Loredana Groza

Loredana Groza a cântat alături de mama ei la petrecerea...

Citeste mai mult»
Aya Nakamura

Cântăreața Aya Nakamura are o statuie din ceară la muzeul...

Citeste mai mult»
Tora Vasilescu

Ce consumă Tora Vasilescu pentru a se menține în formă la...

Citeste mai mult»
 Katy Perry și Orlando Bloom

Relația dintre Katy Perry și Orlando Bloom ar fi ajuns la...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein a fost găsit vinovat de agresiune...

Citeste mai mult»
Gabriela Cristea

Gabriela Cristea, probleme în vacanța petrecută în...

Citeste mai mult»
amalia

Prințesa Amalia a Țărilor de Jos a suferit o fractură de...

Citeste mai mult»
justin baldoni si blake lively

Un judecător a respins procesul de 400 de milioane de...

Citeste mai mult»
rochii

Rochii de vară extrasezon – cum să le porți în zilele mai...

Citeste mai mult»
frum

Self-care feminin în era digitală: Cum evoluează...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Obiecte de vestimentație care i-au aparținut prințesei...

Citeste mai mult»
Malia

Malia, fiica lui Michelle şi Barack Obama, renunţă la...

Citeste mai mult»
sejur

Antalya sau Bodrum? Ce destinație ți se potrivește mai bine?

Citeste mai mult»
Tom Cruise

Tom Cruise a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness

Citeste mai mult»
jane

Prima geantă Hermès concepută în 1984 pentru Jane Birkin...

Citeste mai mult»
David Beckham

David Beckham va primi titlul de cavaler din partea...

Citeste mai mult»
Cătălin Crișan

Cătălin Crișan, acuzat că și-a agresat fizic partenera, a...

Citeste mai mult»
Harry

Prințul Harry a analizat posibilitatea de a-și schimba...

Citeste mai mult»
Rod Stewart

Cântărețul Rod Stewart a anulat două concerte în Las...

Citeste mai mult»
Michael J. Fox

Michael J. Fox lansează un apel pentru găsirea unei...

Citeste mai mult»
Morten Harket

Morten Harket, solistul trupei a-ha, suferă de Parkinson

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle sărbătoreşte ziua de naştere a fiicei sale...

Citeste mai mult»
crbl

De ce își vede rar CRBL fiica: „E complicată toată treaba...

Citeste mai mult»
Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu a slăbit 7 kilograme în trei săptămâni:...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Procesul Kardashian: Sentințele 'bunicilor bandiți' au...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift a recâştigat controlul asupra muzicii sale,...

Citeste mai mult»
Opal Suchata Chuangsri

Opal Suchata Chuangsri din Thailanda este Miss World...

Citeste mai mult»
buchet

Buchete de 101 trandafiri pentru aniversări speciale

Citeste mai mult»
dlllf

Când să te oprești: Semnale că este timpul să iei o pauză...

Citeste mai mult»
Russell Brand

Russell Brand a pledat nevinovat la acuzațiile de viol și...

Citeste mai mult»
Mako a Japoniei

Fosta prințesă Mako a Japoniei a născut primul său copil

Citeste mai mult»
vancea

Cum se menține în formă Roxana Vancea. Fosta asistentă TV...

Citeste mai mult»
Angelina Jolie si Brad Pitt

Brad Pitt, prima reacție după încheierea divorțului de...

Citeste mai mult»
Maria

Maria Grazia Chiuri a demisionat din funcția de director...

Citeste mai mult»
maicu

O sesiune de beatboxing a unor călugăriţe braziliene la o...

Citeste mai mult»
cuplu

Mituri despre dragoste care pot distruge o căsnicie

Citeste mai mult»
cancer

Medicii au descoperit o posibilă cauză a creșterii...

Citeste mai mult»
giulia

Giulia a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat...

Citeste mai mult»
Ilona Brezoianu

Ilona Brezoianu este însărcinată: „Suntem mega fericiți!”

