Pâine caramelizată, cu brânză

In Reţete de 16 apr 2018

O rețetă de cinci stele absolut delicioasă, perfectă pe post de desert pentru cei mici sau ca gustare pentru cei mari.

Timp: 15 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 8
Ingrediente:

1/2 ceașcă sirop de arțar, 1 linguriță ulei, 1 vârf de sare, 1 disc mic brânză Camembert, 3 linguri unt, 8 felii pâine veche

Mod de preparare:

1. Se încălzește o tigaie mare pe foc mediu și se adaugă 1/4 din siroupul de arțar, 1 lingură și jumătate de unt și un vârf de sare.

2. Se adaugă 4 felii de pâine în tigaie și se învârt imediat pe toate părțile, ca să fie bine cuprinse de sirop. Se repetă procedura cu ajutorul unei spatule până când toate feliile sunt îmbibate bine și își schimbă culoarea, fiind acum deja caramelizate.

3. Se transferă pâinea pe o farfurie rece, unsă cu puțin ulei, moment în care se pune câte o bucățică de brânză pe fiecare felie și se servește imediat.

Tips: În loc de Camembert se poate folosi, Brie, cremă de brânză sau orice altă brânză moale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul