Daca folosesti gel, ceara, fixativ sau spuma pentru par, spala-tI parul inainte de a te culca. De ce? Daca te vei culca cu el imbacsit de produse de styling, in momentul in care parul tau este presat, substantele de pe suvite se vor atinge de pielea scalpului si vor bloca porii. Produsele de styling contin de regula o serie de chimicale care nu ajuta in niciun fel la dezvoltarea firelor de par.
Asigura-te ca parul tau e curat inainte de culcare si nu folosi mai multe produse de styling in acelasi timp.
2. Evita sampoanele din supermarket
Cele mai multe dintre gamele cunoscute de sampoane din supermarket contin chimicale pe care nu ti le-ai dori pe par in fiecare zi, daca ai cunoaste mai multe despre ele. Arunca o privire pe eticheta de pe spatele produsului. Vei gasi cu siguranta chimicale ca “sodium laurl sulphate”, sau o alta varianta a acestui nume. Multe sampoane cunoscute contin aceste chimicale si daca vei alege sa folosesti zilnic un astfel de produs iti poti deteriora parul.
3. Parul prins strans in coada – un mare “NU”
Prinderea parului la spate extrem de strans iti va smulge multe fire de par si gradual le vei forta sa creasca aproape de suprafata pielii ceea ce in timp va fi fatal pentru podoaba ta capilara. Firele din primul rand din fata vor fi cu siguranta primele victime si tot ele sunt cele mai vulnerabile la efectul hormonal – caderea parului.
4. Evita sa-ti piepteni parul atunci cand e ud
Parul tau este extrem de vulnerabil cand e ud. Este recomandabil sa-ti usuci parul cu un prosop moale si apoi sa-l lasi sa se usuce natural. Mai mult, se va usca mai usor cand nu este pieptanat pentru ca este expus mai mult. Daca folosesti balsam leave-in nu-l freca de par. Apeleaza mai bine la cele care au pulverizator. Nu uita sa-ti tunzi varfurile in mod regulat, altfel despicarea se va intinde si vei obtine un par cu un aspect neglijent si uscat.
5. Stimuleaza cresterea parului cu ajutorul periei
Cand iti periezi parul, foloseste o perie din par natural, tare si cu spatii printre peri. Asigura-te ca parul tau este uscat in totalitate si sa nu iti atingi pielea capului, ranind-o. Masajul scalpului este necesar mai ales pentru stimularea circulatiei sanguine, care alimenteaza pielea cu nutrienti, stimuland cresterea parului.
Concluzie:
Majoritatea persoanelor isi coafeaza zilnic parul si folosesc frecvent produse de styling, Te numeri printre ele? Daca da si observi ca parul tau are probleme, e timpul sa iei masuri. De asemenea daca vei urma pasii de mai sus si rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara. Daca observi ca faci totul ca la carte si iti cad masiv fire de par, trebuie sa mergi la medicul dermatolog pentru o analiza.