Citeste mai mult»
borcea

Pe ce cheltuie Cristi Borcea 500.000 de euro lunar: „E...

Citeste mai mult»

11 sfaturi pentru cei cărora nu le place să arunce mâncarea

De în Casa & Gradina 8 feb 2018

Deschide frigiderul și analizează ce ai în el. Vei găsi cu siguranță legume trecute, lapte incert și pachete de sos pe jumătate goale. Chiar și așa, nu le arunca pe toate ci gândește-te cum le poți transforma într-o altă mâncare.

Iată cum poți reda viața alimentelor rămase și să economisești astfel o grămadă de bani.

1. Fă din cereale sau din orezul cu lapte aluat de fursecuri

Orezul fiert sau cerealele cu lapte își pierd rapid forma, gustul și aspectul și dacă ai făcut o cantitate prea mare poți lua ce ți-a rămas, să mai adaugi un ou, ulei, fructe confiate, sare și zahăr, pentru a obține un aluat delicios de fursecuri sau brioșe.

2. Adaugă ierburi aromate și ciuperci în supe

Nu uita de morcovi, ceapă, cartofi și condimente. La final, poți să pui și o lingură de smântână sau brânză topită, ca să-i îngroși consistența. Această nouă rețetă va fi apreciată atât de cei mici cât și de cei mari și nu are nevoie de carne.

3. Fă din pâinea uscată pesmet sau crutoane

Acest truc era folosit de bunici, dar și de faimosul bucătar Jamie Oliver. Poți face din pâine uscată crutoane aromate cu puțin ulei de măsline și condimente, dar o poți folosi și pe post de pesmet.

4. Brânza tare se topește în supe

Brânza precum parmezanul este scumpă și vei vrea să o folosești la maximum, chiar dacă poate s-a mai învechit puțin, așa că adaug-o într-o supă sau ciorbă, pentru a-i îmbogăți acesteia gustul.

5. Rămășițele din borcanul cu cremă de ciocolată sunt bune într-un milk shake

Nu trebuie să arunci borcanul care mai are doar pe pereți cremă de ciocolată. Pune lapte cald în borcan și amestecă, vei obține un delicios borcan de ciocolată caldă.

6. Laptele bătut este bun în aluaturi

Laptele care s-a prins poate fi folosit pentru a face clătite, torturi și brânză de casă. Este important totuși să cumperi lapte de calitate dacă vrei să faci așa ceva, ca să fii sigură că se prinde nu se acrește.

7. Folosește resturile de mâncare ca să faci pizza

Poți amesteca resturile de ketchup și maioneză ca să faci un sos de bază pentru aluatul de pizza, pe care să-l acoperi cu resturile de ciuperci, roșii, ierburi, mezeluri, măsline, carne la cuptor și chiar salată. Rade brânză deasupra și vei avea o pizza ieftină și o cină plină de nutrienți.

8. Pune legumele la copt

Ardeii, roșiile, brocoli, dovlecelul și alte legume se pot pune pe o foaie de copt, într-o tavă, și băgate la cuptor. Adaugă carne de pui sau pește și masa va fi bogată și gustoasă.

9. Îngheață restul de sos

Aceasta este o metodă bună de folosit atât în cazul sosurilor cât și a supelor, dar care poate combina uleiul de măsline cu resturile de verdețuri sau chiar vin. Folosește tăvițele de gheață pe post de recipient și lasă conținutul la congelator până când ai nevoie de aromele respective.

10. Fă bulion din roșiile zbârcite

Dacă au început să ți se strice roșiile nu le arunca. Decojeștele și fierbe-le pe foc mediu timp de 10 minute apoi adaugă usturoi și mai fierbe-l încă 5-7 minute. Asezonează acest sos cu ierburi aromatice și vei avea baza perfectă pentru pizza sau paste.

11. Păstrează prospețimea cârnaților congelându-i

Acest lucru poate fi făcut cu orice conține carne ce se poate strica și este foarte util dacă plănuiești să pleci în călătorie, dar nu ai suficient timp să mănânci tot.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 iun