Cereale granola la cuptor

In Reţete de 23 apr 2018

O alternativă mai sănătoasă la iaurturile cu cereale din comerț, deoarece această rețetă simplă și delicioasă completează cu succes un iaurt natur de la țară.

Timp: 1 oră și 25 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 6
Ingrediente:

3 cești ovăz, 1 ceașcă fulgi de migdale, 1 ceașcă caju, 3/4 ceașcă fulgi de cocos, 1/4 ceașcă zahăr brun plus 2 linguri, 1/4 cești sirop de arțar plus 2 linguri, 1/4 ceașcă ulei, 3/4 linguriță sare, 1 ceașcă stafide

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 120 grade Celsius și într-un castron mare se combină ovăzul, migdalele, caju-ul, cocosul și 1/4 ceașcă din zahărul brun.

2. Se amestecă într-un castron diferit 1/4 ceașcă din siropul de arțar cu uleiul și sarea, apoi se combină ambele compoziții.

3. Se toarnă compozițiile reunite în forme de copt tapetate cu hârtie de copt și se bagă la cuptor timp de 1 oră și 15 minute, amestecând la fiecare 15 minute pentru a obține o culoare uniformă.

4. Se scoate din cuptor și se transferă într-un bol mare, apoi se adaugă stafidele, se amestecă bine și se ornează cu zahărul brun și siropul de arțar rămase.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
12 dec