Orez brun cu măsline şi roşii uscate

In Reţete de 9 iun 2016

Încearcă o reţetă rapidă şi săţioasă, ce nu necesită prea multă îndemânare sau prea multe ingrediente.

Timp: 30 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 2
Ingrediente:

2 ceşti de orez brun, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceaşcă de roşii uscate, 1 ceaşcă măsline negre, zeama şi coaja de la o lămâie, 1/4 ceaşcă seminţe de pin, 1/4 ceaşcă pătrunjel tocat, sare şi piper după gust

Mod de preparare:

1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic.

2. Adaugă măslinele, roşiile uscate, seminţele de pin şi coaja de lămâie. Lasă-le pe foc timp de 2 minute, până când seminţele de pin capătă o culoare aurie.

3. Toarnă sucul de lămâie şi mai lasă-le pe foc timp de 2 minute.

4. Între timp, fierbe orezul.

5. Când orezul este fiert, adaugă-l în tigaie, amestecă şi serveşte-l presărat cu pătrunjel.

Această reţetă poate servi drept masă de sine stătătoare pentru vegetarieni, dar şi ca garnitură, lângă un peşte la grătar, de exemplu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...o reţetă rapidă şi săţioasă, ce nu necesită prea multă îndemânare sau prea multe ingrediente. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai