Dietă eficientă: A slăbit 49 de kilograme, deşi era...

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Descoperirea mayașă care a cutremurat lumea

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Gest controversat - De ce dau indienii din cap tot timpul

Citeste mai mult»

Forţa care îţi conduce viaţa, în funcţie de tipul de...

Citeste mai mult»

Cei care fac asta regulat au salarii mai mari şi posturi...

Citeste mai mult»

Zodiile şi incompetenţa - Vărsătorii sunt cei mai...

Citeste mai mult»

Slăbeşti DUBLU, fără efort, dacă bei asta zilnic

Citeste mai mult»

Când găteşti carne de pui, trebuie neapărat să...

Citeste mai mult»

Astrologul confirmă: ACESTE 4 zodii au toate şansele de a...

Citeste mai mult»

Află din următoarele rânduri ce se întâmplă cu Pământul

Citeste mai mult»

Reguli pe care să nu le uiţi când iubeşti

Citeste mai mult»

Ce îi intimidează pe bărbaţi la tine, în funcţie de zodie

Citeste mai mult»

Cercetătorii dezvăluie cum să-ţi controlezi visele

Citeste mai mult»

Horoscop: Când ÎNCETEAZĂ fiecare zodie să iubească

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

Citeste mai mult»

Menstruaţie mai scurtă cu ajutorul unui truc simplu şi...

Citeste mai mult»

8 adevăruri pe care orice cuplu ar trebui să le știe ca...

Citeste mai mult»

9 tipuri de dureri care te induc în eroare

Citeste mai mult»

6 remedii naturale pentru a-ți curăța și dezinfecta limba

Citeste mai mult»

Somon în sos de grepfrut şi ghimbir

In Reţete de 20 apr 2018

Această combinație de arome este ușor de obținut și rețeta oferă o variație interesantă a somonului.

Timp: 35 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Kilocalorii: 345/porție
Ingrediente:

4 fileuri de somon fără piele, 1/4 linguriță sare, 2 grepfrut roz, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură ceapă tocată fin, 1 linguriță ghimbir ras, 2 lingurițe și jumătate miere, 1 vârf piper cayenne, 2 lingurițe suc de lămâie, 2 linguri frunze de bucusioc

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se asezonează somonul cu 1/4 linguriță sare, apoi se plasează într-o tavă, pe o foaie de copt, și se dă la cuptor timp de 18 minute.

2. Se prepară între timp sosul. Se ia un grepfrut, se curăță tăindu-i capacele apoi poziționându-l pe o suprafață plană și decojidu-l, după care se îndepărtează fiecare felie și se taie pe jumătate, iar din celălalt grepfrut doar se stoarce toată zeama.

3. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie medie, pe foc mediu, unde se sotează timp de 2 minute ceapa tocată fin, după care se adaugă ghimbirul ras, zeama de grepfrut, mierea și piperul, până când fierbe tot sucul.

4. Se gătește sosul până își reduce volumul, adică aproximativ 10 minute, după care se adaugă zeama de lămâie și se asezonează cu sare.

5. Chiar înainte de servire, se pun bucățile de grepfrut tăiate și frunzele de bucuioc în sos, apoi se pune somonul pe farfurii și se stropește fiecare porție cu câte o lingură de sos.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
07 dec