Din moment ce micul dejun este cea mai importantă masă a zilei este important să porneşti cu dreptul de la prima oră. Poţi folosi următorul ghid pentru a vedea ce e bine să eviţi la prima masă din zi.
Nu mânca:
1. Aluat foietaj şi pateuri - alimentele care conţin drojdie pot irita colonul şi vei ajunge să fii toată ziua balonată.
2. Dulciuri - zahărul creşte nivelul de insulină, ceea ce dă o senzaţie de saţietate mai rapidă şi trezeşte la viaţă activitatea stomacului. Asta poate duce către diabet.
3. Iaurt şi produse fermentate - dacă mănânci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric format va omorî bacteriile lactice bune. Deci dacă mănânci aşa ceva la micul dejun ai prea puţine beneficii.
4. Pere - fibrele din aceste fructe afectează mucoasele sensibile dintr-un stomac gol.
5. Roşii - roşiile conţin niveluri ridicate de acid tanic şi cresc aciditatea din stomac, ceea ce reprezintă un risc de ulcer gastric.
6. Castraveţi şi alte legume verzi - legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi, dar asta duce, în anumite cazuri, la arsuri stomacale, balonare şi dureri abdominale, mai ales când sunt consumate pe stomacul gol.
7. Banane - dacă mănânci banane înainte de orice altceva, asta va duce la un nivel ridicat de magneziu în sânge şi probleme la inimă.
8. Condimente - mesele condimentate irită mucoasa gastrică şi cresc cantitatea de acid produs de stomac, acest lucru contribuie la o mare varietate de boli digestive.
9. Băuturi acidulate reci - dacă bei băuturi acidulate dimineaţa, vei provoca avarierea mucoasei stomacului şi vei reduce viteza sângelui, deci mâncarea va fi digerată mai greu.
10. Citrice - citricele sunt bogate în acid şi când sunt mâncate înaine de alte alimente mai consistente provoacă arsuri şi cresc riscul de gastrită şi ulcer.
Mănâncă fără griji următoarele:
1. Ovăz - creează un strat protector care protejează pereţii stomacului de acidul clorhidric. De asemenea, conţine fibre solubile, benefice pentru scăderea colesterolului.
2. Hrişcă - aceasta stimulează uşor sistemul digestiv şi este o excelentă sursă de proteine, fier şi vitamine.
3. Mămăligă - ajută la îndepărtarea toxinelor şi metalelor grele din organism, normalizează microflora intestinală şi oferă un sentiment de saţietate pe termen lung.
4. Germeni de grâu - 2 linguri de grâu muiat furnizează aproximativ 15% din doza zilnică recomandată de vitamina D şi 10% din doza de acid folic. Ajută şi la funcţionarea corectă a sistemului digestiv.
5. Ouă - cercetătorii au descoperit că dacă mănânci ouă la micul dejun, atunci vei ingera mai puţine calorii pe parcursul zilei.
6. Pepene verde - dacă mănânci pepene pe stocmacul gol vei fi mai hidratată şi este foarte bun pentru sănătatea ochilor şi a inimii, datorită nivelului crescut de licopen, un antioxidant puternic.
7. Afine - potrivit celor mai noi studii, mâncând afine în mod regulat vei avea o memorie mai bună şi o presiune sanguină corespunzătoare.
8. Pâine integrală, fără drojdie - carbohidraţii şi alţi nutrienţi prezenţi în pâine sunt necesari pentru organism, iar cea mai bună perioadă ca să fie consumaţi este dimineaţa, la prima oră.
9. Nuci - mâncate la micul dejun îmbunătăţesc şi normalizează PH-ul stomacului.
10. Miere - mierea dă un surplus de energie trupului şi îi furnizează putere de a rezista întreaga zi. Aceasta stimulează creierul şi producţia de serotonină, unul dintre hormonii responsabili de starea de bine.
Vezi ce se întâmplă dacă mănânci zilnic murături
Stare de bine GARANTATĂ cu acest exerciţiu
























