10 sfaturi pătrunzătoare pentru orice părinte, de la Angelina Jolie şi Brad Pitt

De în Familie 30 oct 2015

Să fii un părinte bun nu este o sarcină uşoară. Dar, din acest punct de vedere, Angelina Jolie şi Brad Pitt, se pare că se descurcă foarte bine. 

5 sfaturi pătrunzătoare pentru orice părinte, de la Angelina Jolie

» Profesorii trebuie să fie bine plătiţi

Îmi este ruşine că în SUA, una dintre cele mai bogate ţări de pe planetă, profesorii sunt atât de slab plătiţi, aceeaşi oameni care învaţă următoare generaţie. Este absurd! Nu putem negocia cu profesorii particulari, pentru că asta ar înseamna să ne devalorizăm propriul viitor.

» Casa mea este acolo unde sunt copiii mei

Nu am o problemă cu mutatul de colo, colo. Americanii, în general, nu au probleme cu acceptarea acestor situaţii. În cele din urmă avem strămoşi micşti. Tatăl meu olandez are sânge de german şi ceh prin vene. Strămoşii mamei mele au sânge indian. Acum înţelegeţi de ce sunt aşa cum sunt? Deci, nu prea mă ataşez de locuri, important este să fim mereu împreună.

» Când aduci pe lume un copil, ai un motiv pentru care să îţi ierţi părinţii

Poate că acest lucru sună un pic freudian, dar gândindu-mă la tata, care pentru un motiv sau altul este departe de a fi ideal, îmi dau seama că relaţia mea cu el a fost modificată de venirea pe lume a copiilor. Apariţia unor copii îţi oferă oportunitatea de a înţelege modul în care te-au crescut părinţii tăi. Acesta este timpul potrivit pentru a ierta. Înţelegând şi iertând unele greşeli ale tatălui meu, m-au făcut să devin o mamă mai bună pentru copiii mei.

» Tatăl ideal este cel care ştie ce să facă în situaţiile critice

Tată ideal ştie să se controleze, este persoana care preferă diplomaţia, în locul forţei, şi ştie să se înţeleagă cu cei mici într-o manieră umană.

» Dacă ne certăm, o facem fără martori

Brad nu poate fi scos din această stare de Zen. Este un om care gândeşte logic, chiar dacă sunt impulsivă şi fac totul pe ultima sută de metri. Dar când vine vorba despre educaţia copiilor, suntem întotdeauna foarte atenţi. Niciodată nu se ceartă cu mine dacă iau o decizie, dar în acelaşi timp şi eu sunt de acord cu ideile lui.

Cred că nu este nimic mai îngrozitor decât părinţii care se ceartă în faţa copiilor. În cazul în care nu suntem de acord în privinţa unui anumit lucru, nu discutăm niciodată în faţa copiilor. Aşadar, dacă îi spun lui Maddox că nu are voie să meargă cu tata cu motocicleta, nu se va plânge niciodată la Brad, sperând să îl înduplece.

ange

5 sfaturi pătrunzătoare pentru orice părinte, de la Brad Pitt

» Le spunem să îşi aleagă viitoarea profesie

Când eram mic, îmi doream să fiu ca John Travolta şi să dansez ca el în Saturday Night Fever. Îmi plăcea costumul lui. Apoi, am devenit interesat de fotografie, făceam poze la tot ce îmi ieşea în cale. Dragostea pentru arhitectură a venit mai târziu şi nu sunt diferit faţă de nimeni altcineva. Aşadar, cum aş putea să îmi forţez copii să îşi alege o anumită profesie?

» Nu forţăm soarta niciunuia dintre copiii noştri

Atât eu, cât şi Angelina, suntem de naţionalităţi şi religii diferite, aşa că nu le vom impune niciun moment o anumită religie. Spre exemplu, am fost crescut baptist, dar nu am simţit niciodată dorinţa de a mă ruga aşa cum au făcut-o părinţii mei, care erau extrem de credincioşi.

În Springfield, oraşul în care am crescut, am fost învăţat să îi respect pe cei care trăiau la voia sorţii. Să fiu sincer, eram mai degrabă interesat de fetele drăguţe pe care le vedeam în curtea bisericii. Aceasta a fost o greşeală foarte mare, pentru că atunci când pastorul mă vedea că mă uitam din nou la fete, mă forţa să citesc cu voce tare rugăciuna de încheiere. Eram incredibil de ruşinos atunci!

» Trufia nu este o valoare a familiei noastre

Am devenit vedetă încă dinainte să fiu părinte. Acum, prioritatea mea sunt copiii, chiar dacă mă seacă de energie. Vezi cearcănele de la ochii mei? Dacă fetele care îmi admiră posterele ar şti cum arăt dimineaţa când mă trezesc, ar fi cu siguranţă dezamăgite. Când eşti tată, spui adio viselor. În trecut, plecând de acasă, mă gândeam: "Care sunt planurile mele pentru azi?", acum mă gândesc de multe ori: "Când termin munca azi?", Vezi diferenţa?

» Nu facem diferenţe între copii

Unii dintre ei sunt adoptaţi, alţii făcuţi de noi, motiv pentru care considerăm că nu ar trebui să simtă nicio diferenţ între ei. Adoptă un orfan, oferă-le speranţă copiilor afectaţi, cred că asta este misiunea noastră!

» Trebuie să avem ambiţii parentale

Copiii oferă mult: pace, bucuria de a trăi, dorinţa de a te dezvolta ca persoană. Ador să îi duc să se plimbe în natură. Mă străduiesc din răsputeri să inventez noi jocuri pentru ei şi, crede-mă, nu este uşor. Ca mai toţi părinţii, am planuri mari pentru ei. Sper să găsească pacea în viaţă, iar numele meu să nu fie un obstacol pentru ei.

brad

Sursa: www.marieclaire.ru
Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 aug