Cum să-ți faci prieteni noi în ziua de astăzi

De în Relatii 31 dec 2018

A fost efectuat de curând un studiu pe 2000 de adulți, pentru a vedea cum este înțeleasă prietenia în zilele noastre și s-a descoperit că deși 6 din 10 oameni sunt de părere că acum este mai ușor să ții legătura cu prietenii vechi, datorită tehnologiei moderne, mai mult de o treime dintre cei chestionați au mărturisit că își fac cu greu timp pentru prietenii apropiați.

Psihologul Mark Coulson îți oferă câteva sfaturi pentru a-ți crea prietenii care să conteze în tumultul vieții actuale.

1. Ai încredere în tine

Când treci de vârsta școlară, atunci când formarea prieteniilor este la ordinea zilei, căutarea de prieteni noi este foarte grea și îți ocupă mult timp. Cercetările au demonstrat însă că 8 din 10 persoane sunt dispuse să întâlnească oameni noi, deci ține minte că totul este în regulă în a lua legătura cu oameni necunoscuți. Fie că abia ai ajuns într-un loc nou sau că trăiești în același loc de ani de zile, ai încredere în tine și gândește-te că oricine ar fi norocos să te aibă ca prietenă.

2. Cunoaște-te pe tine însăți

Cercetările au demonstrat că ceea ce prețuim la alți oameni este de fapt ceea ce prețuim la propria persoană sau am vrea să avem și noi. Atunci când îți alegi prietenii apropiați, încearcă să te înțelegi de fapt pe tine însăți, pentru a-i alege pe aceia care au aceleași valori în viață ca și tine.

3. Fii deschisă la noutate

Nu toți oamenii pe care îi întâlnești îți vor deveni instantaneu prieteni foarte buni, dar toate legăturile pe care ți le creezi pot juca roluri importante la un moment dat. Prietenii noi s-ar putea să nu-ți împărtășescă bucuria de a merge la plimbare pe străzi necunoscute, dar ar putea să le placă să vedeți împreună un meci de handbal, volei sau fotbal ori să citiți aceeași carte.

4. Folosește-te de tehnologia modernă

Legăturile virtuale nu trebuie să înlocuiască relațiile adevărate, dar cu ajutorul Internetului și al aplicațiilor de telefonie mobilă poți cunoaște oameni interesanți, care să-ți împărătșească pasiunile, dar ia în considerare și posibilitatea de a te întâlni cu acești în realitate.

5. Nu te stresa prea tare

Multe prietenii au de suferit de pe urma problemelor financiare, familiare sau a relațiilor profesionale și personale, de aceea este important să știi când un SMS sau un e-mail este suficient și când este necesară o întâlnire față în față. În plus, nu trebuie să-ți faci probleme dacă una dintre prieteniile tale se răcește, doarece oamenii o mai iau și pe căi diferite.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi