Vezi ce mare companie a recunoscut că produsele ei pentru copii conțin formaldehidă

De în Familie 13 sep 2017

Toată lumea, în special părinții, a auzit de Johnson & Johnson, mai exact despre șamponul lor fără lacrimi, pentru bebeluși. Cu siguranță mulți părinți l-au folosit pentru copiii lor, drept pentru care a fost un șoc inevitabil când s-a aflat că acest șampon conține formaldehidă (cunoscută și ca metanal, aldehidă metilică sau aldehidă formică), o substanță cancerigenă. 

Pentru a cunoaște mai multe despre formaldehidă și proprietățile sale cancerigene, nocive asupra copiilor, trebuie să știi că are un miros puternic și este foarte inflamabilă. Ca textură, aceasta este un lichid transparent, care se găsește în multe produse de curățenie, lipici, haine, materiale de construcții, hârtie și materiale folosite la instalații. Ea poate fi folosită în fabricarea a multe produse, datorită proprietăților sale dezinfectante, antibacteriene și antifungice.

Formaldehida și cancerul

La nivel teoretic, există o legătură între formaldehidă și cancer, de aceea ar trebui să fii atentă , chiar dacă nu s-au efectuat foarte multe studii clinice în acest domeniu, iar cercetătorii trebuie să mai facă unele studii, pentru a fi siguri de rezultat. Practic, s-au descoperit anumite legături între cele două, dar sunt încă neconcludente, chiar dacă formaldehida este la ora actuală pe lista substanțelor cancerigene ale US Environmental Protection Agency. De asemenea, s-a dovedit deja că șobolanii mor în prezența acestei substanțe și oamenii care lucrează în prajma ei sunt mai predispuși la diverse tipuri de cancer.

Formaldehida și Johnson & Johnson

Compania a încercat să asigure consumatorii de faptul că produsele sale conțin o cantitate foarte mică de formaldehidă, care nu afectează sănătatea oamenilor, nici măcar pe cea a copiilor mici și în spijinul acestei idei a venit argumentul că șamponul fără lacrimi este de mai mulți ani pe piață. Cu toate acestea, compania a decis în mai 2017 să îndepărteze această substanță cancerigenă din produsele ei, iar decizia a fost foarte bine primită pe piață. Totuși, oamenii încă se întreabă de ce această decizie a venit abia după demascarea operațiunii, mai ales ținând cont de faptul că șamponul și toate celelalte produse oferă aceleași rezultate și fără formaldehidă. Părerea generală este că substanța a fost eliminată atât de târziu din cauza legilor din ce în ce mai aspre privind obligativitatea de a pune pe etichetă absolut toate ingredientele.

Trebuie subliniat faptul că Johnson & Johnson este doar una dintre comapniile care aveau această problemă, dar multe organizații non-profit încearcă să forțeze mâna companiilor ca să renunțe la anumite ingrediente periculoase.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Familie
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
04 dec