10 moduri în care poți rămâne motivată la muncă

De în Cariera 31 iul 2019

În lumea haotică în care trăim a devenit un fenomen normal să fii demotivat, dar numai supraviețuitorii reușesc să își pună amprenta asupra viitorului.

Întotdeauna există mai mult de un singur mod în care poți schimba felul în care decurge o zi, dar trebuie mai întâi să înțelegi ce se întâmplă cu tine înainte de a încerca măcar să faci ceva.

De ce își pierd oamenii motivația

1. Abordare pesimistă - Cei care consideră că șansele de succes sunt foarte slabe își pierd repede motivația, pentru că au senzația că oricum nu pot duce la îndeplinire sarcinile.

2. Țeluri nedefinite - Din cauza greutăților întâlnite pe parcurs, unele persoane nu mai pot vedea cum va fi viitorul și consideră că nu are rost să continue.

3. Așteptări nerealiste - Se crede că dacă îți setezi țeluri înalte visezi mai mult, dar în acest caz motivația descrește rapid și mai bine îți pui în minte un țel mai mic, dar realizabil, pentru ca în curând să ai ceva de sărbătorit.

4. Ratarea oportunităților - Dacă nu reușești să vezi oportunitățile care ți se oferă ai impresia că greșești ceva și te demotivezi rapid.

5. Abordarea - Succesul este un proces lent și dacă vrei să ai rezultate imediat, se va instala rapid sentimentul de eșec ce te va face să te îndepăstezi de la scopul tău.

6. Vina - Dacă dai vina pe alții pentru eșecurile tale este un alt mod de a te demotiva singură.

7. Timpul - Este foarte important să prioritizezi anumite activități ca să poți avea scucces, altfel vei avea senzația că nu reușești să faci de fapt nimic și mereu vei amâna începerea sarcinilor neplăcute, care sunt de fapt cele ce te duc la rezultatele așteptate.

8. Îndoieli - Este normal ca din când în când să te îndoiești de talentul și abilitățile tale, dar dacă această gândire devine un obicei, ajungi să-ți pui singură piedici și să nu-ți descoperi adevăratul potențial. Trebuie să-ți cunoști adevăratul sine, pentru a nu avea tendința să te compari tot timpul cu altcineva.

Cum să-ți păstrezi motivația

1. Privește imaginea de ansamblu

Ca să nu te demotivezi trebuie să te gândești la ceea ce vei realiza și să-ți vei dai seama de ce lucrezi în primul rând. De îndată ce știi care-ți sunt prioritățile, munca ta va avea mai mult sens.

2. Evită amânarea

Nu presupune din start că o anumită sarcină este grea, plictisitoare sau frustrantă, pentru că așa nu faci decât să amâni începerea ei. Când realizezi cât este de importantă o sarcină, atunci îți vei dori să fii pe cât de productivă poți fi.

3. Îmbărbătează-te

Când te afli într-o situație dificilă motivează-te singură, îmbărbătează-te și spune-ți că poți, acesta este cel mai bun mod de a ieși din încurcătură. Evită vorbele negative și gândește pozitiv, pentru a te convinge să fii mai productivă.

4. Asumă-ți responsabilitatea

Nimeni nu este perfect și e în regulă dacă uneori mai greșești câte ceva, dar cel mai important este să înveți din propriile greșeli și să treci mai departe.

5. Redu volumul de muncă

Când nu te simți bine, nu te supraaglomera cu muncă și încearcă să delegi anumite sarcini. Dacă te copleșești vei ajunge să intri în panică și vei fi frustrată că nu reușești să termini nimic la timp.

6. Setează-ți termene limită

Deși termenele limită sunt stresante, într-o oarecare măsură ele sunt cel mai bun mod de a te motiva când ai mai multe sarcini și prea puțin timp.

7. Schimbă împrejurările

Adesea, motivul din cauza căruia nu avansezi este că te-ai plictisit de ceea ce te înconjoară și cel mai ușor e să-ți iei laptopul și să te duci în altă cameră sau pe balcon, să faci măcar parțial o schimbare de peisaj.

8. Internet restricționat

Îndepărtează-te de site-urile de social media, care îți distrag atenția și nu te mai lasă să lucrezi la capacități maxime din cauza că te pierzi în diverse linkuri la care te trimit.

9. Recompense

Dacă îți permiți să-ți oferi o mică recompensă, de orice natură ar fi ea, vei descoperi că lucrezi cu mai multă plăcere.

10. Acceptă-ți defectele

Dacă nu te simți în stare să duci o sarcină la îndeplinire este indiciul că ai nevoie de o pauză, dar recunoaște că nu e nimic rău ca uneori să nu-ți găsești motivația de a continua ceva sau să fii neproductivă. Învață să-ți accepți defectele, pentru că nimeni nu este perfect și ia o pauză în care să-ți reîncarci bateriile, deoarece când ai mintea limpede ești mult mai capabilă să continui cu rezultate bune ceea ce făceai.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Cariera
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
14 noi