10 lucruri pe care să le faci la 30 de ani, ca să te simţi grozav la 50

De în DIY 28 aug 2015

Potrivit unor cercetări făcute de cei de la site-ul quora.com, care îţi oferă cel mai bun răspuns la orice întrebare, există o serie de lucruri pe care trebuie să le faci la vârsta de 30 de ani, dacă vrei să te simţi grozav la 50.

batranete linistita

Iată 10 sfaturi de care ai face bine să ţii cont, dacă vrei să ai un viitor fericit.

1. Nu fuma! Dacă te-ai apucat deja de fumat, renunţă acum! "Dacă m-ai vedea acum, sunt la pământ, stau în genunchi şi te implor să iei în considerare sfatul meu de a te lăsa de fumat", scrie o fumătoare înrăită. Este un viciu scump, miroase îngrozitor şi există şanse mari să te alegi cu probleme de sănătate grave în cel mai scurt timp.

2. Foloseşte cremă pentru protecţie solară, chiar dacă o faci în cantităţi mici. Este o sugestie pe care unele persoane nu o iau în considerare. Totuşi, trebuie să ţii cont de faptul că, dacă vrei să te bucuri la vârsta de 50 de ani de o piele cât mai hidratată şi luminoasă, este bine să o protejezi de razele soarelui cât mai bine posibil.

3. Începe să economiseşti bani, chiar dacă nu este vorba de sume mari. Multe persoane se bazează pe ideea că la bătrâneţe vor avea o pensie din care să trăiască. Totuşi, de ce să nu ai deoparte câţiva bănuţi, care să îţi permită să faci lucruri pe care dintr-o pensie nu ai reuşi să le realizezi?

4. Păstrează o relaţie bună cu părinţii şi celelalte rude. Chiar dacă îţi este destul de greu să te înţelegi cu ei acum, la o anumită vârstă vei vedea că vei avea nevoie de ei mai mult ca oricând. Familia este extrem de importantă. Mai devreme sau mai târziu vei înţelege că, de fapt, familia este cel mai de preţ lucru pe care îl ai.

5. Colecţionează amintiri, nu obiecte. Eşti suma experienţelor trăite. Ai grijă să nu te trezeşti la vârsta de 50 de ani realizând că ai adunat obiecte, în timp ce ai dat foc amintirilor.

6. Întotdeauna oferă ceva la schimb. Oferă-le celor din jur bunătate şi nu numai. Atunci când dai ceva cuiva, fă-o din toată inima, din tot sufletul şi depune efort pentru asta. Şi, cel mai important lucru, nu aştepta nimic la schimb!

7. Apucă-te de sport! Încearcă să ai constant o activitate fizică. Adoptă un stil de viaţă sănătos, nu doar prin ceea ce consumi, ci şi prin exerciţii regulate care te vor ajuta să araţi mult mai bine şi să te simţi mult mai sănătoasă până la 50 de ani.

8. Învaţă-te să te mulţumeşti cu ceea ce ai. Fericirea este ceea ce contează cel mai mult. Aceasta este, poate, mai importantă decât succesul. Dacă eşti mulţumită cu ceea ce ai, poate că nu vei ajunge milionară, dar vei avea o viaţă mult mai fericită.

9. Nu îţi amâna ţelurile. Vrei să cumperi o casă? Îţi doreşti copii? Te gândeşti să scrii o carte sau să mai faci o facultate şi, de ce nu, să îţi schimbi cariera? Este uşor să amâni lucrurile, dar într-o bună zi trebuie să şi începi să le faci. Aşadar, fă ce spune proverbul: "Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!"

10. Ai grijă de dantura ta! Mergi periodic la dentist, încercă să previi problemele dentare, iar dacă nu poţi preveni, cel puţin asigură-te că ai făcut tot posibilul ca la 50 de ani să nu ai probleme grave cu dantura, întrucât acestea pot trage după ele multe alte probleme de sănătate şi nu numai.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din DIY
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 ian