10 lucruri care-i atrag pe bărbaţi ca un magnet

De în Dragoste & Sex 7 sep 2018

Există multe criterii după care se ghidează cineva când își alege jumătatea, unele mai evidente, precum culoarea părului sau înălțimea, dar altele mai subtile.

Cercetătorii din diverse țări au încercat să descopere ce anume le plac bărbaților la femei și invers, apoi au ajuns la următoarele concluzii.

1. Expresiile faciale

În anul 2011, au studiat ce expresii faciale atrag sexul opus și peste 100 de oameni au participat la acest studiu. Fiecărei persoane i s-au arătat mai multe poze cu oameni complet diferiți și s-a descoperit că bărbații sunt mai atrași de femeile fericite, care zâmbesc și au ochi mari, iar femeile iubesc bărbații care par mândri, iar aceste descoperiri se potrivesc cu normele culturale și evoluționismul.

2. Limbaj corporal activ

În 2016, oamenii de știință au analizat comportamentul celor veniți la o întâlnire de tip speed dating, ceea ce i-a ajutat să afle că atât bărbații cât și femeile preferă oamenii care comunică și prin semne. Același lucru este valabil și pentru fotografii, ambele sexe au considerat mai atrăgătoare persoanele care au fost surprinse în mișcare.

3. Mirosul

Aromele emanate de corp sau parfum pot fie să respingă fie să atragă pe cineva și în ciuda faptului că mirosul de usturoi distruge atmosfera romantică, mâncarea vine în ajutorul bărbaților. S-a descoperit că femeile sunt atrase de bărbații care au mâncat usturoi, dar reciproca nu este valabilă, deoarece bărbaților le place mirosul de gogoși sau popcorn. Deci femeile care vor să cucerească un bărbat ar trebui să se dea cu parfumuri dulci, dar fără să exagereze.

4. Similitutini cu părinții sexului opus

Cercetătorii britanici au descoperit faptul că femeile sunt adesea atrase de bărbați cu aceeași culoare de ochi ca tații lor, iar bărbații se simt atrași de femei care seamănă cu mamele. Această regulă prezintă și excepții, dar oamenii cu aceste similitudini au mai multe șanse de reușită în relație.

5. Părul

Bărbații sunt cel mai des atrași de femeile cu păr lung, deoarece dacă o femeie are păr lung înseamnă că este suficient de sănătoasă cât să-i poarte copiii. Pe de altă parte, femeile nu dau atât de mare importanță părului bărbaților. De cele mai multe ori, este vorba doar despre preferințele ficăruia, iar acestea se pot schimba de-a lungul timpului.

6. Animalele

Oamenii de știință israelieni le-au cerut unor bărbați să se descrie în câteva cuvinte. Unii dintre participanții la studiu aveau câini alții nu, dar de fiecare dată când în poveste apărea un animal de companie, bărbatul respectiv părea mai atrăgător pentru femei. Acest lucru este valabil și invers, pentru că o persoană care poate avea grijă de un alt suflet este pregătită de o relație pe termen lung, dar într-adevăr, bărbații nu pun la fel de mult accentul pe faptul că o femeie are sau nu un câine.

7. Muzica

În anul 2014, cercetătorii le-au cerut la 1500 de femei să asculte mai multe cântece, apoi să zică unul care li s-a părut mai frumos. Majoritatea femeilor au ales cântecele complicate și au adăugat că ar vrea o relație cu compozitorul. Din păcate, astfel de experimente nu s-au făcut și pe bărbați, deci nu se poate face o legătură între cât de atrăgătoare este o femeie în funcție de gusturile sale muzicale.

8. Aproximativ același grad de frumusețe

Cuplurile în care unul dintre parteneri este mult mai atrăgător decât celălalt sunt o raritate și cercetătorii au descoperit că acest lucru se întâmplă deoarece atât femeile cât și bărbații au tendința să-și aleagă parteneri cam la fel de atrăgători ca și ei, însă cei care sunt mai atrăgători sunt și mai pretențioși.

9. Altruismul

Altruismul este atrăgător atât pentru bărbați cât și pentru femei și s-a dovedit a fi genetic. Altruismul demonstrează că o persoană va fi un părinte iubitor, care va avea grijă să le transmită celor mici toate valorile morale potrivite.

10. Numărul de la pantofi

Bărbații se uită mai mult după femei cu un număr mic la pantofi, dar femeilor le este indiferent cât poartă ei la încălțăminte. Din cauza evoluției, oamenii încearcă să se uite mereu după parteneri cu material genetic bun deci este destul de clar că în rândul bărbaților sunt mai apreciți cei frumoși și înalți, deși pentru relațiile pe termen lung sunt căutați mai mult cei de înălțime medie, cu un număr mai mic la pantofi.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Opera

17 iun 2019

Poza cu pisicuta

17 iun 2019
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 iun