor trăi departe unul de celălalt. Pe de altă parte, cei care își făceau griji că nu le va fi bine dacă trăiesc împreună erau mai stresați și mai puțini satisfăcuți.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 noi