10 motive pentru care să nu ignori problemele din relație

De în Dragoste & Sex 6 mai 2020

Te-ai întrebat vreodată de ce fostele tale relații s-au deteriorat rapid? Poate fi vorba despre faptului că nu vă potriveați din start sau poate că de fapt ai neglijat anumite aspecte.

Iată de ce este întotdeauna o idee proastă să ignori problemele pe care le ai într-o relație:

1. Evitarea nu face problema să treacă

Să te prefaci că totul este în regulă nu înseamnă că treburile s-au rezolvat de la sine. Dacă ignori o problemă, aceasta doar se va intensifica și îți va crea frustrări, așa că pe cât de greu pare pe moment, pe atât este de important să vorbești cu partenerul tău.

2. Comunicarea dintre parteneri are de suferit

Dacă eviți să vorbești despre o problemă anume, atunci vei evita în mod natural și alte discuții care-ar putea conduce către subiectul sensibil. Acest lucru înseamnă că discuțiile voastre vor fi din ce în ce mai rare și superficiale.

3. Câteodată doare

Este dificil să discuți despre ceea ce te deranjează sau care știi că va provoca anumite reacții la partenerul tău, dar cu siguranță e mai bine să îndurați o mică durere temporară decât să acumulați resentimente ce vă vor distruge relația.

4. Problemele se complică

Majoritatea oamenilor știu din experiență că a evita să discute despre ceva anume nu este o soluție, dar dacă fac față lucrurilor pe măsură ce se întâmplă, scapă de fapt mai ușor decât dacă le-ar lăsa să se amplifice.

5. Se acumulează resentimente

Dacă nu vorbești cu partenerul tău, îți faci în minte tot felul de scenarii care de fapt înrăutățesc situația. Mai bine discutați deschis despre ce se întâmplă și ce simțiți, decât să încercați să vă imaginați reacții.

6. Ai putea începe să vorbești cu alte persoane în locul partenerului

Dacă alegi să nu vorbești cu partenerul tău despre ce te preocupă, s-ar putea să cauți sfaturi prin alte părți. Deși acest lucru îți va permite să te eliberezi, ține cont de faptul că de fapt doar tu și partenerul tău știți exact ce se întâmplă între voi, nu prietenii și nu familia.

7. Vei simți că rămâi fără energie

Gândește-te la cât de multă energie consumi doar ignorându-ți problemele. Mai bine îți faci curaj și scapi o dată pentru totdeauna de ceea ce te preocupă.

8. Creezi alte probleme

Odată cu trecerea timpului mai adaugi câte un alt strat problemei, apoi trebuie nu numai să te confrunți cu problema inițială ci și cu ce a mai apărut după. În realitate, chiar nu este nevoie să-ți complici singură situația.

9. Îți afectează alte zone ale vieții

Acest principiu se aplică tuturor zonelor din viața ta, pentru că eviți să-ți duci la îndeplinire sarcinile de la muncă, eviți să-ți suni părinții și eviți să-i ceri iertare unui prieten, așa că ignorarea problemelor este contagioasă și până la urmă îți atacă și relația.

10. Evitarea este doar temporară

Adevărul iese întotdeauna la suprafață, deci doar eviți inevitabilul. Cu acest lucru în minte, e mai bine să rezolvi problemele pe măsură ce acestea apar, pentru că mai târziu s-ar putea să nu mai ai același control.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 noi