Harvey Weinstein

Curtea de Apel din New York a anulat condamnarea pentru...

Citeste mai mult»
Laurent Cantet

Regizorul Laurent Cantet, premiat cu Palme d'Or pentru...

Citeste mai mult»
smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»

Zodia ta iti sustine succesul!

De în Cariera 10 aug 2009
Aud mai mereu oameni care spun: "Daca as avea afacerea mea, as fi cel mai fericit!" sau oameni care spun ca au idei grozave pentru o afacere, dar ca se tem ca nu sunt potriviti pentru asta, sau ca le lipsesc calitatile necesare. Adevarul este ca fiecare dintre noi are anumite calitati necesare antreprenoriatului. Totul este sa le scoti la iveala! Managerul de Resurse Umane Mihaela Costea ne spune cum am putea proceda si ce calitati ascunde fiecare nativ al unei zodii.
Este foarte posibil ca orice persoana sa isi deschida o afacere si sa devina antreprenor, cu conditia sa faca un credit la banca sau sa detina banii pentru a investi intr-o afacere. Dar numai cativa au calitatile necesare unui antreprenor si vor reusi sa devina foarte buni in ceea ce fac.

Mihaela Costea, managerul de resurse umane al Companiei Gemisa ne detaliaza de ce ar fi bine sa "trezim" antreprenorul din noi, indiferent de locul de munca, de criza sau de temeri?

"Pentru ca orice situatie de criza poate fi interpretata ca o oportunitate. Ceea ce pentru unii reprezinta criza, pentru altii reprezinta momentul lansarii, reprezinta nisa pe care o pot exploata in avantajul lor. Pentru aceasta trebuie sa lasam temerile la o parte. Temerile nu au lagatura cu antreprenoriatul. Temere inseamna deja gandire negativa, iar aceasta reduce sansele dezvoltarii constructive. Trebuie privita si analizata partea plina a paharului. Asta nu inseamna ca trebuie sa fim visatori, ci, din contra, foarte cu picioarele pe pamant, si constructivi, sa analizam in profunzime orice oportunitate, sa previzionam dezvoltarea acestei oportunitati. Faptul ca avem un loc de munca e un mare avantaj in aceste zile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne oprim aici."

Sunt cativa pasi de care este bine sa tii seama, inainte de a te imbata cu apa rece si a te arunca in valurile furioase ale economiei, de multe ori nemiloase cu incepatorii. Am cerut ajutorul specialistului in resurse umane pentru a ne ajuta sa intelegem cum e cel mai bine sa descoperim si sa dezvoltam antreprenorul din noi.

Iata ce ne sfatuieste: "Sa vedem ce ne motiveaza, care este nisa pe care am dori sa ne dezvoltam propria afacere, sa ne analizam potentialul propriu de administrare a unei afaceri, sa analizam potentialul de dezvoltare a acestei nise."

Semnele de Foc

Sunt cele care dau, din punct de vedere statistic, cel mai mare numar de lideri. Cei din aceste zodii -Berbec, Leu si Sagetator- sunt extrem de activi, de increzatoari in sine si de perseverenti.

Berbecul este un pionier in multe din lucrurile pe care le face. Ambitia ii face sa mearga mereu inainte si este bine sa te feresti de Berbecii carora soarta sau alti oameni le-au scos obstacole in cale.

Cuvantul care defineste antreprenorul nascut in aceasta zodie este perseverenta: pentru ei nu exista lucruri care sa ii poata dezumfla sau distrage de la scopurile lor. Ei ar trebui sa continue in cautarea excelentei, educandu-se sa incurajeze aceeasi atitudine si la cei din jur.

Leul este zodia celor care au incredere in ei. Toate calitatile lor ii fac lideri innascuti, pentru ca ei au o mare ambitie si viziune, dublate de tarie de caracter, curaj si dorinta de a reusi. Ei reusesc sa atraga oamenii in jurul lor si poseda magnetismul necesar pentru a-i pastra acolo.

