theo

Theo Rose, dezamăgită de cine se aștepta mai puțin: „Sunt...

Citeste mai mult»
Ace Frehley

Chitaristul Ace Frehley, membru fondator al trupei KISS,...

Citeste mai mult»
Brigitte Bardot

Brigitte Bardot este internată în spitalul din Toulon de...

Citeste mai mult»
Oana Roman

Oana Roman, despre viața amoroasă după despărțirea de...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, apariție surpriză pe covorul roșu la...

Citeste mai mult»
diane

Familia lui Diane Keaton spune că actrița a murit din...

Citeste mai mult»
ugg

Stil și confort în sezonul rece - ce încălțăminte să...

Citeste mai mult»
marg

Margaret Thatcher ar fi avut două relații extraconjugale,...

Citeste mai mult»
 James Cameron

Regizorul James Cameron ar intenționa să realizeze un...

Citeste mai mult»
pacino

Al Pacino şi Robert De Niro s-au reunit pentru prima lor...

Citeste mai mult»
irina

Fiica lui Irinel Columbeanu a dezvăluit boala de care...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Alec Baldwin şi fratele său Stephen, victime ale unui...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Taylor Swift anunță o serie documentară pentru ''a...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Cel mai recent album al lui Taylor Swift, pe primul loc...

Citeste mai mult»
Katy Perry

Cântăreaţa Katy Perry şi fostul premier al Canadei Justin...

Citeste mai mult»
diane

Woody Allen îi aduce un omagiu lui Diane Keaton: „Faţa şi...

Citeste mai mult»
vic

Victoria Beckham a recunoscut că s-a confruntat cu...

Citeste mai mult»
kidman

Nicole Kidman s-a confesat despre despărţirea de Keith Urban

Citeste mai mult»
bbc radio

Procurorii britanici l-au pus sub acuzare pe un fost DJ...

Citeste mai mult»
Jennifer Aniston

Jennifer Aniston spune că reţelele de socializare „au...

Citeste mai mult»
dolly

Dolly Parton și-a liniștit fanii după ce sora sa le...

Citeste mai mult»
kate

Prințesa Kate a Marii Britanii avertizează că timpul...

Citeste mai mult»
Dana Rogoz

Dana Rogoz, mândră de cât de independent este fiul ei,...

Citeste mai mult»
Marius Keșeri

A murit Marius Keșeri. Toboșarul trupei Direcția 5 avea...

Citeste mai mult»
Dolly Parton

Sora lui Dolly Parton cere fanilor să se roage pentru...

Citeste mai mult»
Dorian Popa și soția lui

Dorian Popa s-a căsătorit în secret în Maldive. Primele...

Citeste mai mult»
George Clooney

Copiii lui George Clooney au o „viaţă mult mai bună”...

Citeste mai mult»
retele

Un grup de familii din Italia dă în judecată Facebook,...

Citeste mai mult»
irina

Ce dezvăluiri face Irina Columbeanu despre Mr. Pink: „E...

Citeste mai mult»
iaurt

Cercetătorii danezi au preparat iaurt cu ajutorul...

Citeste mai mult»
bad

Bad Bunny răspunde criticilor susținătorilor lui Donald...

Citeste mai mult»
william

Prințul William a vorbit despre temerile legate de...

Citeste mai mult»
depeche

Depeche Mode explorează tradiția mexicană într-un film cu...

Citeste mai mult»
Dave

Dave Chappelle critică America lui Trump în Arabia...

Citeste mai mult»
plaja

Peste 10 creme solare retrase de pe piață în Australia...

Citeste mai mult»
william

Prințul William i-a adus un omagiu ecologistei Jane Goodall

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Jane Fonda relansează o mişcare pentru libertatea de...

Citeste mai mult»
jocuri

VictoryBet: Cum să îți planifici bugetul pentru sesiuni...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna dezvăluie că s-a gândit la sinucidere în timpul...

Citeste mai mult»
Lola Young

Lola Young a anunțat că 'se va retrage pentru o vreme'...

Citeste mai mult»

Rulouri de vinete, cu spanac şi brânzeturi italieneşti

In Reţete de 27 ian 2016

Acest preparat italienesc se numeşte, în original, "Eggplant rollatini". Reţeta de mai jos poate deveni modul tău preferat de a consuma vinetele împreună cu tot felul de brânzeturi.

rulouri
Timp: 1 oră 30
Dificultate: Medie
Porţii: 5, a câte 2 rulouri
Kilocalorii: 227
Ingrediente:

2 vinete medii, tăiate pe lungime în 10 felii; sare de granulaţie mare şi piper negru, după gust; 1 cană şi 1/2 sos marinara; 1 ou mare; 1/2 cană brânză ricotta parţial degresată; 1/2 cană brânză Pecorino Romano dată prin răzătoare; 230 grame spanac congelat, încălzit şi scurs bine de apă; 1 căţel de usturoi tocat; 120 grame de brânză mozzarella parţial degresată.

Mod de preparare:

1. Taie vinetele la ambele capete. Taie vinetele pe lungime, în felii groase de aproape jumătate de centimetru, până când vei avea un total de 10 felii de aproximativ aceeaşi mărime. Este mai uşor să faci asta dacă ai o răzătoare specială, care te ajută să feliezi legumele mari.

2. Se presară vinetele cu sare cu o granulaţie mare pentru că aceasta te ajută să elimini excesul de umiditate şi amăreala din vinete. Pune-le deoparte timp de 10-15 minute. Le poţi usca dacă ai un prosop curat de hârtie.

3. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Asezonează vinetele cu încă puţină sare şi cu puţin piper, iar apoi aranjează-le pe două foi de copt cu care vei căptuşi tava. Acoperă bine cu folie de aluminiu şi coace-le la cuptor până când vinetele sunt fragede şi flexibile, dar să NU fie complet coapte, preţ de 8 până la 10 minute.

4. Întinde sfertul de cană de sos marinara (vezi reţeta de mai jos) pe fundul unui vas termorezistent mare, de 30x25 centimetri.

5. Într-un caston mediu, se bate oul, iar apoi se amestecă acesta cu brânzeturile ricotta, Pecorino Romano, cu spanacul, cu usturoiul, cu 1 sfert de linguriţă de sare şi cu 1/8 linguriţă de piper.

6. Se şterg uşor vintele cu prosoape de hârtie, până când sunt uscate. Împarte amestecul de ricotta şi spanac (aproximativ 2 linguri generoase pentru fiecare felie) uniform şi întinde-l cu lingura la capătul fiecărei feliuţe de vânătă, răspândindu-l bine pentru a acoperi toată suprafaţa.

Începe de la un capăt şi apoi rulează feliile de vinete şi aranjează-le pe fiecare în parte în vasul pregătit anterior. Presară pe deasupra sosul marinara rămas şi presară şi mozzarella, iar la final acoperă bine cu folie.

7. Coace totul până când vinetele sunt  foarte moi, timp de aproximativ 60 de minute. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească 5 minute înainte de a servi. Mai pune brânză Pecorino Romano pe deasupra vinetelor, dacă doreşti.

Reţine: Sosul marinara se prepară rapid, după următoarea reţetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi pisaţi, conservă mare (800 grame) de roşii mărunţite, 1 frunză mică de dafin, 1 linguriţă de oregano, 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o tigaie medie, încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul şi sotează-l până se rumeneşte şi devine auriu, dar ai grijă să nu îl arzi. Adaugă roşiile zdrobite, sare, piper, oregano şi frunza de dafin. Amestecă şi redu focul până are flacără mică. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute. Ia tigaia  de pe foc şi adaugă busuiocul proaspăt tocat. Sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct