5 lecţii pe care părinţii le pot da copiilor, pentru a-i transforma în adulţi de succes

De în Familie 27 mai 2015

Un scop universal pentru toţi părinţii este să îşi dorească tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor: cea mai bună casă, cea mai bună şcoală, cea mai bună viaţă. Părinţii pur şi simplu îşi doresc ca micuţii lor să aibă şansele optime pentru a atinge succesul în viaţă.

mama fiica

Dacă şi tu îţi doreşti ca micuţii tăi să se transforme în adulţi de succes, sănătoşi şi responsabili, învaţă-i următoarele lecţii:

1. Învaţă-i respectul

Părinţii ar trebui să le insufle copiilor lor un simţ al respectului. Nu doar respectul pentru toate fiinţele şi pentru toţi oamenii, dar şi respectul pentru toate lucrurile din lume. Părinţii ar trebui să le arate copiiilor, în acelaşi timp, valoarea respectului.

2. Învaţă-i toleranţa

Copiii trebuie să înveţe cum să tolereze toate celelalte fiinţe umane de pe planetă. Nu le face niciun bine copiilor tăi facă se uită de sus la alţi oameni. Mai degrabă copiii tăi ar trebui să înveţe să îşi ajute semenii atunci când aceştia au nevoie, deoarece şi ei, la rândul lor, ar putea avea nevoie de ajutor într-o zi.

3. Învaţă-i responsabilitatea

Părinţii ar trebui să îşi înveţe copiii cum să fie responsabili pentru acţiunile lor. Este important pentru cei mici să înţeleagă că ceea ce fac şi ceea ce spun are consecinţe mai mult sau mai puţin îndepărtate – şi depinde de ei dacă aceste consecinţe sunt sau nu pozitive sau negative. Poate fi greu să îi disciplinezi, dar gândeşte-te că îi ajuţi pe termen lung.

4. Învaţă-i autocontrolul

Copiii care învaţă cum să se controleze vor deveni rapid adulţi independenţi. Copiii cărora li se spune în mod constant că trebuie să îşi facă temele sau să îşi facă curat în cameră, în loc să facă ceva de capul lor, se vor pierde în cele din urmă atunci când vor fi nevoiţi să locuiască singuri într-un apartament, pentru prima oară.

5. Învaţă-i onestitatea

Copiii trebuie să înveţe să fie oneşti, atât cu ceilalţi, cât şi cu ei înşişi. Un copil cinstit, onest, va creşte şi va ajunge un adult de încredere, a cărui carieră va înflori. Este incredibil de important să insufli copilului ideea că - deşi face ceva ce se presupune că nu trebuia să facă - este mai bine să spună adevărul în legătură cu acel lucru şi să nu mintă pentru a evita o pedeapsă. Sursa.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian