diane ladd

Diane Ladd, actriţă în „Wild at Heart” şi „Alice Doesn’t...

Citeste mai mult»
Jonathan Bailey

Actorul Jonathan Bailey, desemnat de revista People „cel...

Citeste mai mult»
david

David Beckham a fost înnobilat pentru serviciile aduse...

Citeste mai mult»
jd vance

JD Vance spune că ar vrea ca soţia sa, Usha, care provine...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney spune că a fost o „greşeală” ca Harris...

Citeste mai mult»
leclerc

”Tati vrea să se căsătorească cu tine”. Cererea în...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prințul William câștigă un proces privind încălcarea...

Citeste mai mult»
Johnny Depp

Johnny Depp donează 65.000 de dolari pentru un centru...

Citeste mai mult»
andrew

Retragerea titlurilor deținute de prințul Andrew nu le va...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

NASA reacționează după ce Kim Kardashian a susținut că...

Citeste mai mult»
muzica

Muzica poate contribui la reducerea riscului de demență...

Citeste mai mult»
emma

Emma Thompson vorbeşte despre „iritarea intensă” pe care...

Citeste mai mult»
Paul McCartney

Un documentar despre cariera lui Paul McCartney după...

Citeste mai mult»
maxima

Regina Țărilor de Jos s-a vopsit pe față în culori de...

Citeste mai mult»
Nelly Furtado

Cântăreaţa Nelly Furtado a anunţat că îşi va întrerupe...

Citeste mai mult»
diddy

Fostul star hip-hop P. Diddy va putea fi eliberat din...

Citeste mai mult»
Prunella Scales

Actrița britanică Prunella Scales, cunoscută din serialul...

Citeste mai mult»
Katy Perry și Justin Trudeau

E oficial. Katy Perry şi Justin Trudeau şi-au făcut...

Citeste mai mult»
Björn Andrésen

Björn Andrésen, eternul Tadzio din „Moartea la Veneţia”...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney, eroul din saga "Ocean's", a reacţionat cu...

Citeste mai mult»
 Kim Kardashian

Kim Kardashian dezvăluie că a suferit un anevrism, pe...

Citeste mai mult»
George Clooney

George Clooney revine asupra trecutului său în cinema,...

Citeste mai mult»
gene

Transformarea care îți schimbă complet expresia feței în...

Citeste mai mult»
cornel

Cornel Păsat, adevărul despre împăcarea cu Bianca: „M-am...

Citeste mai mult»
brigitte

'Sunt bine', a dat asigurări Brigitte Bardot, după...

Citeste mai mult»
lizzo

Lizzo, dată în judecată pentru plagiat din cauza unui...

Citeste mai mult»
ceai

Ceaiuri care te ajută să slăbești: soluții naturale care...

Citeste mai mult»
doru

Doru Octavian Dumitru, la spital unde a fost supus unei...

Citeste mai mult»
labubu

Bărbat reținut pentru furtul a zeci de păpuși Labubu în...

Citeste mai mult»
tiktok

Un tribunal din Nigeria i-a condamnat pe doi utilizatori...

Citeste mai mult»
Delia,

Delia, reacție fermă pentru fanii care o abordează în...

Citeste mai mult»
Dana Rogoz

Dana Rogoz, cascadorie spectaculoasă la mare înălțime:...

Citeste mai mult»
 Brigitte Bardot

Actrița franceză Brigitte Bardot se recuperează acasă...

Citeste mai mult»
Vitamina D in timpul sarcinii

Vitamina populară care se ia începând cu luna octombrie...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a donat 100.000 de dolari unei fetiţe de 2...

Citeste mai mult»
theo

Theo Rose, dezamăgită de cine se aștepta mai puțin: „Sunt...

Citeste mai mult»
Ace Frehley

Chitaristul Ace Frehley, membru fondator al trupei KISS,...

Citeste mai mult»
Brigitte Bardot

Brigitte Bardot este internată în spitalul din Toulon de...

