10 necazuri pe care le pățesc, de obicei, turiștii creduli

De în Calatorii 5 ian 2018

În ultimii ani, Franța, America, Spania, China, Italia și Marea Britanie au fost destinațiile preferate de turiști, dar odată cu creșterea numărului de călători s-a mărit și numărul de înșelătorii, pentru că oamenii au tendința să-i creadă mai mult pe localnici și adevărul despre aceștia iese la iveală prea târziu.

În aproape oirce țară din lume hoții folosesc o serie de scamatorii pentru a-i păcăli pe cei care sunt prea creduli.

1. Obiecte pierdute

Imaginează-ți că te plimbi liniștită orintr-un oraș străin și deodată vezi pe jos un inel, un ceas sau o brățară și te apleci să iei obiectul prețios, dar în același moment cineva se apropie de tine și te sfătuiește să nu încerci să te uiți după propietar, pentru că oricum n-ai să-l găsești, dar să împărțiți valoarea obiectului. Din moment ce nu are bani la el, omul respectiv te roagă să-i dai tu o anumită sumă și să păstrezi obiectul respectiv. Îi urmezi sfaturile, dar afli mai târziu că bijuteria este falsă și nu valorează nici pe departe cât i-ai dat celuilalt.

2. Pseudo ghicitori

În multe țări din lume, localnicii câștigă cei mai mulți bani din prezicerea falsă a viitorului. Trebuie să fii atentă să nu te prostească nimeni, chiar dacă încearcă să-ți zică despre norocul tău la bani sau iubirea ta legată. În cel mai probabil caz, va reuși doar să-ți fure banii sau bijuteriile și le va înlocui cu falsuri sau va scoate de la tine cât mai mulți bani pe servicii de nimic.

3. Taxiuri private

Dacă ești într-un oraș sau țară străină și trebuie să faci transferul de la gară sau aeroport către cazare, folosește o firmă autorizată. Dacă nu ai aranjat din timp cu o mașină mai bine folosești mijloacele de transport în comun sau un taxi care are foarte vizibile prețurile. Să nu ai încredere în taxiurile private, deoarece te pot taxa suplimentar intenționat dacă te iau pe drumul cel mai lung.

4. Taxe

Ar trebui să fii foarte atentă la buzunare în orice tip de mijloc de transport, mai ales dacă îți iei biletul de la șofer, care îți va da aproape întotdeauna restul în monede locale, indiferent cu ce l-ai plătit tu, ceea ce poate însemna că vei ieși cu mult mai puțin decât ar trebui.

5. Vânzători mincinoși

Aceștia se găsesc în magazinele mici și corturile cu suveniruri și fac mai multe lucruri în același timp: vorbesc la telefon, se ocupă de clienți, iau bani și dau restul și în tot acest timp îți iau și datele cardului sau dacă plătești cash pur și simplu îți dau mai puțini bani înapoi în ideea că fiind turist te grăbești și nu îți numeri restul. O altă situație asemănătoare este atunci când unul dintre vânzători îți atrage atenția asupra unui lucru, timp în care celălalt se ocupă de cardul tău.

6. Bilete vândute pe sub mână

Când cumperi bilete la un spectacol, fă-o doar de la vânzătorii autorizați, nu de pe stradă, ca să fii sigură că vor fi acceptate. Chiar dacă biletele ar fi valide, s-ar putea să plătești mai mult decât fac, deci cel mai bine ar fi să le iei de la casierie sau de pe site-ul companiei.

7. Un telefon de la recepție

Când stai la hotel, dacă te sună cineva în cameră și îți cere codul PIN de la card, evită să i-l dai, chiar dacă se prezintă ca fiind un membru din staff și specifică faptul că este nevoie de datele cardului tău pentru a acoperi un serviciu consumat de tine. Nu da niciodată aceste informații confidențiale altcuiva și dacă insistă spune-i că vei veni personal la recepție să clarifici situația, caz în care cel de la telefon va da înapoi. De asemenea, trebuie să mai știi că în hotelurile care se respectă, toate cheltuielile suplimentare vor fi achitate la finalul șederii, când predai cheile.

8. Închirierea unui apartament

Câteodată, turiștii preferă să nu stea la hotel ci să aibă un alt grad de intimitate, mai mare, într-o casă închiriată doar de către ei. Există însă posibilitatea ca propietarul să încerce să te păcălească în astfel de cazuri, încărcându-te cu diverse cheltuieli pentru piesele de mobilier deja stricate. Pentru a nu cădea în această capcană, semnează un contract cu propietarul și inspectează casa înainte de a te caza.

9. Prieteni noi

Această metodă este foarte des folosită în țările calde, unde turiștii stau mai mult în mici căsuțe de pe plajă. Hoții se împrietenesc întâi cu tine și vă distrați împreună câteva seri apoi, într-o bună zi, te întreabă ce program ai și când tu ești plecată la plimbare ei îți intră în cameră și-ți fură tot ceea ce ai mai de valoare. Pentru a evita așa ceva, ar trebui să alegi camere la hotel care au un seif în ele și să nu dezvălui prea multe lucruri personale străinilor.

10. Ți se cere să dea un telefon

Se apropie de tine o persoană foarte speriată, care te roagă să o lași să dea un telefon, deoarece i s-a descărcat al lui sau l-a pierdut. Acest telefon te va costa o avere, pentru că numărul sunat era stabilit dinainte și avea o taxă suplimentară, care se duce direct în contul hoțului. Pentru a nu avea factura încărcată extra, folosește un plan tarifar preselectat și pune-ți o limită.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 aug