Cuşcuş multicolor

In Reţete de 9 iul 2018

Aceasta este o rețetă inspirată din bucătăria indiană, preponderent vegetariană, care poate fi făcută în cazul în care ai rămas în pană de idei sau de bani.

Timp: 20 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 4
Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline, 1 cățel de usturoi, 1/2 ceapă roșie, 3 ardei grași colorați, 2 linguri oregano, 1 linguriță sare, piper negru proaspăt măcinat, 2/3 cană cușcuș, 1 lămâie, 2/3 cană apă

Mod de preparare:

1. Se încinge uleiul într-o cratiță medie, pe foc potrivit, apoi se călesc usturoiul pisat și ceapa tocată fin, amestecând frecvent timp de 2 minute.

2. Se adaugă 2/3 cană apă, ardeiul tăiat cubulețe mici, lingurile de oregano, sarea și piper după gust și se aduce la punctul de fierbere, apoi se crește focul și se mai lasă încă 2-3 minute, până când se înmoaie ardeii.

3. Se adaugă cușcuș-ul, se ia cratița de pe foc și se acoperă imediat, apoi se lasă la răcit până se absoarbe lichidul și se înmoaie cușcuș-ul, adică aproximativ 7 minute.

Tips: Se servește pe farfurii întinse, cu sferturi de lămâie pe care le poţi stoarce deasupra.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 iul