Ciuperci la cuptor, cu usturoi şi pesmet

In Reţete de 28 ian 2016

Ciupercile sunt gustoase şi sănătoase aşa că trebuie să facă parte din alimentaţia ta - Iată un preparat pe bază de ciuperci care poate fi servit pe post de aperitiv, dar şi pe post de garnitură!

Timp: 35 minute
Dificultate: Medie
Ingrediente:

16 ciuperci champignon de dimensiuni reduse cu tulpinile tăiate pe jumătate, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 3 linguri de unt topit, 2 linguri de cimbru proaspăt, mărunţit, 1/2 linguriţă de usturoi pudră, 5 linguri de pesmet, 1 1/2 lingură de zeamă de lămâie, sare şi piper după gust

Mod de preparare:

1. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Căleşte ciupercile în uleiul de măsline preţ de 2-3 minute.

2. Aranjează apoi ciupercile într-o tavă, cu codiţele în sus.

3. Separat, într-un bol, amestecă untul topit, usturoiul, cimbrul, zeama de lămâie, dar şi sare şi piper. Foloseşte această compoziţie pentru a acoperi fiecare ciupercă în parte apoi acoperă ciupercile cu pesmet.

4. Introdu tava cu ciuperci în cuptor şi las-o acolo preţ de 15 minute. Serveşte apoi ciupercile fie calde, fie reci, pe post de aperitiv sau garnitură.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 iun