12 mari semne ale depresiei la bărbați

De în Coltul barbatului 30 mai 2019

Depresia este cea mai mare problemă a bărbaților care trec printr-un mare stres la locul de muncă, deoarece câteodată, depresia clinică provoacă tristețe, din cauza căreia cineva își poate pierde interesul până și pentru activitățile considerate până nu demult plăcute.

Iată 12 semne care-ți atrag atenția asupra sănătății mentale a unui bărbat ce suferă în tăcere.

1. Oboseală

Oamenii deprimați trec prin mai multe schimbări emoționale dar și fizice și apare o mare posibilitate de a fi obosiți tot timpul, ceea ce poate duce la retard mental și reacții mai lente, precum un discurs slab argumentat și greutate în procesarea informațiilor noi.

2. Lipsa somnului sau prea mult somn

Un alt semn de depresie este dacă bărbatul tău se trezește mai devreme decât de obicei, fără să aibă vreun motiv anume și doarme mai puțin de 6 ore pe noapte sau, la polul opus, doarme mult prea mult.

3. Dureri de stomac sau spate

Constipația, diareea, durerile de spate sau de stomac sunt simptome comune ale depresiei, deoarece o persoană depresivă se simte inconfortabil și sesizează orice durere mai devreme, dar își mai și setează gândirea negativă mai repede decât o persoană normală.

4. Iritabilitate

Nu există nici un dubiu că persoanele deprimate se enervează mai repede, deoarece replicile negative sunt mai apăsătoare decât oricând. Câteodată, aceste persoane reacționează negativ până și la vorbele sau acțiunile corecte.

5. Lipsa concentrării

Retardul psihomotor încetinește procesul gândirii și reacțiile în general, astfel încât influențează în mod direct nivelul de concentrare, iar astfel, cineva care este deprimat nu mai are răbdare și nu se poate concentra pe termen lung pe îndeplinirea unei sarcini.

6. Furie

Depresia se vede mereu din afară ca o furie prost plasată, deoarece este cel mai ușor pentru cineva care trece printr-o perioadă grea să reacționeze agresiv. În acest sens, bărbații sunt mai predispuși la comportamente agresive decât femeile, dar din păcate, aceste reacții le sunt lor mai acceptate în societate.

7. Anxietate

Anxietatea este o tulburare foarte des asociată cu depresia și femeile sunt mai predispuse la aceasta decât bărbații, deoarece ei tind să-și exprime sentimente mai des.

8. Efectul alcoolului

Cei care consumă alcool prezintă riscuri mai mari să fie depresivi, deoarece deși să bei ocazional câte un pahar de bere poate fi ceva normal, să consumi alcool de fiecare dată când te preocupă ceva creează și mai multă tensiune în viața ta și este un semn clar că cineva are o depresie care îl afectează mai mult sau mai puțin.

9. Comportamentul sexual

Depresia te face să pierzi multe lucruri, cum ar fi lipsa de interes de la muncă, viața socială și chiar activitatea sexuală, deoarece afectează funcțiile erectile și reduce performanțele.

10. Indecizie

Există câteva persoane care iau decizii foarte greu, dar dacă de obicei un bărbat se hotărea foarte repede, iar acum îi vine greu să ia o decizie simplă, înseamnă că deja s-a instalat depresia. Depresia nu oferă nimic benefic ci doar face pe cineva să fie mai confuz.

11. Gânduri suicidale

Gândurile suicidale apar mai des la femei, care sunt mai sensibile din fire, dar acestea apar doar dacă își face loc în viața lor depresia.

12. Nici un fel de îndoială

Oricine resimte un pic presiunea societății sau a familiei, astfel apare stresul ce duce într-un final la depresie, dar ideea este ca aceste sentimente să fie depășite, ca persoana care trece prin perioade grele să își poată trăi viața la maxim.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 ian