cuplu

Cum să-ți salvezi căsnicia - sfaturi de care să ții cont

Citeste mai mult»
omleta

Cum faci cea mai bună omletă țărănească la cuptor

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 26 mai 2022: Nativii Lei își fac griji pentru...

Citeste mai mult»
amber heard

Mai puţine scene pentru Amber Heard în ''Aquaman 2'', din...

Citeste mai mult»
Charlene de Monaco

Revenită în Monaco, prinţesa Charlene afirmă că se simte...

Citeste mai mult»
poza

În 2022, femeile constituie aproape jumătate din numărul...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 25 mai 2022: Gemenii își urmăresc obiectivele,...

Citeste mai mult»
variola maimutei

Ce este variola maimuței, boala care se răspândește în...

Citeste mai mult»
Sharon Stone

Sharon Stone, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de...

Citeste mai mult»
Kate Moss

Kate Moss, martoră în procesul lui Johnny Depp împotriva...

Citeste mai mult»
salata

Salată de cartofi cu hering afumat

Citeste mai mult»
copil

Un copil de 2 ani a plasat o comandă de 31 de hamburgeri...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 24 mai 2022: Berbecii au energie din plin,...

Citeste mai mult»
inna

Cum se menține în formă Inna. Artista a dezvăluit care...

Citeste mai mult»
cuplu

Cum îți dai seama dacă un bărbat te place sau nu

Citeste mai mult»
cartofi

Cum faci cei mai buni cartofi cu unt și mărar

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 21 mai 2022: Balanțele au parte de oportunități...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk respinge acuzaţiile de agresiuni sexuale...

Citeste mai mult»
Bill Gates

Bill Gates va deschide un hotel de lux în Vatican iar o...

Citeste mai mult»
ASAP Rocky

Rihanna a născut în secret un băiețel perfect sănătos

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 20 mai 2022. Gemenii sunt în culmea fericirii,...

Citeste mai mult»
depp

Johnny Depp ar fi lovit-o în mod repetat peste faţă pe...

Citeste mai mult»
Laurenţiu Reghecampf

Laurenţiu Reghecampf, după ce i s-a născut al treilea...

Citeste mai mult»
Vangelis

Vangelis, compozitorul coloanelor sonore ale filmelor...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 19 mai 2022. Berbecii sunt dezamăgiţi în...

Citeste mai mult»
zelenski

Zelenski, paralele între război, dictatori şi situaţia...

Citeste mai mult»
amber heard

Amber Heard se apără în faţa avocaţilor: "Nu l-am agresat...

Citeste mai mult»
andreea marin

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu au împlinit 5 ani de...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 18 mai 2022: Gemenii trec prin momente delicate,...

Citeste mai mult»
Amber Heard

Amber Heard susţine în instanţă că Johnny Depp a...

Citeste mai mult»
Kalush

Kalush Orchestra va organiza un turneu în Europa cu...

Citeste mai mult»
zodii

Horoscop 17 mai 2022: Berbecii au nevoie de încurajări,...

Citeste mai mult»
wrs

WRS, reprezentantul României la Eurovision: "Sunt...

Citeste mai mult»
romania

Scandal la Eurovision - Directorul Teleradio-Moldova,...

Citeste mai mult»
regina elisabeta

Ceasul Reginei Elisabeta şi cea mai mare colecţie de...

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 14 mai 2022: Racii trăiesc momente neașteptate,...

Citeste mai mult»
glicemie

Cum să reduci glicemia și colesterolul fără medicamente

Citeste mai mult»

Gripa sezonieră, un posibil descendent direct al gripei...

Citeste mai mult»
comentator

Prezentatorul-vedetă al Eurovisionului în Ucraina va...

Citeste mai mult»
tonciu

Andreea Tonciu, mărturisiri neașteptate: Părinții ei...

Citeste mai mult»

Rulouri de vinete, cu spanac şi brânzeturi italieneşti

In Reţete de 27 ian 2016

Acest preparat italienesc se numeşte, în original, "Eggplant rollatini". Reţeta de mai jos poate deveni modul tău preferat de a consuma vinetele împreună cu tot felul de brânzeturi.

rulouri
Timp: 1 oră 30
Dificultate: Medie
Porţii: 5, a câte 2 rulouri
Kilocalorii: 227
Ingrediente:

2 vinete medii, tăiate pe lungime în 10 felii; sare de granulaţie mare şi piper negru, după gust; 1 cană şi 1/2 sos marinara; 1 ou mare; 1/2 cană brânză ricotta parţial degresată; 1/2 cană brânză Pecorino Romano dată prin răzătoare; 230 grame spanac congelat, încălzit şi scurs bine de apă; 1 căţel de usturoi tocat; 120 grame de brânză mozzarella parţial degresată.

Mod de preparare:

1. Taie vinetele la ambele capete. Taie vinetele pe lungime, în felii groase de aproape jumătate de centimetru, până când vei avea un total de 10 felii de aproximativ aceeaşi mărime. Este mai uşor să faci asta dacă ai o răzătoare specială, care te ajută să feliezi legumele mari.

2. Se presară vinetele cu sare cu o granulaţie mare pentru că aceasta te ajută să elimini excesul de umiditate şi amăreala din vinete. Pune-le deoparte timp de 10-15 minute. Le poţi usca dacă ai un prosop curat de hârtie.

3. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Asezonează vinetele cu încă puţină sare şi cu puţin piper, iar apoi aranjează-le pe două foi de copt cu care vei căptuşi tava. Acoperă bine cu folie de aluminiu şi coace-le la cuptor până când vinetele sunt fragede şi flexibile, dar să NU fie complet coapte, preţ de 8 până la 10 minute.

4. Întinde sfertul de cană de sos marinara (vezi reţeta de mai jos) pe fundul unui vas termorezistent mare, de 30x25 centimetri.

5. Într-un caston mediu, se bate oul, iar apoi se amestecă acesta cu brânzeturile ricotta, Pecorino Romano, cu spanacul, cu usturoiul, cu 1 sfert de linguriţă de sare şi cu 1/8 linguriţă de piper.

6. Se şterg uşor vintele cu prosoape de hârtie, până când sunt uscate. Împarte amestecul de ricotta şi spanac (aproximativ 2 linguri generoase pentru fiecare felie) uniform şi întinde-l cu lingura la capătul fiecărei feliuţe de vânătă, răspândindu-l bine pentru a acoperi toată suprafaţa.

Începe de la un capăt şi apoi rulează feliile de vinete şi aranjează-le pe fiecare în parte în vasul pregătit anterior. Presară pe deasupra sosul marinara rămas şi presară şi mozzarella, iar la final acoperă bine cu folie.

7. Coace totul până când vinetele sunt  foarte moi, timp de aproximativ 60 de minute. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească 5 minute înainte de a servi. Mai pune brânză Pecorino Romano pe deasupra vinetelor, dacă doreşti.

Reţine: Sosul marinara se prepară rapid, după următoarea reţetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi pisaţi, conservă mare (800 grame) de roşii mărunţite, 1 frunză mică de dafin, 1 linguriţă de oregano, 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o tigaie medie, încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul şi sotează-l până se rumeneşte şi devine auriu, dar ai grijă să nu îl arzi. Adaugă roşiile zdrobite, sare, piper, oregano şi frunza de dafin. Amestecă şi redu focul până are flacără mică. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute. Ia tigaia  de pe foc şi adaugă busuiocul proaspăt tocat. Sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 mai