zodii

Horoscop weekend 22-24 ianuarie. O zodie primește o veste...

Citeste mai mult»
relatie de cuplu

Cinci greșeli pe care trebuie să eviți să le faci în...

Citeste mai mult»
ceai de dafin

Cum să slăbești rapid, cu ajutorul unui ceai. Remediul...

Citeste mai mult»
Dorian Popa

Câți bani câștigă Dorian Popa din Youtube: ”Dacă mai ai...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish a lansat o piesă cântată cu Rosalia, parte...

Citeste mai mult»
mancare de gutui cu pui

Cum faci cea mai bună mâncare de gutui cu pui

Citeste mai mult»
horoscop

Horoscop 2021. Care sunt zodiile care vor trece prin...

Citeste mai mult»
Toni Grecu

Toni Grecu, internat după ce a fost diagnosticat cu...

Citeste mai mult»
zodii

Top trei zodii care au noroc de bani în 2021

Citeste mai mult»
smochine

Cel mai bun laxativ natural. Dr. Mihaela Bilic: ”Recunosc...

Citeste mai mult»

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci alimente...

Citeste mai mult»
vitamina b12

Cum îți dai seama că ai deficit de vitamina B12....

Citeste mai mult»
cuplu

Încetează să le mai faci! Obiceiurile care îți pot...

Citeste mai mult»

Ce trebuie să știi despre noua tulpină a coronavirusului....

Citeste mai mult»
lupin

Un serial francez dedicat personajului Arsene Lupin, pe...

Citeste mai mult»
Andreea Antonescu

Andreea Antonescu, adevărul despre relația cu fiica ei:...

Citeste mai mult»
culorile anului 2021

Care sunt culorile anului 2021, alese de celebrul...

Citeste mai mult»
coronavirus

O nouă descoperire despre coronavirus. Cât durează, de...

Citeste mai mult»
Emily Burghelea

Emily Burghelea a aflat sexul bebelușului: ”Mi-aș dori să...

Citeste mai mult»

Horoscop Chinezesc pentru 2021 - Zodiile nici NU VISEAZĂ...

Citeste mai mult»
ce sa mananci cand ai diaree

Ce să mănânci când te deranjezi la stomac: Acest fruct...

Citeste mai mult»

Cum iţi influenţează banalul paracetamol comportamentul

Citeste mai mult»

Poftă de PIPER? Ce înseamnă, de fapt, când organismul...

Citeste mai mult»

Există o explicaţie ştiinţifică pentru credinţa în Dumnezeu

Citeste mai mult»

Există o legătură surprinzătoare între fericire şi...

Citeste mai mult»
La ce sunt bune alunele de padure

De ce să consumi mai des ALUNE de pădure dacă ai diabet,...

Citeste mai mult»
De ce au cămilele cocoaşă?

Şi tu credeai asta despre CĂMILE? La ce foloseşte, de...

Citeste mai mult»

Adevărul despre dieta actriţei Rebel Wilson: A slăbit 20...

Citeste mai mult»

Arderea grăsimilor din corp este, de fapt, declanşată de...

Citeste mai mult»

Horoscop 2020 - Un an EXCELENT pentru LEI, SĂGETĂTORI şi...

Citeste mai mult»

Câte calorii au, de fapt, nucile

Citeste mai mult»

Legătură surprinzătoare între CAFEA, diabet şi obezitate

Citeste mai mult»

3 efecte NEGATIVE ale consumului de sfeclă roşie

Citeste mai mult»

Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra...

Citeste mai mult»

Vezi unde poți găsi cea mai bună sare din lume

De în Calatorii 9 apr 2018

Cultura de sare din Narbonne datează de pe vremea Imperiului Roman și este cizelată de lumina solară și puterea vântului. Lacurile roz din această regiune franceză viticolă produc cea mai bună sare din lume.

Lângă orașul francez Narbonne, se află Gruissan, la malul Mării Mediterane, zonă plină de lacuri ce produc sare roz cristalină.

Gruissan este localizat în Occitane, zona franceză situată între Provence și Catalunia, cunoscută în trecut și ca Languedoc-Roussillon sau Pirineii medii. Aceasta este regiunea franceză care produce cel mai mult vin, responsabilă de 5% din rezerva mondială, dar deși viticultura este predominantă, vizitatorii au ocazia rară să guste cea mai bună sare din lume direct de la sursă, deoarece sursa „florilor de sare” se află chiar aici.

Gruissan este un străvechi sat localizat pe o insulă înconjurată de mlaștini transformate pe cale industrială în cariere de sare. Aceste câmpuri sunt surprinzător de roz datorită algelor iubitoare de sare, dunaliella salina, care cresc pe fundul apei și se evaporă în soarele și vântul Mediteranei, lăsând în urma lor o mare de sare îngrijită de agricultori. O parte din sarea produsă aici se transformă în cea mai fină sare disponibilă pe piață.

Fleur de sel” („Flori de Sare”) este un nume potrivit pentru aceste delicate și perfecte cristale, care plutesc la suprafața apei și sunt culese în fiecare vară de către experți prin metode tradiționale, folosind doar o lopată. Această sare este foarte hidratantă și are o aromă subtilă de ocean, care se topește treptat pe limbă. Ea se găsește de-a lungul Mediteranei, în Occitane, Provence și pe coasta Atlanticului. Deoarece este formată prin acțiunea soarelui și a vântului, alături de compoziția de alge formează un produs 100% natural, care respectă mediul înconjurător.

Folosesc sare de Gruissan pentru că încerc pe cât posibilul să lucrez cu producători locali. Adaug Flori de Sare fix înainte să trimit mâncarea clienților, deoarece se dizolvă foarte repede și îmbogățește gustul” declară Philippe Deschamps, renumitul bucătar decorat cu stele Michelin, de la Le Restaurant Bernard Rigaudis.

Interesul pentru obiceiurile străvechi asigură continuitatea tradițiilor și economiei înfloritoare aflate la baza Imperiului Roman, dar există un echilibru între ritual și modernitate. Cu toate acestea, deși florile de sare sunt cultivate după metode tradiționale, mecanismele moderne sunt utilizate pentru obținerea altor tipuri de sare din regiune.

Culturile de sare din teritoiul Narbonne datează din vremea Imperiului Roman” spune și Steve Hocine, directorul companiei Le Salin de Gruissan, supraveghetorul producției de sare din zonă și responsabil de educarea populației.

Cristalele mai mari, care sunt la fundul apei se numesc „gros sel” și sunt preparate prin amestecul de ierburi locale, piper și vin Languedoc, apoi sunt vândute, de cele mai multe ori, pentru a fi folosite în bucătărie. De asemenea, mai există o sare lichidă, care se numește sugestiv Elixsel și conține urme de elemente minerale cu mai puțin sodiu. Toate produsele saline din Gruissan sunt de vânzare și online alături de o vastă colecție de vinuri locale și alte delicatese.

Turiștii pot rezerva o masă la unul dintre restaurantele din Gruissane, care are și priveliște către câmpurile de sare și pot degusta peștele în cherhanale sau carnea pusă la păstrare cu cristale de sare și chiar înghețată din lapte de capră cu Flori de Sare, dar cele mai apreciate preparate sunt scoicile crescute special în mlaștinile saline de pe lângă Mediterană. Toate preparatele sunt servite în mici caserole sau cutii de lemn și mâncate cu lingurițe minuscule, delicate.

În fiecare vară, cultura este sărbătorită prin piese de teatru tradiționale, festivaluri și serate muzicale.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 ian