E foarte bine ca ei sa fie constienti de propriile lor puteri, dar si de slabiciunile de care ar putea da dovada. Energia ar fi bine sa si-o canalizeze, in spiritul unui bun antreprenor, in a intoarce situatiile negative pe toate partile, pentru a examina detaliile, variabilele si diferitele circumstante. Nu uitati sa cereti ajutorul celor din jur!

Sagetatorul interactioneaza foarte bine cu cei din jur. Sunt genul de persoane active, care nu pot sta locului si care cunosc, astfel, tot felul de persoane din diferite domenii. Aceste calitati ar trebui Sagetatorii sa si le foloseasca, pentru a deveni antreprenori. E bine ca acestia sa caute ocazii de a discuta informal cu cat mai multi oameni pentru a afla informatii care s-ar putea dovedi pretioase pentru ei!
Semnele de Pamant

Taurul, Fecioara si Capricornul sunt semne de Pamant, caracterizate de realism, simt practic si o doza mare de pragmatism. Liderii nascuti in aceste semne sunt destul de prudenti, dar nu le lipseste increderea in sine!

Taurii sunt foarte practici si destul de materialisti. Prefera lucrurile certe, stiute si nu se arunca in valuri inainte de a testa intai apa cu varful piciorului. Nu le plac lucrurile riscante si, spre deosebire de Sagetatorii, nu se bucura deloc atunci cand au in fata numai necunscute.

Sunt genul de antreprenori care isi dau seama ca cei din jur au nevoie sa invete de la ei si ca trebuie sa ii ajute, aratandu-le situatia din diferite alte perspective!

Fecioarele sunt renumite pentru spiritul lor organizatoric si de multe ori le vei vedea coordonand echipe mari de oameni. Sunt critici si destul de tipicari, dar reusesc sa lucreze foarte bine cu oamenii.

Genul lor de antreprenor actioneaza si reactioneaza intr-o maniera foarte onesta: reusesc sa castige respectul si increderea celor cu care lucreaza, iar angajatii lor sunt cei care muncesc mai mult ca ceilalti, pun multe intrebari si, la sfarsitul zilei, isi respecta sefii pentru ca sunt sinceri. Mai mult, pentru ca au incredere in ei, angajatii si membrii echipei vor accepta mai usor critica Fecioarelor.

Capricornul este extrem de disciplinat si de perseverent. Sunt unii dintre cei care nu au mare nevoie de sfaturi pentru a deveni lideri sau antreprenori, pentru ca toate calitatile se afla deja la ei. Sunt genul de persoane carora fie le accepti orbeste hotararile, fie vii cu o idee mai buna, care nu ii va supara!

Optimismul si perseverenta sunt calitati pe care le are dintotdeauna, laolalta cu o putere mare de observatie si un simt practic remarcabil.

Semnele de Aer

Gemenii, Balantele si Varsatorii au abilitati dezvoltate de comunicare si socializare, pe care ar trebui sa se bazeze atunci cand se gandesc la afaceri.

Gemenii
sunt adevarate comori pentru cei din jur, pentru ca detin o multitudine de informatii si nu va ganditi ca sunt doar persoane capabile sa comunice foarte bine, ele sunt si persoane care reusesc sa absoarba informatiile foarte repede.

Extrem de energici, ei sunt cei care ii incurajeaza si pe ceilalti sa isi intinda aripile si sa isi testeze puterile, mai ales in a descoperi lumea si a se conecta cu altii.

Balantele
au, ca si Fecioarele, mari asteptari de la sine si de la ceilalti dar, pe langa asta, Balantele asteapta corectitudine si echilibru de la ceilalti. Singura lor problema ar fi sa invete sa ia decizii!

