Turism rural la început de primăvară: 3 destinaţii aproape de Capitală

De în Calatorii 12 mar 2016

Vrei să petreci un weekend în mijlocul naturii, pentru a te bucura de sosirea primăverii aşa cum se cuvine? Ei bine, iată 3 destinaţii pe care feminis.ro ţi le recomandă cu căldură!

Pensiunile agroturistice îţi oferă un sejur altfel, cu peisaje de poveste, atmosferă liniştită şi bucate tradiţionale, preparate în bucătăria pensiunii, cu produse locale. Unde în altă parte să întâmpini primăvara dacă nu la sat, acolo unde ştim că s-a născut veşnicia?

În localitatea buzoiană Izvoranu, situată la numai 127 de kilometri de Bucureşti, în Subcarpaţii de Curbură, liniştea este cea care domneşte, mai ales acum că primăvara se instalează. Aici te vei putea bucura de zumzăitul albinelor şi de ciripitul păsărilor întrucât niciun zgomot nu perturbă liniştea specifică satului românesc.

Pensiunea agroturistică Cabana Izvoranu este amplasată la marginea localităţii, în inima pădurii. Cabana este dotată cu fermă proprie, care îţi oferă posibilitatea de a petrece timp îngrijind animalele, dar şi de a consuma alimente BIO. De asemenea, îţi poţi petrece timpul făcând drumeţii pe munte pe jos, sau chiar cu o bicicletă închiriată de la cabană, participând la cursuri de gătit sau la atelierele de artă tradiţională. Tariful pentru o noapte de cazare este de 85 de euro în weekend.

Comuna Voineşti din judeţul Dâmboviţa, aflată în zona deluroasă a judeţului, aproape de graniţa cu judeţul Argeş, îţi poate oferi şi ea un sejur de primăvară memorabil. Livezile pe care găseşti la tot pasul în Voineşti oferă un peisaj feeric la început de primăvară, dar şi o aromă aparte. Copacii înfloriţi te vor face să nu mai vrei să pleci de aici vreodată.

Pensiunea agroturistică Vila Munte din localitatea Voineasa îţi oferă toate condiţiile necesare pentru o minivacanţă care să îţi amintească de vacanţele petrecute la bunici. Aceasta este amplasată exact la marginea pădurii iar pentru o noapte petrecută aici trebuie să scoţi 150 de lei din buzunar. Pe drum nu vei pierde mai mult de două ore, comuna Voineşti fiind amplasată la 107 kilometri distanţă de Capitală.

O altă localitate în care ţi-ai dori să te găsească primăvara este Nucşoara, localitate ce aparţine de judeţul Argeş. Aceasta este amplasată în depresiunea cu acelaşi nume şi este cea mai nordică aşezare de pe cursul râului Doamnei, amplasată la o altitudine de peste 800 de metri. Munţii Făgăraş, la poalele cărora se află comuna Nucşoara, oferă o privelişte nespus de frumoasă, care îţi va face inima să salte de bucurie în orice anotimp, dar mai ales primăvara, când natura reînvie.

Pensiunea agroturistică Valea Doamnei din satul Slatina, sat ce aparţine de Nucşoara, îţi garantează un weekend pe cinste. Aici poţi pescui păstrăv în apele râului Doamnei, dar şi crapi şi caraşi în cele două iazuri din curtea pensiunii. De asemenea, de aici poţi porni pe trasee montane ori către obiectivele turistice şi religioase renumite din zonă. Pentru a ajunge aici trebuie să străbaţi 177 de kilometri, iar tariful pentru o noapte de cazare pe care va trebui să îl plăteşti este de 100 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 iul