Citeste mai mult»
Oana Roman

Oana Roman, despre viața amoroasă după despărțirea de...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, apariție surpriză pe covorul roșu la...

Citeste mai mult»

Rulouri de vinete, cu spanac şi brânzeturi italieneşti

In Reţete de 27 ian 2016

Acest preparat italienesc se numeşte, în original, "Eggplant rollatini". Reţeta de mai jos poate deveni modul tău preferat de a consuma vinetele împreună cu tot felul de brânzeturi.

rulouri
Timp: 1 oră 30
Dificultate: Medie
Porţii: 5, a câte 2 rulouri
Kilocalorii: 227
Ingrediente:

2 vinete medii, tăiate pe lungime în 10 felii; sare de granulaţie mare şi piper negru, după gust; 1 cană şi 1/2 sos marinara; 1 ou mare; 1/2 cană brânză ricotta parţial degresată; 1/2 cană brânză Pecorino Romano dată prin răzătoare; 230 grame spanac congelat, încălzit şi scurs bine de apă; 1 căţel de usturoi tocat; 120 grame de brânză mozzarella parţial degresată.

Mod de preparare:

1. Taie vinetele la ambele capete. Taie vinetele pe lungime, în felii groase de aproape jumătate de centimetru, până când vei avea un total de 10 felii de aproximativ aceeaşi mărime. Este mai uşor să faci asta dacă ai o răzătoare specială, care te ajută să feliezi legumele mari.

2. Se presară vinetele cu sare cu o granulaţie mare pentru că aceasta te ajută să elimini excesul de umiditate şi amăreala din vinete. Pune-le deoparte timp de 10-15 minute. Le poţi usca dacă ai un prosop curat de hârtie.

3. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Asezonează vinetele cu încă puţină sare şi cu puţin piper, iar apoi aranjează-le pe două foi de copt cu care vei căptuşi tava. Acoperă bine cu folie de aluminiu şi coace-le la cuptor până când vinetele sunt fragede şi flexibile, dar să NU fie complet coapte, preţ de 8 până la 10 minute.

4. Întinde sfertul de cană de sos marinara (vezi reţeta de mai jos) pe fundul unui vas termorezistent mare, de 30x25 centimetri.

5. Într-un caston mediu, se bate oul, iar apoi se amestecă acesta cu brânzeturile ricotta, Pecorino Romano, cu spanacul, cu usturoiul, cu 1 sfert de linguriţă de sare şi cu 1/8 linguriţă de piper.

6. Se şterg uşor vintele cu prosoape de hârtie, până când sunt uscate. Împarte amestecul de ricotta şi spanac (aproximativ 2 linguri generoase pentru fiecare felie) uniform şi întinde-l cu lingura la capătul fiecărei feliuţe de vânătă, răspândindu-l bine pentru a acoperi toată suprafaţa.

Începe de la un capăt şi apoi rulează feliile de vinete şi aranjează-le pe fiecare în parte în vasul pregătit anterior. Presară pe deasupra sosul marinara rămas şi presară şi mozzarella, iar la final acoperă bine cu folie.

7. Coace totul până când vinetele sunt  foarte moi, timp de aproximativ 60 de minute. Scoate tava din cuptor şi las-o să se răcească 5 minute înainte de a servi. Mai pune brânză Pecorino Romano pe deasupra vinetelor, dacă doreşti.

Reţine: Sosul marinara se prepară rapid, după următoarea reţetă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi pisaţi, conservă mare (800 grame) de roşii mărunţite, 1 frunză mică de dafin, 1 linguriţă de oregano, 2 linguri de busuioc proaspăt tocat, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o tigaie medie, încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul şi sotează-l până se rumeneşte şi devine auriu, dar ai grijă să nu îl arzi. Adaugă roşiile zdrobite, sare, piper, oregano şi frunza de dafin. Amestecă şi redu focul până are flacără mică. Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute. Ia tigaia  de pe foc şi adaugă busuiocul proaspăt tocat. Sursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
05 noi