Un antreprenor Balanta isi va sustine si isi va ghida asociatii si angajatii, mergand pana acolo incat a le oferi resursele necesare (timp, bani, informatii, oameni, echipamente) pentru ca acestia sa rezolve orice problema intalnita in cale. Ei pot reprezenta, pentru cei din jur, un model de atitudine pozitiva si abordare corecta a unei probleme!

Varsatorii sunt vizionarii zodiacului si asta ii face extrem de potriviti pentru antreprenoriat. Ei sunt cei care pot vedea cel mai bine unde se afla acum si unde isi doresc sa ajunga peste o jumatate de an. Mai important, ei vad si cum ar putea ajunge acolo. Nu isi doresc de la cei din jur decat sa le urmeze viziunile!

Semnele de Apa

Racul, Scorpionul si Pestii sunt cei care apeleaza, chiar si in situatii foarte serioase, la intuitia lor pentru a rezolva anumite probleme si a trece peste anumite obstacole.

Racii
sunt empatici si sunt observatori foarte fini ai lucrurilor din jur. Sunt caracterizati de faptul ca le place sa imparta succesul obtinut cu altii si nu se sfiesc sa recunoasca meritele celor din jur! Sunt foarte buni executanti si reusesc sa indeplineasca simultan o multitudine de sarcini. Sunt extrem de responsabili si rezolva problemele aparute cu mare usurinta.

Scorpionul este un alt semn care are reale calitati de lider. Ei sunt cei care au idei foarte multe si care nu se sfiesc sa riste, atunci cand cred ca sansa e de partea lor. Sunt recunoscuti pentru sangele lor rece -asta ii face excelenti in luarea deciziilor complicate- dar si pentru curiozitatea si intuitia lor iesita din comun.

Pestii sunt foarte creativi si pot folosi capacitatea lor de intuitie in acest scop. Nativii acestei zodii pot folosi fiecare oportunitate creata in scopul pe care si-l propun, fara a se lasa condusi de temeri.

Cum ne putem folosi situatia actuala de la locul de munca pentru a deveni antreprenori?

Mihaela Costea: "Un loc de munca stabil poate fi un avantaj, daca dorim sa devenim antreprenori. Aceasta pentru ca e destul de putin probabil ca o afacere, odata pornita, sa aduca beneficii materiale de la inceput. Orice afacere intai inghite bani, abia dupa un timp incepe sa si produca ... aceasta fiind varianta optimista. Asa ca cel mai bine ar fi sa ne pastram locul de munca pentru o perioada cat mai lunga de timp, pentru a avea confortul financiar si, implicit, psihic, pe perioada de lansare si dezvoltare a afacerii. Ar fi de preferat ca ceea ce lansam pe cont propriu sa nu contravina politicii companiei din care facem parte, sa nu faca nici un fel de concurenta neloiala, intotdeauna e bine sa plecam lasand loc de buna-ziua in urma."

Cu ce calitati va mandriti?
Nu rata articolul saptamanii!
 
 
Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Georgiana Papari (11.08.2009, 12:27)
@ Adiana: Draga noastra, articolul meu e departe de a fi o reclama. Cred totusi ca se adresau unui alt material comentariile tale. Zi frumoasa!
Răspunde-i
Adiana Sanda (11.08.2009, 12:17)
Doamnelor, din pacate, nu faceti decat RECLAMA ASCUNSA LA DIVERSE PRODUSE! Va puteti imagina cat de conflictual este sa scrieti despre Fecioara ca ii plac produsele naturale si sa-i recomandati exact opusul... un cuptor! ce tampenie! tocmai, fecioarele mananca PRODUSE NATURALE, NEGATITE, NEOMORATE, NEIRADIATE! cu ce ganditi de fapt? asta.... lasa de dorit! un cuptor este o sursa de sinucidere si crime in masa, pt familie si personala! Fecioarele tocmai, traiesc si iubesc libertatea, natura, prospetimea ... nu sunteti prea inteligente! mai studiati, cititi, documentati-va, va vindeti pt bani putini si .... Doamne ajuta!
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
26 apr