De ce nu e bine să comunici prin mesaje cu prietenii

De în Relatii 31 aug 2016

Deşi legătura de prietenie este una puternică, studii recente arată că nici măcar cei mai apropiaţi cunoscuţi nu pot interpreta sentimentele corect în cazul mesajelor transmise în scris, ceea ce duce la dificultăţi majore de comunicare.

"Vai de mine, ADOR pizza!"

Poţi spune dacă acest mesaj este unul sarcastic sau o afirmaţie sinceră? Ei bine, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Chatham university, prietenii nu reuşesc să interpreteze mai bine decât străinii substratul emoţional al unui e-mail sau al altui tip de mesaj scris.

Monica A. Riordan şi Lauren A. Trichtinger au publicat rezultatele cercetării în jurnalul Human Communication Research. Au avut loc trei studii menite să descopere efectul informaţiei contextuale asupra exactităţii comunicării afective prin intermediul e-mail-ului.

Potrivit studiilor, cei care scriu sunt convinşi că prietenii pot interpreta mult mai bine un mesaj decât străinii, iar cei care citesc un mesaj sunt, la rândul lor, convinşi că sunt mai capabili să interpreteze corect atunci când mesajul este primit de la un prieten. Cu toate acestea, nivelul de încredere nu este confirmat de acurateţea interpretării mesajului.

Interesant este că nici măcar indiciile nonverbale cu privire la emoţii, precum emoticoanele, cuvintele scrise cu majuscule sau semnele de exclamare repetate nu au un impact pozitiv asupra acurateţii interpretării mesajului scris.

Astfel, cel care citeşte îşi poate da seama, de exemplu, de faptul că persoana care a scris mesajul este supărată, însă nu poate identifica intensitatea emoţiilor transmise, iar pierderea acestor subtilităţi duce la consecinţe variate asupra relaţiilor interumane, potrivit cercetătorilor.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...sentimentele corect în cazul mesajelor transmise în scris, ceea ce duce la dificultăţi majore de comunicare. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 aug