5 lucruri pozitive pe care copiii tăi le învaţă de Halloween

De în Familie 30 oct 2015

Chiar dacă Halloween-ul nu este o sărbătoare ce îşi are originile în ţara noastră, asta nu înseamnă că micuţii tăi nu ar avea ce să înveţe de pe urma aceastei zile.

Halloween-ul este adeseori o sărbătoare ce împarte părinţii în două tabere. Unele mămici şi unii tătici cred că poate avea un efect negativ asupra copiilor lor. Alţi părinţi sunt de părere că Halloween-ul înseamnă un pic de distracţie alături de cei mici.

Citeşte în continuare şi află care sunt acele lucruri pozitive pe care sărbătoarea de Halloween le transmite copiilor tăi, îmbrăcând hainele unor lecţii de viaţă:

1. Halloween-ul îi învaţă să fie mai sociabili

Mulţi copii pot fi un pic mai timizi în anumite situaţii, când ies în societate. Iar Halloween-ul este o ocazie grozavă pentru a-i scoate pe cei mici din zona lor de confort.

Costumele, dulciurile şi bomboanele vor reprezenta stimulente pentru copiii timizi, pentru a-i determina să interacţioneze cu prietenii şi cu copiii vecinilor. Activităţile de Halloween sunt benefice în special pentru copiii introvertiţi.

2. Halloween-ul îi învaţă bunele maniere

Sărbătoarea aceasta îţi oferă şansa de a-i ajuta pe cei mici să înveţe mai multe despre etichetă. Desigur, poţi să începi să îi înveţi pe copiii tăi bunele maniere încă de la naştere. Chiar dacă micuţii nu înţeleg sensul cuvintelor, ei vor prinde din zbor că "te rog" şi "mulţumesc" sunt esenţiale pentru a începe şi pentru a încheia conversaţia.

Iar colindatul de Halloween înseamnă comunicare şi interacţiune. Cei mici vor avea parte de multă practică, spunând "te rog" şi "mulţumesc" pe măsură ce se opresc la casele prietenilor şi vecinilor tăi pentru a primi dulciuri. Iar bunele maniere sunt un obicei care va continua şi după ce sărbătoarea s-a încheiat.

copii

3. Halloween-ul îi învaţă ce este individualitatea

Nu există doi oameni exact la fel, iar Halloween-ul le poate arăta copiilor tăi că este bine să fii unic/ă. Încurajează-ţi copilul să îşi exprime individualitatea sa în această seară specială. În definitiv, Halloween-ul este o ocazie excelentă pentru ca fiul sau fiica ta să devină personajul său preferat din desene animate sau un erou de poveste.

Copiii tăi vor câştiga încredere prin faptul că îndrăznesc să fie diferiţi cu ajutorul alegerilor în privinţa costumelor lor. În plus, îţi vei aminti cu plăcere de acele seri în care ai petrecut timp confecţionând cu fiul sau fiica ta un costum unic şi extraordinar.

4. Halloween-ul îi învaţă să fie creativi

Halloween-ul încurajează creativitatea celor mici. Copiii tăi îşi pot folosi imaginaţia pentru a veni cu idei pentru câteva costume fantastice. Cu puţin ajutor din partea ta, copiii vor putea chiar să confecţioneze costume homemade, care le vor pune la muncă abilităţile creative. Atunci când copiii tăi nu sunt restricţionaţi de numeroase reguli şi limite sociale, de regulă vor da frâu liber imaginaţiei lor.

Ştii şi tu că fiecare persoană este talentată şi creativă, iar copilul tău nu face excepţie. Cel mai important lucru este să eviţi criticile directe şi glumele ori tachinările. Ajută-ţi copilul să găsească cea mai neobişnuită idee pentru costumul de Halloween şi fă-ţi timp pentru a confecţiona împreună acest costum (sau, dacă nu aveţi timp, puteţi măcar să îl cumpăraţi împreună).

familie

5. Halloween-ul îi învaţă ce este moderaţia

La sfârşitul serii, majoritatea copiilor vor veni acasă cu o pungă uriaşă plină cu bunătăţi şi dulciuri. Deşi celor mici le-ar plăcea probabil să mănânce toată punga dintr-o singură "lovitură", ar trebui să se limiteze la câteva ciocolate mici, pe rând.

Această sărbătoare îi poate învăţa pe copiii tăi că este în regulă să se bucure de câteva dulciuri când este o ocazie specială, dar micuţii ar trebui să reţină că moderaţia este esenţială. În seara de Halloween vei avea ocazia perfectă pentru a-i ajuta pe cei mici să îşi dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, dacă le spui să mănânce cu moderaţie dulciurile primite.

Să nu uităm că sunt şi părinţi care se situează de cealaltă parte a baricadei. În funcţie de modul în care tu priveşti situaţia, Halloween-ul nu este în întregime o sărbătoare plină de distracţie. Sursa.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 noi