Vezi ce spune ordinea în care te-ai născut despre tine

De în Familie 25 aug 2017

Ordinea nașterii copiilor într-o familie spune multe despre personalitatea acestora.

Cu toții știm că celor singuri la părinți le vine greu să împartă lucrurile lor cu altcineva, primul născut este mereu mai autoritar, cel mic este neastâmpărat și răsfățat, iar copilul de la mijloc este de cele mai multe ori între ciocan și nicovală. Mai multe amănunte despre fiecare, găsești în rândurile ce urmează.

Cel mai mare copil

Primii născuți sunt liderii, ajung de multe ori să aibă grijă de copiii mai mici și drept dovadă să facă pe șeful. De obicei, părinții sunt mai stricți cu aceștia și se așteaptă ca ei să fie un exemplu demn de urmat.
Primii născuți tind să fie mai de încredere, să fie perfecționiști și să nu le placă surprizele. Ei au cea mai mare responsabilitate și multe obiective mărețe de îndeplinit. Deși primii născuți sunt, în general, mai agresivi, foarte mulți sunt o companie plăcută. Ei sunt văzuți ca fiind cei cu cele mai mici probabilități de a călători în lume, întrucât trebuie să aibă grijă de ceilalți și să se sacrifice pentru cei mici.

Copilul mijlociu

Cei care au frați și surori mai mici și mai mari sunt puși tot timpul la mijloc, ei pică între ceilalți în dispute și cred deseori că cei mai mari au mai multe avantaje, iar cei mai mici sunt prea răsfățați. Cu toate acestea, fiind mijlocii, acest tip de copii are deseori capacitatea de a face compromisuri, drept pentru care se înțeleg bine cu cei din jur.
Copiii mijlocii tind să pună mai multă valoare pe relațiile inter-umane, știu cum să facă compromisuri și se adaptează ușor oricărei situații. Ei pot să-și dea seama rapid de caracterul cuiva, pentru că sunt obișnuiți atât cu persoanele mai mari cât și cu cele mai tinere decât ei. Au deseori abilități speciale pentru familia lor și trăsături de caracter aparte. Tind totuși să nu-și exprime sentimentele în public.

Ultimul născut

Ultimii născuții sunt considerați copilașii familiei și se așteaptă ca alții să facă lucrurile importante în locul lor, să ia decizii și să-și asume responsabilități.
Copiii cei mici sunt, în general, extrovertiți, își fac ușor prieteni, dar pot fi și manipulatori pricepuți. Ei se simt inferiori față de rudele lor și în compensație sunt răsfățați, nu au răbdare și sunt rebeli. Devin cei mai creativi din familie și își dezvoltă laturile artistice.

Unicul copil

Dacă ești singură la părinți, probabil că simți presiunea societății și vrei să fii mereu prima în tot ceea ce faci. Pentru că primesc toată atenția părinților, cei care nu mai au alți frați sau alte surori sunt de multe ori egocentriști.
Copiii singuri la părinți tind să fie mai responsabili, bine organizați, perfecționiști și să aibă o imaginație bogată. Ei își asumă des responsabilități de oameni mari, nu le place să fie criticați și se simt foarte bine în centrul atenției.

Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep