4 manevre care încheie rapid o conversaţie plictisitoare

De în Relatii 16 mai 2019

Câteodată vrei să stai de vorbă ore întregi cu oricine, dar alteori partenerul de discuție cu care te alegi este extrem de plictisitor. Dacă ai fost vreodată într-o conversație pe care să vrei cu disperare s-o închei rapid, iată cum te poți fofila altă dată.

Dacă te trezești băgată fără să vrei într-o conversație de care nu ești interesată, încearcă manevrele de mai jos, pentru a câștiga mai mult timp doar pentru tine.

1. Răspunde succint

Dacă ai fost captat într-o conversație din care nu mai poți ieși, dar nu vrei nici să creezi mai multă tensiune, încearcă să sugerezi că pur și simplu nu ești interesată de subiect. Cel mai bine este să intervii puțin, atât cât să nu pară că ești nepoliticoasă, dar să răspunzi scurt și la obiect.

2. Adu întăriri

Dacă ești prinsă, de exemplu, într-o discuție interminabilă despre un serial pe care nu l-ai văzut niciodată, adu câteva întăriri. Găsește în jurul tău pe cineva care știe despre ce este vorba și cedează-i subtil locul în discuție. Dacă te afli într-o ceartă, s-ar putea să nu ai opțiunea de a pleca, dar dacă introduci pe altcineva în discuție măcar vei scăpa de o parte din griji. Dacă cineva nu se prinde de aceste subtilități ale tale, va trebui să devii un pic mai evidentă și să pui chiar bariere fizice între voi, cum ar fi o pereche de căști pe care să ți le pui, să te apuci să citești o carte chiar acolo sau să te prefaci că scrii un SMS. În plus, Kio Stark, specialist comportamental, sugerează să pierzi contactul vizual și să îți îndrepți corpul într-o altă direcție.

3. Fii sinceră

Dacă partenerul tău de discuție încă nu s-a prins că nu te interesează ce spune, este momentul să fii mai explicită și să-i spui eventual că a fost plăcut să discutați dar că acum ești obosită sau că pur și simplu nu te interesează subiectul. Pe de altă parte, te poți uita fix în ochii interlocutorului tău, îi poți oferi o îmbrățișare și un „la revedere” ferm și direct, pentru că cel mai eficient mod de a ieși intr-o discuție rămâne până la urmă să spui că nu vrei să mai vorbești.

4. Minte

Dacă ești o fire non-conflictuală, este mai ușor să minți decât să spui adevărul și anume că te plictisește foarte tare ceea ce spune omul din fața ta. Dacă ești blocată într-o conversație foarte plictisitoare și nu vrei să superi pe nimeni, atunci minte, inventează orice motiv pentru a pleca, cum ar fi că ți-ai amintit brusc că trebuie să dai un telefon sau că te doare capul, te doare burta sau ai nevoie la toaletă, deoarece nimeni nu vrea să stea de vorbă cu o persoană bolnavă.       

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
03 dec