Episod neplăcut: Tudor Chirilă, pus la punct de Buzdugan şi Morar

De în Coltul barbatului 13 apr 2016

Tudor Chirilă reacţionează pe o reţea de socializare în legătură cu absenţa lui din clipul trupei Taxi şi povesteşte un episod neplăcut petrecut în Baia Mare, împreună cu Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Melodia "Despre Smerenie" cu ale sale versurile "Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici" a iscat un val de reacţii în mediul virtual autohton.

"Am văzut că în tabloide s-au preluat răspunsurile pe care le-am dat câtorva fani cu privire la "absența" mea din clipul trupei Taxi. Asta la o postare fără nicio legătură cu subiectul. Aceste răspunsuri punctuale au fost răstălmăcite și transformate prin manipulare într-o opinie (???) a mea vis-a-vis de piesa Taxi. Iată ce am (cu adevărat) de spus: 1) Nu mă interesează sub nicio formă dezbaterea stârnită de acest cântec și nici subiectul cântecului sau identificarea lui. 2) Nu obișnuiesc să comentez public creațiile colegilor mei de breaslă. 3) Cred că orice artist/om are un drept inalienabil la opinie.

În altă ordine de idei am să vă povestec pe scurt un episod de la un concert pe care l-am susținut anul trecut la Baia Mare. Eram pe scenă în fața câtorva mii de oameni. Și le-am spus oamenilor că nu înțeleg cum în ținutul bisericilor de lemn a fost posibilă inițierea unei construcții grotești cum este Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Le-am spus oamenilor că este o perspectivă urâtă când intri în oraș și le-am mai spus că s-ar fi putut investi banii mai înțelept, într-un spital sau în școli, pentru că, slavă Domnului, Maramureșul are multele și superbele lui biserici de lemn. Publicul a aplaudat. După ce am coborât de pe scenă, prezentatorii Buzdugan și Morar au urcat și m-au atacat îndemnând publicul să mă apostrofeze strigându-mi "rușine" sau că este inadmisibil să "mă iau" de catedrala orașului sau sugerând, pur și simplu că sunt anticreștin. Am presupus că a fost o "comandă" venită de la organizare. Mă rog, dacă nu a fost așa, mi se pare și mai grav.

Ideea este că mi-am exercitat un drept la opinie după care doi colegi de breaslă au ales să mă "pună la punct" și să cheme și publicul băimărean (Morar e din Baia Mare) să facă asta. Mai mult, au încercat să inducă ideea penibilă că detest, de fapt, orașul Baia Mare. L-am sunat pe Morar să lămurim problema, nu a răspuns. I-am trimis apoi un sms, dar nici atunci nu mi-a răspuns. Mi s-a părut trist că nu am fost în stare (doi oameni care lucrează și în media) să nu putem să comunicăm bărăbătește și să tranșăm subiectul.

De ce am scris acum despre acest episod și nu atunci? În strânsă legătură cu punctul 3 de mai sus. Pentru că acum, mai mult decât oricând, simt că societatea noastră începe să aibă probleme cu respectul unui drept elementar, pe care fiecare dintre noi ni-l dorim, la rândul nostru, respectat, dar foarte puțini alegem să îl respectăm celorlalți", a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Coltul barbatului
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 iul